Star muskelbyggande – Hur tränar Hollywood -skådespelare för sina roller som superhjältar?

film superhjälte och utbildade skådespelare för rollerna som superman batman och aquaman

Filmstjärnor är kända för sin förmåga att helt renovera sina kroppar när rollen kräver det, och att bygga stjärnmuskler har blivit en trend. Visst, kändisarna har också utbildare och näringsläkare på jour. Det är dock mest upp till dem att få jobbet gjort. När vi tittar på hennes utbuktande biceps och sexpackade magar kan vi snabbt se att detta inte var en lätt uppgift. Från Ryan Reynolds intensiva träningspass till Ben Afflecks tidiga morgonträning, här är hur Hollywood -killarna håller sig i bra form.

Muscle Building the Stars – Jason Momoa

jason momoa på comic con som akvaman med muskeluppbyggnad av stjärnorna och strikt träningsprogram

Jason Momoa var redan i form när han fångade kvinnors hjärtan över hela världen som Khal Drogo i kultserien “Game of Thrones”. Han var dock tvungen att göra några koständringar för att visa upp sina muskler för rollen som Aquaman i DC Comics -filmen med samma namn. Tränaren Stuart Walton delar med sig av vad Momoa åt som förberedelse för hans uppfattning om Aquaman -hjälten. Du kan bli förvånad när du får veta att han inte var förbjuden att äta. Istället arbetade paret för att påverka skådespelarens intag av makronäringsämnen. Innan en intensiv träning laddade han kolhydrater i kroppen. Färsk frukt för svettningar tidigt på morgonen eller ris och quinoa innan träning på kvällen var en del av hans meny. När det gäller ägg och fett älskade superhjälten som bor i havet sashimi (främst barramundi och lax) samt biff, avokado och olivolja.

Hugh Jackman

50 -årige hugh jackman är i toppform för sin roll som järv

Hugh Jackman har alltid varit vältränad, men hans metamorfos till Wolverine hyllas ofta som den ultimata superhjältetransformationen. Den 50-årige Aussien fastade varje dag för att få upp sig. Jackman följde också 16: 8 -kosten, där alla måltider justerades under en åtta timmars period och de återstående 16 fastade. Sjuttio procent av hans kropp var hans kost, och det var det som gjorde hans största förändring. Skådespelaren började träna sex månader innan inspelningen. Han följde en progressiv överbelastningsplan för att stärka kärnövningarna. Enligt Men’s Fitness handlar det om att starta ljus, använda bara en liten andel av din max, gradvis öka vikterna och minska repetitionerna så att du når platåerna på bara några veckor.

Ryan Reynolds

Filmstjärnan Ryan Raynolds vid premiären av filmen Deadpool 2

Ryan Reynolds är inte ett fan av superhjältar, men enligt sin tränare Bobby Strom har skådespelaren inte samma fysik varje gång. För att förbereda sig för sin roll i filmen Green Lantern började den 42-årige kanadensaren träna ett år i förväg. Strom höll tvåbarnspappan på fötterna genom att byta övningar för rollen som Deadpool varje dag. De första 20 minuterna av varje session ägnades dock åt abs.

ryan raynolds spelar i filmen deadpool och har byggt upp sina muskler speciellt för rollen

Tränaren uppgav att han lagade mat för skådespelaren sex dagar i veckan. Han gjorde hälsosam Bolognesesås som var 97 procent fettfritt nötkött. Tränaren sauterade den i en panna med broccoli och sin egen marinara sås, tillsammans med svartpeppar, lite cayennepeppar och lite vitlök. Inget salt eller socker, serverat över brunt ris eller brunt risnudlar av hög kvalitet.

Chris Pratt

Chris Pratt tränar på MTV Music Awards för sin roll som superhjälte i galaxens väktare

Före sin debut som Star-Lord on Guardians of the Galaxy var Chris Pratt känd som Andy Dwyer på Parks and Recreation. När 39-åringen bestämde sig för rollen vägde han cirka 120 kilo och tappade cirka 30 av dem på ett imponerande halvår. Hemligheten med Pratts transformation var massor av kalorier, vatten och intensiv styrketräning. Förutom löpning, simning, boxning, kickboxning och till och med en triathlon, ökade Pratts nutritionist sitt dagliga kaloriintag till enorma 4000 kalorier och fick skådespelaren att dricka vatten hela dagen.

Chris Hemsworth

chris hemsworth vid premiären av blockbusteren thor ragnarok med en svart kostym

För att vara ärlig ser Chris Hemsworth alltid ut som en superhjälte, men för att spela åskguden i Thor måste 35-åringen öka sin träningsrutin och sin kost. I ett samtal medgav Hemsworth att han, som många skådespelare, ofta åt nästan varannan timme medan hans kost bestod mest av protein. Han åt oändliga mängder kycklingbröst, biffar, fisk, grönsaker och brunt ris. Trebarnspappan fick också sin vilja med mångåriga tränaren Luke Zocchi och såg till att hans träningsschema ändrades. Hans träningspass handlade om att vara varierande. Närhelst skådespelaren tränade sina armar arbetade han också i boxningshopp mellan seten. Genom att göra mer konditionsträning kommer du att chockera din kropp och undvika problem på vissa områden.

Michael B. Jordan

michael b jordan som Ryan Coogler i sina roller i filmen Black Panther and Creed

Innan Michael B. Jordan tog på sig rollen som skurken i Marvels superhjälte -blockbuster “Black Panther”, var han tvungen att bygga seriösa muskler för att spela titelkaraktären “Creed”. Jordans tränare, Corey Calliet, avslöjade att den 32-årige skådespelaren kombinerade cardio med cirkelträning fyra dagar i veckan för att bränna fett och vara i form så att han kan spela sonen till Rocky Balboas pojkvän, Adonis Creed.

