Färg antracit och naturmaterial i perfekt kombination

färg antracit naturmaterial hotell modern arkitektur

Ben Adams Architects och Studio Mica ritade ett hotell i London, Storbritannien 2017. Det ligger på en lugn gata nära den livliga Great Eastern Street i östra London. Nobu Hotel Shoreditch är det nyaste designhotellet ™ och skapades som ett utmärkt exempel på mångkultur i den kulinariska huvudstaden. Som en särskild höjdpunkt finns det en känd restaurang på hotellet. Det grundades av den kända kocken Nobu Matsuhisa, skådespelaren Rebert De Niro och Hollywoodproducenten Meir Teper. Så det kulinariska erbjudandet är i fokus för Nobu Hotel. Den berömda restaurangen är dock bara en aspekt av vad hotellet har att erbjuda. Den har en bar, en innergård, privata mat- och evenemangsrum, ett lyxigt spa- och hälsocenter. Dessutom får varje gäst en skräddarsydd yukata-kappa och traditionell japansk teservis.

färg antracit naturmaterial hotelldesign mottagning natursten

Hotellets exteriör kännetecknas av en estetik som perfekt kombinerar modern industriell arkitektur och asiatiska rötter. Färgen antracit kännetecknar både utsidan och insidan och anses vara ett modernt uttalande. Den slående raka fasaden påminner om en samtida gobeläng av betong, stål och glas. Interiören förmedlar samma estetik men med olika material. Det ser ut som ett lapptäcke av antracitfärg och naturmaterial. Ett strukturellt, kontrasterande samspel mellan grå betong, skiffer, stål, patinerad metall, trä och asiatiska designstycken som kontrasterar starkt mot den grå stenen. Traditionell japansk konst går samman med industriell design, och resultatet är ett dekonstruerat geometriskt mönster.

färg antracit naturmaterial lobby offset element trä natursten

färg antracit naturmaterial trätrappor indirekt belysning sittplatser

Sumi-e art intar en central plats i alla delar av hotellet och i rummen. Det är en östasiatisk konst och filosofi baserad på en bläckmålningsteknik. Konstnärliga verk i form av väggdesign, rörliga väggar och skjutbara gardiner för fönster kommer till sin rätt i de minimalistiska hotellrummen. De abstrakta representationerna livar upp områdena och skapar en speciell atmosfär.

färg antracit naturmaterial lobbyklinker tegelvägg design hörnsoffa sittplatser

Hotellreceptionen ligger på bottenvåningen. En böjd bakgrundsbelyst trappa leder till den spektakulära underjordiska restaurangen, baren och lobbyn. Du kan njuta av kock Nobus livsmat och prova specialiteter från asiatiska och peruanska rätter. Det finns också ett stort urval av exklusiva japanska whiskyer och sakes på menyn. Spa- och hälsocentret öppnar också i januari 2018 och erbjuder ångbad och känd hudvård samt unika behandlingar baserade på asiatisk tradition och Shiatsu -ritualer. Sportiga människor kan släppa ut ånga i det ultramoderna 24-timmarsöppna fitnesscentret och dra nytta av personliga träningsenheter.

färg antracit naturmaterial soffa parkettgolv hotellrum

färg antracit naturmaterial studio kök matbord soffa parkettgolv

färg antracit naturmaterial hotellrum säng litet sofffönster

färg antracit naturmaterial sovrum hotellrum matta panel sekretess skärm

färg antracit naturmaterial hotellrum säng säng betong tak fönster glidande gardin

färg antracit naturmaterial badrum fristående badkar indirekt belysning

* ett projekt av Ben Adams arkitekter och Studio Mica