Minimalistiska hyddor på styltor i en avlägsen konstnärsort i Norge

hyddor på pålar underbar utsikt över havsöarna

I Norges ändlösa utsträckning har arkitekterna från TYIN Tegnestue och Rintala Eggertsson utformat en avlägsen utväg för kreativa sinnen. Denna lilla bosättning kallades Fordypningsrommet, som kan översättas från norska som “utrymme för små studier”. Den består av totalt nio små hyddor på styltor, som är klädda på utsidan med det resistenta Kebony -träet. Den drömliknande orten byggdes 2016 och erbjöds ursprungligen bara som ett tillflyktsort för artister, där de kan bli kreativa i fullständig avskildhet. Idag kan alla besöka bosättningen för att koppla av eller beundra norra norrskenet.

fordypningsrommet resort norge ö

Den norska kompositören Håvard Lund kom på idén bakom projektet. Eftersom Lund själv är konstnär ville han skapa en plats där du kan skapa din egen konst i lugn och ro. Han valde den norska ön Fleinvaer för detta. För att inte förstöra det steniga landskapet byggde arkitekterna de enskilda hyddorna på pålar. Bungalowernas läge på en sluttning erbjuder en underbar utsikt över omgivningarna.

hyddor på styltor kebony träpanel vacker utsikt

Alla nio hyddor på pålar har en ytterbeklädnad av högkvalitativt Kebony -trä, som tål de hårda väderförhållandena i detta område. Den högsta byggnaden omges ytterligare av en stålram, som ger mer stabilitet och skapar en riktig blickfång.

hyddor på styltor kebony träbeklädnad sovande hyddor

Fyra av stugorna i denna extraordinära resort är utrustade med sovmöjligheter, medan de återstående fem har gemensamma rum som kök, delat badrum och bastu. Varje hyddas design är minimalistisk. Inuti har du bara det absolut nödvändigaste och ditt eget badrum är en omöjlig lyx. Ändå är den avlägsna orten en populär semesterort för dem som drömmer om lite avlägsenhet.

minimalistiska hyddor på styltor på en bergssluttning norsk resort

Eftersom bosättningen ligger på en mycket liten ö, finns det inte mycket mer att göra här förutom vacker utsikt och lugn. Närmaste stad kan endast nås med färja, så turister bör bara besöka orten väl förberedd med mat och varma kläder. Här kan du fortfarande få exklusiv tid ute i naturen, vilket ofta är omöjligt i vår hektiska vardag. De som besöker ön från slutet av augusti kan också upptäcka det magiska norrskenet.

träkojor på pålar på en speciell semesterplats på en sluttning

små hyddor på pålar i bergiga klipplandskapet

outlook remote resort norge små hyddor

liten träkoja sovrum sängar träbeklädnad inuti vacker utsikt

minimalistisk hydda trä inre sängar stege

hydda på styltor kebony träpanel mönstrad

hydda styltor ingång stål trappor räcke veranda

minimalistisk hydda gemensamt rum arbetsplatsvy

kebony träkoja på styltor stålram röd

bastu på piren över vatten norsk resort

liten bastu i vattnet norge resort fordypningsrommet

norska öarna karta avlägsen resort plats

projekt avlägsen utväg norge ö små hyddor på pålar

hyddor på styltor projekt på en bergssluttning i norge

Foton: Pasi Aalto

Projekt av: Rintala Eggertsson Arkitekter och TYIN Tegnestue Arkitekter