För att förbereda sig för sin roll som Erik Killmonger tog Jordan sin utbildning till nästa nivå. Han uppgav nyligen i en intervju med Ellen DeGeneres på The Ellen Show att han strikt följde sex måltider, två till tre pass och en liter vatten om dagen. Tyvärr, att behöva dricka så mycket vatten innebar också att gå på toaletten ofta på natten. Jordans näringsplan var för hög för att han skulle trivas. Det var svårt för honom att gå till en klubb eller till en fest eller knyta nya kontakter när han behövde komma i form.

Chris Evans

chris evans spelar i superhjältefilmen avengers som kapten amerika och bygger sina muskler intensivt för det

För att komma i form av Captain America arbetade Chris Evans tre timmar om dagen, några månader innan inspelningen, tillsammans med brittiska tränaren Simon Waterson. Han satte 37-åringen på en högviktig, låg rep-regim fylld med knäböj, marklyft, lutande bänkpressar och pull-ups. Evans använde också mycket kroppsvikter och byggde in några plyometrics för att få upp sina snabba fibrer.

muskelbyggande av stjärnor med strikt kost för roller som kapten amerika chris evans

När det gäller mat fastnade skådespelaren för en inte-så-smakrik kost av magert protein, ris och grönsaker. Så den svåra delen var att äta allt hela tiden. Det låter roligt, men det är inte vad en sann hängivenhet från en riktig amerikansk hjälte är.

Henry Cavill

henry cavill som superman vid premiären av batman vs superman down of justice med smocking

För att få honom att se ut som om han var snabbare än en kula i Batman vs Superman: Dawn of Justice vände Henry Cavill sig till styrketränaren Michael Blevins. Tränaren utarbetade en plan för mannen av stål som bestod av fyra faser: förberedelse, påfyllning, orientering och underhåll. Den skrymmande delen innebar att lyfta vikter på ett komplext sätt som samtidigt byggde muskler, styrka och hastighet. Den 35-årige skådespelaren gjorde detta på ett repetitivt sätt, vilket också ökade hans uthållighet.

muskelbyggande stjärnorna uppnår med mycket styrketräning och diet näringsplan

Det finns en missuppfattning att kardio påverkar star muskelbyggande negativt. Med en större arbetskapacitet kan du träna hårdare och längre. Att bygga muskler utan konditionering är som att ha en imponerande motor utan bensintank – det är värdelöst. Cavill ökade också sitt matintag under de månader han var i Superman -form. Han konsumerade 5000 kalorier om dagen medan han filmade Man of Steel. Filmstjärnan var tvungen att äta protein först, sedan lite kolhydrater samtidigt som hungern höll på.

Tom Hardy

filmstjärnan tom hardy använder många stridstekniker och styrketräning för sina roller som skurk och superhjälte i gift och bane i batman

Efter hans roller som Bane i “The Dark Knight Rises” och Max Rockatansky i “Mad Max” är Tom Hardy ingen främling. För sin roll som Eddie Brock i “Venom” bestämde sig dock 41-åringen för att byta träningsprogram. Enligt vissa källor utövade Hardy kampsport, boxning och jiu-jitsu med professionella MMA-krigare fem dagar i veckan. Tränaren Mark Mene och den brasilianska Jiu-Jitsu Association of the Royal Marines stödde honom också. När det gäller skådespelarens kost bör han konsumera magert protein, komplexa kolhydrater och massor av gröna blad. Med allt detta menade Hardy att hans superhjältetransformationer kan komma att kosta.

Ben Affleck

ben affleck vid premiären av batman vs superman i en svart kostym

Den berömda muskelbyggnaden av stjärnorna inkluderar också Ben Affleck, som också fick träna hårt för sin roll i “Batman vs. Superman”. Detta hände när han gjorde “Gone Girl” som, som många kan tänka sig, inte var lätt. Innan han började sitt dagliga 14-timmarspass gick 46-åringen upp klockan 04.00. Afflecks ombyggnad av superhjältar tog cirka 15 månader, allt från 90 minuter till två och en halv timme om dagen med ett schema på sex dagars träning och sedan en tvådagars paus. Så skådespelaren gjorde mycket bodybuilding och ville att han skulle bli stark och lägga till massa samtidigt. Han använde tunga hantlar och andra vikter som grund för träningen. Trebarnspappan följde också en dietplan som bestod av 35 procent magert protein, 45 procent kolhydrater och 20 procent viktiga fetter.

Robert Downey jr.

robert downey jr tränar för sin roll som järnman med bruce lees kamptekniker och håller sig i toppform

När Robert Downey Jr. fick spela Iron Man igen i The Avengers vände sig den 54-årige skådespelaren till sin älskade Wing Chun-teknik. Denna kampsport blev känd genom Bruce Lee. I samband med träningen av Wing Chun gick Downey i fitnessläge tillsammans med tränaren Brad Bose. Downey minskade sitt kardiovaskulära system och ökade vikten han skulle lyfta. Så han kunde bygga upp cirka 11 kilo muskelmassa. Men för att bibehålla sin massa måste pappan till tre gå på en lika intensiv diet. Han åt var tredje timme medan hans tränare gav honom 30 procent protein, 30 procent fett och 40 procent kolhydrater. Han konsumerade över 5000 kalorier om dagen i nio månader. Om du inte äter så mycket, kommer din kropp inte att acceptera vikten.