Rustik inredning i chaletstil i det nyrenoverade takvåningen på ett hotell

Rustik inredning kombinerar moderna element Penthouse Italien

Oavsett om det är privata fjällstugor eller lyxhotell – den så kallade chaletstilen råder i alpregionen. Den kännetecknas av sin varma karisma och naturliga charm och ser rustik och modern ut på samma gång. Idag presenterar vi den nyrenoverade takvåningen på Rosa Alpina Hotel i hjärtat av Dolomiterna i Italien. Rustik inredning med moderna element präglar inredningen, med de stora fönstren som erbjuder hisnande utsikt över bergen.

Rustik inredning hotell penthouse vardagsrum matplats

Med en bostadsyta på 160 kvadratmeter täcker takvåningen hela hotellets övervåning. För optimal komfort har gästerna en privat hiss. Den populära alpinmysen kan kännas i alla rum. Väggar, tak och golv av trä utstrålar värme och lyxiga designobjekt ger en modern touch.

rustikt penthouse moderna element vardagsrum

Det öppna vardagsrummet har ett gemensamt vardagsrum, matplats och kök. Möbler, färger och tillbehör är i harmoni med chaletstilen och är parade med några moderna accenter. Moderna lampor och indirekt LED -belysning förfinar interiören.

moderna element designer möbler ljus penthouse hotell

Rustika möbler med en modern touch, stoppad sänggavel

I den rymliga takvåningen finns totalt tre hotellsviter som följer samma designmönster. Utsatta träbjälkar och lameller är parade med textilier av hög kvalitet och utstrålar en viss elegans. I stället för sänggavlar är väggarna bakom sängarna klädda och tolkade som riktiga blickfång i rummet. Designerna valde moderna hängande lampor och möbler med metalliska detaljer som ser elegant ut i rummet och passar perfekt in i de rustika möblerna.

rustik inredning hotellsvit badrum badkar

Sviterna har också ett eget badrum med ett fristående badkar. Här kommer den rustika stilen fram igen och garanterar mys och välbefinnande. En annan fördel med badrummen är panoramafönstren som vetter ut över de snötäckta bergen på vintern. I ett sådant bad blir du ett med naturen.

Rustikt inrett badrum med utsikt över Alperna

I en av sviterna erbjuds lite lyx för gästerna: en privat bastu. Den lilla hälsoavdelningen är också utrustad med ett fönster med panoramautsikt, så att du kan njuta av ren avkoppling.

nyrenoverad takvåning Italien privat bastu

Hotellsvit penthouse rustik inredningsbelysning

stoppad sänggavel designer lampa rustikt sovrum

rustikt badrum träpanel fristående badkar

Badrum träpanelväggar tak fristående badkar

Sovrum sluttande tak takvåning säng vid fönstret

Design av Vudafieri Saverino Partners

Foton av Alex Filz