Flernivåhus på en sluttning – “Stack House” är en innovativ arkitektonisk modell

hus på en sluttning bunt hus nivåer kuber träskivor vit fasad

Den moderna bostaden i Los Angeles, som heter Stack House på grund av sin innovativa arkitektoniska byggnadsmodell, är en produkt av ansträngningar att bygga på de branta men pittoreska sluttningarna. Det prisbelönta arkitektfirman FreelandBuck, baserat i Los Angeles och New York, ritade det 205 kvadratmeter stora huset på kullen i samarbete med Urbanite Homes.

nivåer av vertikalt fördelade rum stapelhus

Med tanke på de specifika platsförhållandena är arkitekternas arbete av grundläggande betydelse för husets övergripande koncept. Till skillnad från de konventionella husen som är byggda på sluttningen är Stack House inbäddad i sluttningen. Detta skapar en närmare relation till det omgivande landskapet. Det vertikalt organiserade huset, som lutar in i sluttningen, drar fördel av den subtila rotationen av rummen för att skapa en sömlös övergång mellan inomhus- och utomhusområden på alla nivåer. Från varje våning kan du njuta av en unik, fri utsikt över San Gabriel -bergen.

stapel hus på en sluttning ljusa parkettgolv välvda innerväggar

Bostaden imponerar initialt med sin yttre fasad, som består av skräddarsydda brädor och lameller. Dessa är målade i olika nyanser av vitt och grått, så att brädorna kastar en ständigt föränderlig, randig skugga hela dagen. Beklädnaden är organiserad i olika mönster som ger husets fasad struktur och djup.

stack hus vägg design vit välvda innerväggar parkett terrass glas front

Huset i sluttningen har ett garage för två bilar och en medelstor men fullt fungerande enhet. Den ligger på andra våningen och kan användas som hemmakontor. Liksom huvudbyggnaden är uthuset klätt med träskivor och har en terrass och ett förråd. Denna bostadsenhet är till största delen inbäddad i huvudbyggnaden och skiljer sig därmed från de typiska sidobyggnaderna i staden, som i allmänhet är separerade från huvudbyggnaden eller ligger i ombyggda garage. I detta attraktiva hus på en sluttning fungerar bostaden som en mellanlandning på vägen till huvudhuset.

hus på en sluttning ekparkett vita väggar välvda invändiga vägg kök marmor bänkskiva

De primära bostadskvarteren ligger på tredje våningen. Det finns fyra separata rum – matplats, kök, vardagsrum och arbetsrum. På översta våningen finns tre sovrum och två badrum. I husets inre byggdes välvda innerväggar in, vilket skapar en stor kontrast till byggnadens raka vinklar. De välvda väggarna i mitten av rummen gör att de enskilda rummen kan smälta in i varandra och utsikten glida genom det inre utan att bli störd. En centraltrappa förbinder vardagsrummen med en terrass på baksidan och gården.

trappa ljus ek parkett välvda innerväggar kök

Interiören kännetecknas av färgen vit. Detta gör att rummen ser ljusa och luftiga ut. Franska ekgolv och träelement ger interiören en naturlig touch och sprider värme och komfort. I köket skapar bänkskivorna i marmor i kombination med de svarta beslagen, hänglampan och stolbenen en elegant kontrast.

stapel hus på sluttningen multi nivå interiör vita, ljusa välvda väggar

I badrummet, å andra sidan, är stora accenter satt med badrumsarmaturerna i guld. Den eleganta metallfärgen ger det ljusa badrummet en touch av lyx. Moderna badrumsmöbler som det fristående badkaret, tillsammans med naturmaterial, färger och tyger, bildar en harmonisk ensemble.

stapelhus badrumsmöbler moderna fristående badguld accenter

Den specifika konstruktionen av “Stack House” ger designern flexibiliteten att släppa ut ånga kreativt i husets design och samtidigt säkerställa en växande marknad för arkitektoniska mönster i området. Huset på sluttningen är för närvarande till salu och kommer snart att kompletteras med ytterligare ett projekt av FreelandBuck.

stack house dragspel dörr vit fasad träskivor hus på sluttningen

hus på en sluttning hus fasad vitt ljus skugga spela trappor

hus på sluttningen LA stack hus nivåer rotation rum vitt hus fasad träskivor

sluttning hus stack hus los angeles nivåer terrass fasad vit

stapel hus på en sluttning inbäddad terrass effektivt styrelser fasad

stapelhus privatbostad inbäddat i sluttningen LA i flera våningar

vertikalt arrangemang fyra våningar hus på en sluttning planlösning stapel hus

planlösningshus på sluttningen stapelhus privata rum

stack hus lager badrum gäst badrum separat enhet

modernt hus på sluttning stapel hus garage planlösning

* Du kan hitta fler projekt från arkitektfirman FreelandBuck här