Designgolv i träutseende – charm på hus på landet i stort format

Designgolv-trä-look-planka-mörk-körsbär

Trägolvets dragningskraft är obestridd – dess attraktiva korn och varma färg skapar en mysig atmosfär och ger en romantisk touch från svunna tider in i dina egna fyra väggar. Ja, plankgolvet förbättrar utan tvekan rummets utseende och imponerar med dess naturliga karaktär. Men det har också betydande nackdelar – plankor kan vrida sig och krympa, vilket leder till att fogar bildas med tiden och det naturliga materialet deformeras. Ett alternativ till traditionella massiva träplankor är de så kallade lantliga plankorna-med sina autentiska träreproduktioner skapar de också en gammal byggnadskänsla, men har större dimensionsstabilitet. Kanske är det därför designgolvet med träutseende har framgångsrikt etablerat sig under de senaste åren och åtnjuter ökad popularitet.

Designgolv i trälook – ett nytt praktiskt alternativ till traditionella plankgolv

Design golv-trä utseende-jämförelse-massivt golv-trä

Det traditionella plankgolvet består av flera massiva träskivor med en längd mellan två och sex meter. De monteras på en underkonstruktion och förseglas sedan speciellt med lack. Så om du bestämmer dig för att göra det måste du räkna med ganska mycket ansträngning. Men ansträngningen är värd det – ett fast golv är extremt hållbart och kan, om det sköts om det, tjäna livet ut.

Plankgolvet i korthet:

Fördelar – hållbart, lättskött, robust, lämpligt golvbeläggning för allergiker

Nackdelar – sprickor kan bildas med tiden, har inga Stötande ljudisolering och är därför ganska olämplig för användning i sovande områden och kan inte kombineras med golvvärme.

Användningsområden – vardagsrum, gästrum, hall, reception, restaurang och andra rymliga rum

Vilka träslag finns för trägolv och vad bör man tänka på

10 trägolvdesigner med ett mycket speciellt utseende

Trägolv i badrummet – en må -bra atmosfär med en naturlig karaktär

Designgolvet i trä ser en överblick:

Designgolv, träutseende, moderna, plankidéer

Plankorna har etablerat sig som ett praktiskt alternativ. De består av flera lager och har därför en högre dimensionsstabilitet. De nya trägolven läggs med ett klicksystem och är därför mycket lättare att montera jämfört med golv av massivt trä. Och det finns ytterligare en viktig skillnad på plankgolvet – plankorna kan enkelt kombineras med golvvärme. Dessutom har vissa tillverkare integrerad stötljudisolering av kork.

Det nya golvbeläggningen är också extremt hygieniskt – trägolvets designgolv kan absorbera och släppa ut fukt – så regleras rumsklimatet. Specialbeläggning stöter bort damm och stolpar.

Trädesigngolvet i korthet:

Fördelar – äkta träimitation, lättskött, måttstabil, slitstark, kan kombineras med golvvärme, har ljudisolering.

Nackdelar – ett designgolv kan slipas upp till fyra gånger, är mindre hållbart än massivt trägolv (i alla fall ger tillverkare och mästare en garanti på upp till 20 år)

Användningsområden – vardagsrum, sovrum, kök, barnrum, hall, kommersiellt område (butiker, kontorsbyggnader)

De nya plankorna bidrar till boendekomforten

Design golv-trä utseende-moderna-vardagsrum-land hus plankor

Plankorna är ett golvbeläggning anpassat efter det moderna hushållets behov. De smälter in harmoniskt med moderna vardagsrum och för in en bit natur i dina egna fyra väggar.