Zen -design och indirekt belysning i perfekt kombination – Karesansui Hotel i Kina

zen designarkitektur indirekt belysning Kina

Zen är en känsla, ett förhållningssätt till livet som är typiskt för kulturen i Japan och Kina. Det sträcker sig från arkitektur till trädgårdsdesign, teceremonin, kalligrafi och ikebana till kampsport. Zen -buddhismens influenser fungerar som inspiration för design och arkitektur även utanför Asien. Fokus ligger på skönhet med en enkel form och design. Zen -designen ser minimalistisk ut och framkallar samtidigt en lugn, avslappnad atmosfär. Arkitekterna på Yiduan Shanghai Interior Design använde denna princip för att utforma ett hotellkomplex i Yunnan, Kina. Delar av den antika tibetanska byggmetoden “Shangri-La”, trä och sten i naturligt utseende är i perfekt samband med minimalistisk inredningsstil.

zen design indirekt belysning trappor utanför lyktor ljus

Karesanui Hotel ligger i det historiska Shangri-La-området, tre minuter från populära Sifang Road. Konstruktionen slutfördes för två år sedan, omfattar totalt sex byggnader och passar in i den traditionella arkitektoniska stilen. Arkitekterna uppmärksammade varje detalj. Både inne och ute används endast naturmaterial som trä, sten och betong. Detta kännetecknas av det grova, obehandlade utseendet, som perfekt kompletterar Zen -designen. Hotellet har 15 rum, en restaurang, ett separat tesalong och en lobby, alla designade i tibetansk stil med låga möbler och infällda sittplatser.

zen design indirekt belysning utanför stenar utomhus

Rummen ligger i de olika byggnaderna, som är förskjutna och anslutna med yttre trappor. Däremellan finns flera små zen -trädgårdar och grönområden som för naturen närmare. De unika elementen och strukturerna kommer verkligen till sin rätt, särskilt på kvällen tack vare den indirekta belysningen. Interiören kännetecknas av samma moderna tolkning av Zen -stil som också syns på utsidan.

zen design indirekt belysning hodtel betong trä

Betong, sten och patinerat trä är i perfekt harmoni med varandra både på utsidan och insidan. Den unika kombinationen av material framkallar en kontemplativ atmosfär och en omedelbar Zen -känsla som hotellets gäster säkert kommer att njuta av.

zen design indirekt belysning utanför fasadhotell

zen designarkitektur indirekt belysningstak

zen design trädgård vatten utomhus stenar indirekt belysning

zen design trädgård inomhus betong sten grova material

zen design trädgård vita grusstenar

zen design grovt trä obehandlat naturligt

zen arkitektur hus hotelldesign betongträ

zen design intereur ljus trä vit grus

zen design sovrum grå trägrus

zen design hotellrum ljus träbetong

zen design hotellrum vitt trägrus

zen design minimalistisk träbetong kinesisk

zen design badrum fristående badkar takfönster glasvägg

zen design trägolv betongvägg runt fönster

zen design hotellrum minimalistiska träbetongväggar

zen arkitektur hotell Kina plan planlösning

* ett projekt av Yiduan Shanghai inredning