Moderna heminredning speglar den urbana livsstilen

modern lägenhetsinredning öppen design-vardagsrum-matsal-svart accentvägg

Arkitektkontoret Gao arkitekter designat detta modern heminredning, baserat på en berättelse. Projektet speglar den urbana, dynamiska och kreativa livsstilen i staden Ljubljana, Slovenien. Inredningsarkitekterna har förknippat färgerna och livligheten hos de förbipasserande tågen med en industriell utseende loftdesign, som med sina olika dekorativa element motsvarar det moderna sättet att leva.

Modernt heminredning med öppet vardagsrum

Modern lägenhetsinredning vardagsrum-hörnsoffa-mörkblå-grå-vägg måla-bokvägg

Vardagsrummet var utformat för att vara öppet och åtskilt från korridoren med en lite transparent skiljevägg. Köksön i ek i köket-vardagsrummet är absolut hjärtat i lägenheten. Dess konstruktion gör den till ett multifunktionellt element som inte bara erbjuder en yta för matlagning och servering, men kan också fungera som ett underhållningsområde. Köket öppnar sedan till vardagsrummet där den mörka färgpaletten fortsätter. Härifrån har du tillgång till en stor terrass. Det var inspirerat av de japanska trädgårdarna. De gamla trälamellerna används som stegstenar och ett slags plattform så att den sköra stendekorationen inte skadas. Fasadbeklädnaden görs i samma mörka toner som kan ses inuti. Detta fungerar som ett anslutande element för inomhus- och utomhusområdet.

Modernt heminredning i mörka toner

modernt vardagsrum-kök-matsal-bar-modulärt kök-antracit-trä

Det privata området i lägenheten är uppdelat i tre separata rum – sovrummet, ett gästrum och ett mindre sovrum perfekt för tonåringar eller barn. Väggarna i korridoren är pappersbelagda med björkmotiv. Dessa element säkerställer en smidig övergång från allmänheten till den privata delen av lägenheten.

Köket är åtskilt från hallen med en dekorativ rumsavdelare

äta-i kök-matsal bar-trä-bänkskiva-svart-bar pall-rum delare-hall

Var och en av de små privata rummen har sin egen karaktär och unika egenskaper, men de är i harmoni. Alla är anslutna till två stora badrum och två garderober i korridoren. Alla konstverk och olika konstnärliga detaljer i lägenheten är utkast av slovenska fotografer och designers. Den övergripande bilden av denna stadslägenhet med utsikt över Ljubljana slott och de långsamt förbi tågen klädda i färgglada graffiti passar en konstnärlig, dynamisk och modern livsstil i huvudstaden i Slovenien.

gå igenom matköket till vardagsrummet

hall-entré-laminat-golv-kök-svart-smeg-kylskåp

 korridoren design

hall-design-rum-avdelare-metall-dekorativa-trä-bänk-skor

litet sovrum med badrum

litet sovrum-vit-vägg-färg-abstrakt-dekoration

 dekorativ väggfärg

litet sovrum-idéer-vägg-färg-antracit-orange-sängbord-glas-tallrik

 litet gästrum

litet gäst-rum-enkelsäng-svart-hyllsystem

 Studie- och läshörna

små-studie-läsning-hörn-svart-möbler

 den rymliga terrassen

täckt terrass-stad-lägenhet-design-terrass-grus

 stor glasfront

täckt terrass-stort-glas-front-grus-utsikt-staden

Foton av: Miran Kambic