Glas och betong formar ett hotells arkitektur med utsikt över vulkanen

Glas- och betonghotell-arkitektur-design-modernt

Med sin imponerande arkitektoniska design och hisnande läge välkomnar AWA Hotel många gäster från hela världen. Boutiquehotellet ligger nära Puerto Varas i Chile och erbjuder fantastisk utsikt över sjön Llanquihue och den snötäckta Osorno-vulkanen. Från utsidan ser hotellet ut som en modernistisk bunker eftersom den är designad med en fasad av glas och betong. Hotellets arkitektur använder endast lokalt material och bygger på element som är typiska för denna region.

Glas och betong i en ädel kombination för fasaden på AWA -hotellet

glas-betong-fasad-hotell-design

Det imponerande hotellet designades av arkitekten Mauricio Fuentes och smälter harmoniskt in i det naturliga landskapet. Även om fasaden är gjord av stål, glas och betong, konkurrerar den inte med den omgivande naturen, utan förstärker dess effekt. Hotellets namn kan spåras tillbaka till ordet agua (vatten), så vatten spelar en stor roll i den övergripande designen. Överallt på hotellet finns vattenfunktioner i urban stil och spaavdelningen med pool erbjuder många avkopplingsalternativ för gästerna.

glasbetong-arkitektur-hotell-vy-vulkan

Glaset för fasaden kombinerar underbart med den grova utseendet på armerad betong och bidrar till hotellets moderna design. Dessutom öppnar de breda glasfronterna underbara vyer över Chiles mångfaldiga natur. Varje gäst kan beundra utsikten över sjön Llanquihue och den snötäckta vulkanen Osorno från sitt rum.

glas-betong-stål konstruktion-arkitektur

glas-fasad-hotell-pool-utsikt

glas-betong-trä-hotell-design

glas-betong-hotell-rum-vy

glas-fram-hotell-rum-vy-vulkan

glasbetong-arkitektur-armerad betong

glasbetong-fasad-hotell-chile

glas-betong-trä-hotell-design-dörr

Inredning med rustik charm

hotell-design-rustikt-interiör-möbler-trä

Det exklusiva boutiquehotellet har totalt 16 rymliga, stilfullt inredda rum, en privat strand och ett spa. För inredningen används rustika inredningselement som skapar en mycket speciell atmosfär. Detta skapar ett harmoniskt samband mellan natur, tradition och modernitet.

betong-trä-hotell-inredning-design-skinnsoffa

För inredningen valde designern en kombination av trä, glas och betong som är i harmoni med fasaden. Träelementen skapar en hemtrevlig atmosfär samtidigt som de ger rummen en underbar, rustik charm.

Samma materialblandning kan också observeras i badrummen, som har en minimalistisk design. Där skapar kombinationen av trä och betong en må-bra atmosfär som garanterar ren avkoppling.

glas-betong-trä-interiör-design-hotell

hotell-inredning-design-rustikt-trä-päls

glas-betong-trä kombination inredning

minimalistisk-badrum-hotell-trä-betong

modernt-badrum-betong-runt-fönster

Hotell AWA i Puerto Varas, Chile