Hus med träpanel och grönt tak på kusten – njut av havsutsikten på ett elegant och modernt sätt

hus med träpanel design fågel utsikt tak greener pool natur gräsmatta omgivning träd

Hampton Bays är genomsyrad av historia när naturligt ljus tränger in i detta träpanelhus. Dessutom har fascinerande landskap dragit konstnärer till den här delen av Long Islands South Fork under det senaste ett och ett halvt seklet. Hennes verk innehåller en betydande samling modern konst och arkitektur.

Peconic -huset med träpaneler – en oas av lugn

brant banklandskap grönt tak landområde

På senare tid har Hamptons lockelse överdrivit deras kapacitet. Bostadsutvecklingen, den knotiga trafiken och det nationella ryktet var mer för att visa upp sig i detta avseende.

fasadbeklädnad trä lameller gräs tak solljus dagsljus

En långvarig kund bad arkitekterna att skapa en tvärgenerationell reträtt för familjer med utsikt över Peconic Bay. Teamet inledde en dialog om att bevara Hamptons historiska karaktär samtidigt som de gjorde rättvisa för 2000 -talets omfattning och sofistikering.

brant banklandskap grönt tak område av land fågel utsikt stranden stranden skog

Innan man tilldelade Mapos denna uppgift hade mannen och hustrun köpt marken på bluffen. I detta har Peconic Bay och den gamla skogen fört en bit äng.

brant banklandskap grönt tak område av land fågel utsikt havsstrand

Under denna tid var de också djupt imponerade av de befintliga träden och faunan på fastigheten, särskilt ett platonträd över 20 meter högt som står nära ängens centrum.

gräsmatta hög platanie bakgård utsikt grönt solsken

Uppmuntrat av företagets vision att bekräfta Hamptons kreativa och miljömässiga arv bad paret om en webbplats som skulle sätta så lite avtryck på fastigheten som möjligt.

hus med träpanel design fågel utsikt tak greener pool natur gräsmatta

Det träpanelade Peconic-huset består främst av en 4 000 kvadratmeter stor byggnad och en 2 000 kvadratmeter stor terrass. Bostaden är också försiktigt fastklämd i en kulle norr om det stora platanträdet och har låga proportioner.

fasadbeklädnad trä lameller gräs tak solljus dagsljus tillbaka trädgård stig

Den främsta anledningen till att detta utformades på detta sätt är att solljuset genom trädet och den ursprungliga utsikten över Peconic Bay bevaras. Taket är planterat med inhemska ängsgräs för att kamouflera mänskliga störningar och minimera projektets påverkan på vattendelaren.

Minimalistisk design skapar utrymme

hus med träpanel design fågel utsikt tak greener pool natur gräsmatta kust havet

Den 60 meter långa terrassen går nerför backen parallellt med bostaden och kulminerar i en cirka 23 meter lång infinitypool som sträcker sig i väster. Tillsammans bildar huset med träbeklädnad och terrassen positiva och negativa volymer.

hus med träpanel design böcker hylla pool natur gräsmatta. trädsjö

Deras palett består av betong, cederträ, återvunnet trä och cortenstål, som mjukar upp den övergripande linjäriteten och skapar lokal vegetation och kust. Dessa obehandlade material utvecklar långsamt en naturlig patina och deras färg kommer i slutändan att smälta in i landskapet.

hus med träpanel design minimalistisk exteriör fasad sidovy fönster

Med kunder som visar ett livslångt intresse för Richard Serra och Andy Goldsworthy inspirerade den utspelande sekvensen där man möter installationerna av dessa moderna konstnärer strategin för att närma sig bostaden.

hus med träpanel design minimalistisk trägolv matbord trästolar skjutbara glasdörrar

De ankommande gästerna följer en slingrande stenmur genom skogen och områdets äng och leder slutligen till en skarp linje av Cortenstål som tränger igenom ängen. Tillvägagångssättet till denna bild avslöjar slutligen huvudboendet och leder besökaren till sin tröskel.

träpanel hus design trädgård framifrån kvällsljus

Bostadens ingångsport öppnar upp till ett våningsplan i nivå med en panorama från öst-väst över Peconic Bay. Det är en överraskande upplevelse, som om du kom ut ur skogen. Interiören abstraherar ytterligare det branta landskapet med oavslutad ceder och återvunnen vit ek, som följer platsens topografi och leder till terrassen via en 100 meter lång glasvägg.

brant banklandskap grönt takområde mycket fågelvy planlösning

Varje designbeslut stöder denna suddighet av den byggda miljön och naturen. Det gröna taket främjar också biologisk mångfald, medan fribärmarna ger skugga på morgonen och eftermiddagen. Strukturen på den östra fasaden skapar ett trädliknande burspråk för sovrummet. Abstraktionen och interiörens bokstavliga karaktär spelar ut varandra. De ger också en övergripande strategi för hållbarhet som gör detta projekt miljövänligt.

* Arkitekters webbplats

vardagsrum vardagsrum öppen spis soffa visa matta beige

möbel möblering lampa öppen spis rostfritt stål soffa modern skorsten

vardagsrum kök områden hus med träbeklädnad insida utsikt trädgård område

vardagsrum kök område kök ö monterad diskbänk framför fönster belysning vardagsrum bokhylla

vardagsrum kök område kök ö monterad diskbänk framför fönster lampor pall bänkskiva svart kakel

barnrum gästrum rum våningssängar färgglada färgade vita trä golvbrädor rustikt fönster

sovrum kikare hus med träbeklädnad insida havsutsikt balkong terrass

badrum kikare hus med träklädda interiör badkar designer hållbar kran handfat

badrum trätak dusch runt fönster modern design marmor

hus med träpanel design planlösning