Kakel i träutseende – robusthet med en hemtrevlig karaktär

Varje framgångsrikt inredningskoncept börjar med tak-, vägg- och golvdesign. Och medan väggfärgen och väggbeklädnaden kan ändras enkelt och billigt senare, är valet av golv mer en långsiktig investering. Trä skapar en mysig atmosfär, men materialet är känsligt för vatten, behöver regelbundet underhåll och är ganska negativt för rumsakustik. Keramik är extremt hållbart, men kan verka kallt och sterilt. Kakelplattorna i trä är ett alternativ som framgångsrikt har etablerat sig de senaste åren-de kombinerar keramikens robusthet och livslängd med träets hemtrevliga karaktär och erbjuder den perfekta lösningen för alla som letar efter en lättskött yta och vid samtidigt för de vill inte göra utan den naturliga charmen av plankan eller parkettgolvet. Tack vare moderna tillverkningsprocesser kan många färger, korn och strukturer förverkligas så att alla kan hitta rätt design.

Kakel med träutseende – ett lättskött alternativ till golvbrädor

de Kakel i träutseende är tillverkade av speciell robust keramik och sedan, tack vare modern tillverkningsteknik, glasade med ett träutseende. Ytan är förvirrande lik naturmaterialet, men erbjuder samtidigt de många fördelarna med keramiska plattor. Det är UV-beständigt, halkfritt och tål sol och frost utan problem-golvbeläggningen är därför idealisk för hårt använda rum som hallar och vardagsrum, samt för våtrum och till och med utomhus. Till exempel kan kakel användas för att skapa en sömlös övergång mellan vardagsrum, kök och terrass.

De keramiska plattorna erbjuder också ett lättskött alternativ till traditionella plankgolv – de sväller inte, behöver inte behandlas med oljor och kan rengöras med ångrengörare, det vill säga helt utan kemikalier. Plattorna erbjuds i olika storlekar, som är baserade på trägolvskivornas dimensioner – detta möjliggör olika läggningstekniker.

Keramiska plattor med träutseende – vad ska man se upp för när man lägger?

I likhet med vanliga keramiska plattor är det första att se till att golvet är rakt och rent. Först då bestäms typen av läggning – det är särskilt viktigt att de enskilda kakelens korn samordnas så att golvbeläggningen verkligen liknar ett trägolv. Typen av läggning beror på om plattorna läggs med eller utan skarvar. I grund och botten gäller regeln – rymliga rum med kakel i stort format och små rum – med mindre kakel som ligger sömlöst. Ljusa träslag får rummet att se större ut, mörka träslag sätter accenter och lockar automatiskt uppmärksamhet.

Plattorna i träutseende erbjuder många möjliga användningsområden

De keramiska plattorna i träutseende är inte bara lätta att sköta och hållbara, de kan effektivt iscensättas i alla rum och erbjuder många möjliga användningsområden.

I hallen skapar den varma träfärgen en inbjudande atmosfär som välkomnar gäster och familjemedlemmar. Samtidigt är den reptåliga ytan särskilt praktisk när husboende har husdjur.

Kakel-trä-ser-sömlös-läggning-idé

I vardagsrummet i en ny byggnad skapar de golvbrädeliknande plattorna en visuell koppling mellan kök, matplats och vardagsrum. I skåpet med öppen spis i en gammal byggnad lägger plattorna i ett klassiskt fiskbensmönster pricken över i: et.

I badrummet får träkakelplattorna poäng med sitt attraktiva spannmål och kan skapa spännande kontraster till tvättstället i natursten. Feng Shui -mönster, där naturmaterial skapar en avslappnad atmosfär, är särskilt populära för tillfället.