Gör onsdagens Addams -kostym själv till Halloween – idéer och tips

Onsdag Addams gör-det-själv kostym-frisyr

Om du letar efter en enkel men effektiv kostym för Halloween har du kommit till rätt ställe. Addams Family är en populär serie för en excentrisk, spöklik familj som skildrar en satirisk vändning av den perfekta amerikanska kärnfamiljen. I flera år har Addams familjemedlemmar varit populära idéer för en karnevalskostym. De skrämmande karaktärerna passar perfekt till Halloween. Kolla in den här artikeln för bra idéer och tips för en kostym för familjens dotter – onsdag Addams. Förslagen passar både kvinnor och mindre tjejer och är väldigt lätta att efterlikna.

Återskapa onsdagen Addams leta efter Halloween

Onsdag Addams christina-ricci-outfit-halloween-idé

Onsdagen är nästan alltid bitter, ler aldrig och visar väldigt sällan sina känslor. Hon framställs som en elak galning, men på ett humoristiskt sätt. Hon äger flera halshuggade dockor och gynnar spindlar som husdjur. Hennes mest märkbara drag är hennes bleka hud, svarta kläder och tvåstjärtiga frisyr. Den mest kända skildringen av flickan spelades av den amerikanska skådespelerskan Christina Ricci.

Gör onsdagens Addams -dräkt själv

Onsdag Addams kostym-halloween-klänning-tillbehör

Utseendet på Addams Family -dottern är perfekt för en Halloween -kostym i sista minuten, eftersom den är väldigt lätt att imitera. Du behöver inga speciella, dyra kostymer, du kan till och med hitta passande kläder i din egen garderob. Allt du behöver för en lyckad onsdag Addams -dräkt sammanfattas nedan.

Klänning och skor – tips och alternativ

onsdag-addams-outfit-kostym-klänning-skor

Mest av allt, för att få onsdagens exakta outfit, behöver du mörka, gammaldags kläder, svarta strumpbyxor och svarta skor. Det är bäst att välja en svart klänning med vit krage och vita manschetter som inte har en stor klyvning. Det ska inte vara för kort heller, men ska nå lite under knäna. När det gäller skorna har du ett val så länge de är svarta och stängda. Det är fortfarande lämpligt att inte bära höga klackar, eftersom onsdag trots allt är ett barn.

onsdag-addams-enkel-kostym-halloween

Om du inte äger eller vill köpa kläder kan du kopiera outfiten till Halloween med kjol och tröja. I det här fallet är det dock viktigt att båda bitarna har samma färg och är gjorda av ett liknande tyg. Dräkten ska ge intryck av att det är en klänning. Det enklaste sättet att designa klänningens krage och ärmslut är att bära en vit skjorta under tröjan.

onsdag-addams-kostym-svart-klänning

Som ett bra alternativ kan du till och med använda din lilla svarta klänning för Addams Family -dottern. Om klänningen inte har några ärmar är det bara att ta på en svart kofta över den. Du bör helt enkelt krydda det med en vit krage och vita tygmanschetter och kombinationen blir snabbt till onsdagens outfit. Tjocka, svarta strumpbyxor avrundar looken perfekt och håller dig varm i slutet av oktober.

Frisyrinstruktioner

Om du redan har hittat rätt klänning eller ett lämpligt alternativ, bör du nu tänka på hår och smink. Varje Halloween -kostym kan avrundas med en lämplig frisyr som är specifik för den valda karaktären. Onsdag bär Addams aldrig sitt långa hår öppet, men band det i två enkla flätor. Deras hår är vanligtvis svart, så kvinnor och tjejer med blont hår behöver en matchande peruk. För att göra onsdagens flätor själv, dela först en sidodel och dela allt ditt hår i hälften. Sedan flätas varje halva till en lång fläta längst ner och knytas med en hårslips.

Makeup-idéer och tips

Välgjord Halloween-smink är en viktig del av alla kostymer. Vanligtvis brukar Addams inte sminka sig eftersom hon är en liten flicka. Trots det kan du återskapa din bleka hud med en blek grund. Svart eyeliner och svart mascara skapar en bra kontrast till ljus hud. Om du vill göra utseendet lite mer gotiskt kan du välja ett mörkt läppstift. Om du också vill designa dina naglar för att matcha Halloween, är ett vanligt, svart eller rött nagellack bäst i det här fallet.

Matchande tillbehör till dräkten

onsdag-addams-kostym-halloween-tjej-kusin-itt

Pricken över i: en kostym är naturligtvis tillbehören. De avrundar helhetsbilden och säkerställer ett perfekt utseende. Onsdag Addams är bäst lämpade för läskiga tillbehör, till exempel en av deras dockor utan huvud eller deras spindeldjur. Objekt som inte förekommer i filmen, men ändå har en stor skrämmande faktor, är också lämpliga som ett komplement till kostymen. En antik ljusstake eller en stor skalle passar perfekt till den.

En annan möjlighet skulle vara att göra en annan karaktär ur filmen, som kusin Itt. Han är en hårig släkting till familjen Addams som ibland kommer på besök. Eftersom det inte är mänskligt, utan bara består av hår, kan det lätt pysslas som ett komplement till onsdagens Addams -dräkt för tjejer. I vårt exempel är kusinen Itt gjord av en korg för Halloween -godis.

Tinker med kusin Itt

addams-familj-halloween-tillbehör-kusin-itt

Du behöver följande material för projektet:

  • Halloween kopp
  • rep
  • beige ull
  • robust tejp
  • en svart toppmössa
  • svarta glasögon
  • varmt lim
  • sax

Byt ut handtaget på korgen mot ett tjockt rep. Varva ner ryggstolen på en stol med ullen, dra ner den och klipp av den ena änden. Tejpa sedan den loopade änden till korgen. På så sätt ska du täcka hela korgen med ull så att den ser ut som kusin Itt. Se till att tejpen är dold bakom ullen. Slutligen limma cylindern ovanpå med varmt lim och sätt glasögonen framför för att återskapa ansiktet. Originaltillbehöret är klart.

Addams Family -kostymerna för hela familjen

addams-familj-kostymer-halloween-familj

Addams -familjen är perfekt som en gruppdräktidé för hela familjen. Föräldrarna kan klä ut sig till Gomez och Morticia och barnen som onsdag, Pugsley och Pubert. Om andra familjemedlemmar också vill delta kan de välja mellan Fester, mormor, Lurch eller till och med kusin Itt. Vi hoppas att du gillar att klä ut dig till Halloween!