34 idéer för gardiner – fönsterdekoration, integritet och solskydd

Vill du presentera dina väggar och fönster på ett snyggt sätt? Kolla in vår Idéer för gardiner och gardiner i otaliga utföranden, färger, eleganta mönster och veckade persienner. Den klassiska lösningen för fönsterdesign har återigen gjort sig gällande bland de moderna alternativen. Varför är fönsterdekorationen en viktig faktor för harmonin i ett rum och hur påverkar det vårt välbefinnande, läs här omedelbart.

Idéer för gardiner – färgtrender

Idéer-gardiner-grön-färg-matsal-design-idéer

Planerar du att göra om ditt bostadsutrymme snart? Behöver du fortfarande en donation i form av Idéer för gardiner? Du är på rätt plats. De senaste trenderna inom fönsterdekoration är flytande tyger, kontrasterande iögonfallande och subtila färger, glada mönster och eleganta mönster. Den dekorativa effekten av en gardin avgör till stor del atmosfären i ett rum.

Idéer-gardin-ränder-blå-vit

Numera är välmående alltid i förgrunden när det gäller inredning. Gardiner och draperier bidrar till detta i stor utsträckning, eftersom de har stort inflytande på den övergripande inredningen. Att välja rätt färg för ditt vardagsrum, sovrum eller något annat rum beror på den övergripande inredningen, såväl som golv och väggdesign. Se nedan för exempel på olika färgkombinationer och mönster.

Idéer för gardiner – vilken längd?

Idéer-gardiner-modern-vit-matsal design

Ur praktisk synvinkel släpper inte golvlånga gardiner ner solen och värmer därför inte upp rummet under varma sommardagar av solljus. Å andra sidan lagrar de värmen på vintern och påverkar rumsakustiken som en extra funktion, eftersom flexibla tygytor minskar buller. Om du stänger gardinerna på kvällen skapas en trevlig rumsstämning. Intressanta effekter kan uppnås med transparenta eller ogenomskinliga, mönstrade eller vanliga gardintyg. Gardiner kan bytas utan problem. Enkel rengöring är också en positiv aspekt.

Skjutbara gardiner för det moderna vardagsrummet

Idéer-gardiner-neutrala färger-vardagsrum

Denna exklusiva blandning av gardiner och draperier njuter av ökande popularitet och kan enkelt integreras i moderna interiörer. De är fästa till vänster och höger om fönsterramen, där gardinen kan flyttas vertikalt upp och ner och skjutas ihop eller öppnas efter behov. Så du kan hitta optimal integritet och solskydd enligt din egen inredningsstil. Dessutom är de våffeltunna skjutgardinerna inte bara lämpliga för fönstren, utan också som väggdekorationer eller rumsavdelare.

Sovrum med trendiga ombre gardiner

Idéer-gardiner-fönsterdekoration-sovrum-ombre-blå-färg

Om du bestämmer dig för gardinernas design och färg kan du hålla dig till färgschemat eller ställa in en accent i rummet. Gardiner är mycket lämpliga som accenter för enkelt inredda rum, eftersom de kan fräscha upp hela interiören. Det populära ombre -utseendet har också etablerat sig inom inredning och är trendigt. Gardiner med en färggradient från mörk till ljus blir omedelbart ett blickfång och kontrasterar underbart med ett ljust rum.

Designfönster

fönster gardiner levande trender 2014-färger idéer gardin grön

Idéerna för gardiner för ett enkelrum kan vara valfritt antal och beror vanligtvis mycket på dina egna preferenser. Därför kan du designa fönsterdekorationen i ditt eget sovrum eller vardagsrum väldigt individuellt. Se alltid till att färgerna som används i interiören är i harmoni med varandra och skapa en lyckad helhetsbild. Tänker du fortfarande på vilket tyg som passar bäst för gardinerna.

Idéer för en ny fönsterdesign

modernt vardagsrum med eldstad-fönster dekoration idéer gardiner-randig

Förutom sin praktiska funktion som integritet och solskydd är gardiner perfekta som fönsterdekorationer. Utan en gardin eller elegant gardin ser fönstret nakent och oavslutat ut. Men om gardinerna hängs upp får hela rummet ett rundat utseende. Här är ett exempel på en ny fönsterdesign där tvåfärgade gardiner dekorerar fönstren. Färgerna som används är i harmoni med väggfärgen och resten av inredningen, vilket skapar en harmonisk atmosfär i vardagsrummet.

