Skoställdesign som ett alternativ till skoskåpet om det inte finns tillräckligt med plats

Skoställdesign -sko-skåp-utrymme-spara-runt-sitt-i mitten

Med skor känner varje kvinna på samma sätt som med kläder – du har aldrig nog av dem. När du köper den tänker du inte på förvaring och snart finns det inte mer plats att förvara den. Skoskåp och förvaringssystem är korrekt utformade och producerade, men tar betydligt mer plats. Alternativt finns det Skoställdesign, vilket också säkerställer ordning, men också gör den överdådiga skokollektionen optiskt attraktiv.

Skoställdesign som sparar utrymme

Skoställdesign -skorskåp-utrymme-spara-vit-vägg-garderob-enkel

Förvaringssystem för skor, som skoskåp, skyddar skor från damm och ljus och förlänger därmed deras livslängd. Skoställ, å andra sidan, är lämpliga för att hålla paren som du bär i vardagen eller helt enkelt oftare inom räckhåll. De är utformade på ett öppet sätt och ligger vanligtvis i korridoren, som också är en del av garderoben. Den största fördelen med skoställ är att de tillåter tillräcklig ventilation. Ofta läggs skor i skoskåpet medan de fortfarande är fuktiga, och de kan börja bli smutsiga, till och med bli mögliga.

Skoställdesign för väggmontering

Skoställdesign -öppna-metall-plattor-väggmontering-platsbesparande

Innan skor förvaras i skoskåpet ska de vara torra och väl ventilerade. Det tar ett tag och sedan kan de placeras på de öppna skohyllorna i korridoren. Eftersom skor alltid är synliga kan ingångsområdet snabbt verka orentligt. De samlar damm relativt snabbt på hyllorna och när de utsätts för direkt solljus blir läderet poröst och tyget bleker. För dina skons fördel, förvara dem permanent bakom stängda dörrar eller i lådor.

Kreativ skoställdesign – fäst skor på väggen

Skoställdesign-sko skåp-utrymme-spara-magnet-bräda-vägg

Skor dekorerar fötterna, men de kan också dekorera väggarna i korridoren. Shoeblox är ett mycket intressant lagringssystem som använder magnetiska krafter. Monterad på en metallplatta på väggen kan ett par skor fästas med hjälp av magneter. De megnetiska krafterna drar varandra väldigt starkt och på grund av den stora spänningen skiftar de inte och förblir stabila vid den specifika punkten.

 Skoställdesign – fixa skor på väggen med hjälp av magnetplattor

Skoställdesign -skoskåp-utrymme-spara-magnet-vägg

Skivorna kan placeras var som helst på väggen, så att skorna kan integreras kreativt i interiören. Som en slags funktionell dekoration fungerar denna snygga skoförvaring som ett blickfång och du kan få önskat par skor med en handrörelse.

Exceptionell skoställdesign med vågform

Skoställdesign -skorskåp-utrymme-spara-våg-stål-fristående

Detta fäste kan beskrivas som en fristående hylla med en ovanlig form. Den är tillverkad av stålplåt som har deformerats på ett vågliknande sätt. I vågorna passar den främre delen av skon och bakdelen hänger i luften. På detta sätt kan sex par skor parkeras i korridoren utan att begränsa det och naturligtvis utan tidskrävande montering och utan att borra i väggen.

Enkel Skoställdesign för högklackade skor – rutnät

sko-rack-design-rymdbesparande-grid-höga klackar-höga klackar

Klackar och höga klackar är lätta att förvara när de hängs. Ett galler med luckor som är tillräckligt stora för att hälen ska sitta löst är väl lämpad för detta ändamål. Du kan göra ett sådant skoställ själv utan problem. Hitta bara ett galler som är tillräckligt robust och luta det mot väggen.

