Att designa en hall – idéer och tips för en inbjudande entré

Korridor design salvia-grön-väggfärg-målning-hallmöbler-skoskåp-trä-vitt

Det första intrycket för vår lägenhet eller hus skapas i korridoren, varför det ska vara vackert och inbjudande å ena sidan och uppfylla många praktiska krav å andra sidan. I korridoren behöver du definitivt tillräckligt med häng- och förvaringsutrymme för rockar, jackor och skor, en spegel för att kontrollera spegeln innan du lämnar huset, samt förvaringsutrymme för nycklar och mobiltelefoner & Co. Med rätt väggdesign, belysning och garderobsmöbler kan även en smal hall ge dig och dina gäster ett trevligt välkomnande. Idag kommer vi att dela med oss ​​av några tips om korridordesign som kan hjälpa dig med denna svåra uppgift.

Designa korridoren – rätt färg och väggdesign

Korridor design målning-mint-grön-valnöt-garderob-set-golv-kakel-trä-look

Eftersom de flesta korridorer inte har några fönster och är lite dystra måste du lita på ljusa färger. Måla väggarna i nyanser av vitt eller pastellfärger som mintgrönt eller ros. Så du kan lura ögat och få korridoren att se större ut. Väggfärgen ska också vara torkbeständig och slitstark, så att spår av användning enkelt kan tas bort.

Designa väggarna i hallen med tapeter

korridordesign väggdesign-tapeter-pastell-grön-blommig-mönster-hängande lampor

Naturligtvis kan du också accentuera korridoren med blommig eller geometrisk tapet, men var försiktig så att detta alternativ inte är särskilt robust. En väggdekal med ett vänligt talesätt kan välkomna dina gäster vid dörren.

Golv i korridoren

Korridor design golv-kakel-trä-look

Plattorna är robusta och lätta att ta hand om – det perfekta golvbeläggningen för korridoren. Grova skor, smuts och fukt skulle inte imponera på kakelbeläggningar. Ljusa korridorplattor i gräddtoner stöder också effekten av de ljusa väggfärgerna och ger ingången ett vänligt utseende. Med de trendiga golvplattorna i trä och natursten ser inte ens det minsta smutset direkt ut.

hall-design-golv-lapptäcke-cement-kakel-mönster

Om du väljer lapptäckta cementplattor i korridoren behöver du knappast någon annan dekoration. De färgglada mönstren ger entréområdet en mycket hemtrevlig karaktär på nolltid. Men en liten hall med ett sådant golv kan ibland verka oroligt.

Att välja rätt hallmöbler

hall-design-vägg-färg-sten-grå-garderob-uppsättning-vita-trä-element

Hallar är ofta smala, har en ogynnsam planlösning och begränsat golvyta. För att vardagen ska fungera perfekt krävs flexibla möbler och tillräckligt med förvaringsutrymme i korridoren. I smala korridorer är det mycket viktigt att hålla gångvägarna klara, så välj hallmöbler som är så grunda som möjligt. Mycket praktiskt med Hall garderob är kombinationen av skåp, lådor och öppna fack. Med dessa visuellt samordnade garderobset skulle din hall se snyggt och städad ut.

Vad ska man göra med skorna För en smal hall rekommenderas ett skoskåp med lutningsfack eftersom det är grunt och ändå ger tillräckligt med lagringsutrymme. En bänk i korridoren är också perfekt för att ta på och av skorna bekvämt, särskilt om det finns plats under för skor. I hus med en stor hall kan jackor, skor och hushållsapparater som dammsugare och kvastar förvaras i en stor hallskåp med skjutdörrar.

Belysning i korridoren

hall-design-golv-lapptäcke-kakel-inbyggt skåp-spegel-front-belysning-spotlights

Genomtänkt belysning spelar en viktig roll i korridordesign. Gångljus bör belysa vägen väl och inte ta upp mycket plats. Vägglampor och platta taklampor är bäst. Strålkastare på kabel- och stav- eller samlingssystem lovar mycket flexibilitet och kan vara till hjälp för garderobsljus. Riktade ger de tillräckligt med ljus där det behövs. En rörelsedetektor för hall ljus skulle vara en trevlig lösning om du vill vara mycket bekväm.