Lyxiga gardiner för hörnfönster

draperade gardiner-fina tunga golvlånga möbler shabby-chis

En sak är säker för gardiner: de kan användas för att sätta vackra accenter i alla interiörer. Golvlånga gardiner av ogenomskinligt tyg är särskilt lyxiga och förbättrar omedelbart inredningen. De kan bindas på olika sätt för att göra fönstret till en höjdpunkt. Olika tillbehör kan användas för detta, såsom tiebacks, tiebacks och eleganta tygband med eller utan tofsar. Dessa tillbehör ska passa bra med gardinernas design och bör inte vara för iögonfallande.

Vita, tätt draperade gardiner har en puristisk effekt

genomskinliga gardiner sovrum design inramning idéer

När det gäller gardiner är vitt ett tidlöst alternativ. Den passar alla inrednings- och inredningsstilar och kombineras med både ljusa och mörka färger. De draperade vita gardinerna ser eleganta och puristiska ut och är alltid en bra idé för genomskinliga gardiner. Men de är vanligtvis inte helt ogenomskinliga och kombineras bäst med en andra, tjockare gardin.

Gardiner i livliga färger

Använd soliga gula hemidéer i sovrummet strandstil färgschema

För en lekfull effekt i interiören är idéer för gardiner i livliga färger perfekta. Detta skapar vackra accenter i rummet som har en positiv effekt på hela atmosfären. Ljusa färger som grönt, gult eller orange kombineras underbart med neutrala toner och säkerställer en mycket speciell rumsdesign. Gardiner med mer än en färg ser också mycket dekorativa ut och är ett bra komplement till inredningen.

Idéer till gardiner för runda fönster

Idéer som den där sommarkänslan trycker fram filigran gardiner som är ogenomträngliga att se

Idéerna till gardiner är många och kan enkelt anpassas till alla fönsterform och storlek. Gardinstavarna spelar också ofta en roll och kan bidra till designen. Stavar och element av trä ger interiören en naturlig touch, vilket är perfekt för ett hus på landet. För moderna lägenheter rekommenderas idéer för gardiner, vars stavar är monterade i taket och har en justerad design.

Vackra golvlånga gardiner

Idéer för gardiner-draperier vardagsrumsmöbler mattor

Gardinerna är ett viktigt designelement i varje inredning och bidrar alltid till den övergripande rumsdesignen. Ta en titt på våra idéer och hitta inspiration till ditt eget vardagsrum.

Kontrastfärger

Fåtölj golvlängd Gadinen färgtrender hemdesign

Trendigt blommönster

stoppade stolar matsal möbler idéer ljuskronor gardiner

Randiga eklektiska gardiner

moderna vardagsrumsmönster djurmönsteridéer för gardindesigner

Gardiner med livliga mönster

trendiga gardiner draperier mönster modernt hemmakontor

Gardiner kompletterade med golvlånga halsdukar

Veranda med pool däck, exotisk atmosfär-utomhus gardiner-vit

solskydd ogenomskinlig gardiner-gul sovrum fönster design

ljusa vita gardiner-i sovrum-lager idéer

inredning hemmakontor idéer möbler glans vit arbetsbord gardiner

Matsalsidéer gardinpastelltoner använder inredning

Gardiner geometriska mönster tyg gardiner svart och vitt

moderna gardinidéer barnrumsdekoration betyder

fönster gardiner idéer sovrum möbler-bild fönster dekoration

Medelhavsdesign-uteplatsidéer gardinmönstrade möbler uteplats stengolv

idéer inrättade barnrum barnsäng idéer midcentury gardiner vita

idéer linnetyg dekorera moderna gardiner idéer ingång

mönstrad gardin i lantlig stil med rustika gardiner

Barnrum flickrum möblering idéer rosa röda gardiner

gröna azurblå rena gardiner draperier idéer strandstil sovrum

fönster design draperade gardin idéer fönster dekoration orange

färgglada designidéer för gardinkronseffekter

Gardiner med golvlånga sjalar i sidorna, sittgrupp blågrön