Gör en skoställsdesign själv – från en gammal stege

sko-rack-design-spara-plats-trä-stege-vägg

Öppna skoställ som inte rymmer för många par kan också designas av dig själv. Här används gamla möbler och tillbehör. Denna gamla trästege har till exempel delvis demonterats och bara hälften har förvarats. På baksidan stöds hyllorna av två korsade trälister så att skorna inte välter bakåt. Stegen kan slentrianmässigt lutas mot en vägg och användas funktionellt, men också dekorativt.

Utrymmesbesparande skoställdesign för väggmontering – trähyllor 

Skoställ-design-sko-skåp-spara-plats-trä-väggmontering

Om utrymmet inte är för mycket kan kreativa självgjorda mönster användas. Varje ledigt utrymme kan optimeras och omorganiseras för lagring. I ett hörn, till exempel, vilka hyllor med en triangulär form kan sättas in och monteras direkt på väggen. En annan möjlighet skulle vara att knyta rektangulära hyllor runt en central axel och föra tillbaka dem på väggen. Det betyder att ingen golvyta tas upp, så utrymmet verkar inte trångt och skorna ligger inte kaotiskt på golvet.

Skoställdesign med geometrisk form 

Skoställ-design-sko-skåp-spara-plats-diagonal-geometrisk

Geometriska figurer kan sättas in perfekt inuti och bredvid varandra, så de fungerar som en perfekt idékälla för olika ordningssystem. Å andra sidan omger ett par skor en kil eller, mer enkelt, en triangel som en solid kropp. I denna tankekedja kan inte bara ett par skor få plats i en kuboid, som vanligt, utan två. Kanske har designerna också övervägt något liknande när de skapade den här skoställdesignen för ett sportskyltfönster.

Sätt skoförvaring i rampljuset

skoställ-design-sko-skåp-platsbesparande-bibliotek-skåp-dekoration-höga klackar

Varje frodig skokollektion förtjänar att presenteras ordentligt. Således får skorna en annan mening och fungerar som ett slags dekorativt föremål. Förutom bilder och växter eller på separata avdelningar med riktad belysning blir de ännu ett blickfång.

Skoställdesign – sätt skosamlingen i rampljuset

skohållare-design-sko-skåp-platsbesparande-högklack-belysning

Moderna levnadskoncept sparar utrymme genom smart skoställdesign

Skoställ-design-sko-skåp-utrymme-spara-trä-under-trappor

Med konceptet för små lägenheter finns det alltid lite inspiration att hitta på hur man smart kan spara utrymme utan att skada det övergripande utseendet. I denna enrumslägenhet har allt användbart optimerats till en enda konstruktion av trä. Utrymmet under trappan används för förvaring. En del av den består av öppna hyllor och den andra – utdragbara skoställ. Vid behov skjuts dessa ut. När den är stängd förblir bara en diskret träyta synlig, som inte fälls upp alls.

Optimera utrymmet under trappan med skoställdesign

Skoställ-design-sko-skåp-utrymme-spara-låda-under-trappor

Denna skoställdesign sparar inte bara plats, skapar mer ordning, utan undviker också den visuella kaotiska effekten som skoställ för det mesta förknippas med.

Skoställdesign – tornliknande förvaringssystem för skor och tillbehör

Skoställ-design-skoskåp-platsbesparande-lådsystem

Detta lagringssystem är ett annat exempel på ett framgångsrikt litet hemkoncept. Lådorna och facken använder hela rummets höjd och når nästan taket. Dessa kan tryckas in och ut, men hur kommer du till de bästa? De nedre facken, när de dras ut, fungerar som steg som du klättrar upp för att öppna de övre.

Skoställdesign – skoskåp med förskjutna element

Skoställ-design-sko-skåp-platsbesparande-förskjutande element

Vissa skohållare imponerar med sin smarta och särskilt fantasifulla design, medan andra optimerar lagringsutrymmet. Vissa kan också designas av dig själv om du har en bra dos hantverk. Låt dina skor lysa i rätt ljus eller försvinna diskret. Du är bortskämd för val!

Skorackdesignmärke självtillverkat

Skoställ-design-sko-skåp-platsbesparande-lådor-trä