Platsbesparande garderobsutrymme – Med dessa 6 tips kan du skapa mer lagringsutrymme!

platsbesparande garderobsförvaringstips

Alla känner till problemet: det finns inte tillräckligt med lagringsutrymme i garderoben och det leder till mycket röror. Faller du för kläder så snart du öppnar garderoben och du kan aldrig hitta det du letar efter? Lyckligtvis kan det tillgängliga utrymmet optimeras med några enkla knep och utan att köpa ett nytt skräddarsytt skåp. Hur du placerar garderoben platsbesparande och får ut det mesta av det tillgängliga förvaringsutrymmet, läs i artikeln!

Hur kan du ordna garderoben på ett platsbesparande sätt??

liten garderob platsbesparande förvaringstips knep beställning

Bara för att du har en liten garderob betyder det inte att det är ont om plats. Även i den minsta garderoben kan förvaringsutrymmet maximeras så att dina kläder och tillbehör kan städas ordentligt. I dagens inlägg har vi gett 6 tips som hjälper dig att organisera din garderob.

1. Använd multifunktionshängare

multifunktionshängare kläder bälten slips butik

Oavsett om du vill hänga några slipsar, byxor eller ett bälte, är multifunktionshängarna precis vad du behöver. Flera klädesplagg eller tillbehör kan hänga på dessa små mirakel samtidigt och tar samma plats som en enkel klädhängare. Vanligtvis är kläderna ordnade så att de faller vertikalt, vilket inte bara sparar utrymme, utan också gör det lättare att hitta runt i garderoben.

garderob platsbesparande förvaringstips multifunktionella klädhängare

Speciella flera galgar finns för byxor, kjolar, skjortor, halsdukar och bälten. Det finns bara en krok på klädstången, vilket sparar värdefullt garderobsutrymme. Om du redan har tillräckligt med galgar behöver du inte nödvändigtvis köpa nya. I det här fallet kan du helt enkelt köpa några platsbesparande klädhängare, som du kan använda för att spara plats i din garderob.

Extra tips: Med enkla klämmor eller krokar kan även kommersiellt tillgängliga klädhängare hakas i varandra.

2. Klädstänger ovanpå varandra sparar utrymme

tips och tricks garderob platsbesparande ordna klädstänger ovanpå varandra

De flesta garderober är utformade så att klädstången är tillräckligt hög från golvet för att hänga långa klädesplagg som klänningar, kjolar och rockar. Men vissa klädstänger är faktiskt placerade så högt att en andra passar under. På så sätt kan utrymmet i garderoben för att hänga kläder fördubblas. Två klädstänger ovanpå varandra är perfekta för skjortor, byxor, kjolar, jackor, kavajer och i princip allt som ska hängas upp efter strykning.

Rymdbesparande garderob sätter klädstänger ovanpå varandra

Klädstänger är vanligtvis enkla att montera. Du behöver bara några skruvar, som vanligtvis ingår i uppsättningen, och en skruvmejsel. Det är också viktigt att hitta en klädstång som passar exakt i garderoben, annars fungerar inte monteringen. För dem som inte har några DIY -färdigheter finns det också skenor som kan hängas direkt på den övre klädstången – utan att borra eller skruva. Men om du väljer den här varianten bör du se till att den övre baren kan bära den extra vikten.

3. Använd skåpdörren som extra förvaringsutrymme

organisera garderob platsbesparande ordna tips skoställ

Badrockarna eller en spegel hänger oftast på utsidan av garderobsdörren. Dock försummas insidan av dörren ofta. Men det kan vara väldigt praktiskt om du fäster några väggkrokar på den. Alla små kläder och tillbehör som halsdukar, sjalar, slipsar, handväskor etc. kan snyggt förvaras här. En hängande skoförvaring skulle också passa perfekt. På så sätt kan du organisera garderoben på ett platsbesparande sätt och hitta allt du letar efter snabbare.

garderob garderob organisera garderob dörr som förvaringsutrymme

4. Montera garderobbelysningen

tips för skåpbelysning för att hålla din garderob städad

Okej, några lampor kan inte riktigt erbjuda extra lagringsutrymme, men de är ett praktiskt tillägg för mer ordning i garderoben. Rätt belysning i skåpet kan göra innehållet klart synligt och därför mer tillgängligt. Bristen på ljus kan vara förvirrande, särskilt med djupa, sluttande garderober. Det tillgängliga utrymmet kan inte bedömas korrekt och det finns ofta mycket oanvänt utrymme i garderoben.

Lägg till belysning i din garderob för att spara utrymme

Med rätt belysning för garderoben är varje hörn lättare att nå och du kan hålla reda på saker. Det finns många varianter för skåpbelysning: du kan välja mellan ljusremsor, fläckar eller skåpets ytterbelysning. Det bör säkerställas att den valda belysningsarmaturen lyser upp hela skåpets insida.

5. Stapla upp skor om möjligt

tips för att hålla skorna snygga i garderoben

Om du vill spara plats i din garderob bör du få ut det mesta av varje hörn och ledigt utrymme. Och nyckelordet här hopar sig. Föremål som skor, till exempel, tar mycket plats i garderoben eftersom de inte kan hängas (om du inte fäster en skoorganisator till garderobsdörren) och ska ligga på vilken yta som helst. Vid denna tidpunkt erbjuder skohållare ett platsbesparande alternativ för att förvara skorna på ett synligt sätt. Om allt är hopat ser garderoben snyggt och snyggt ut.

6. Kombinera hyllor och klädstänger korrekt i garderoben

Lägg dina kläder i garderoben för att spara utrymme Sortera dina kläder korrekt

Alla kläder kan inte förvaras på samma sätt. Medan vissa får ligga på en hylla, som t-shirts, tröjor och jeans, finns det andra som borde hänga. Det här är till exempel skjortor, blusar, klänningar och kostymer som inte ska skrynklas. Så om du vill spara plats i garderoben behöver du både klädstänger och hyllor. Du bör också sortera kläderna ordentligt. Kläderna som enkelt skrynklas, hänger och resten – vik försiktigt och stapla på hyllorna.

Extra tips: Det är inte bara kläder som ska hängas upp. Vissa tillbehör som slipsar, bälten och smycken är ofta praktiska när de hänger. Om du inte har multifunktionella galgar kan du hänga tillbehören tillsammans med en matchande skjorta eller kostym.

garderob platsbesparande städa upp knep