Använda gamla nycklar som dekorationer – 13 intressanta DIY -projekt

gamla nyckel vintage-design-metall-utsmyckade-deco-idéer

Allt som är gammalt är tillbaka i trenden och kan användas underbart för alla inredningsstilar. Att återvinna en mängd olika material och föremål är inte bara roligt, det sparar också pengar och utrustar dig med individuella och unika dekorationer som är riktiga blickfång. Idag vill vi erbjuda dig, gamla nycklar att använda för dekoration. De utsmyckade tangenterna utstrålar en touch av nostalgi och romantik och sätter stora accenter.

Var kan jag få gamla nycklar??

gamla nycklar fina-deco-antika-optiska-pyssel-idéer

Det första du kan göra är att bläddra genom vinden eller källaren. Kanske har din mormor fortfarande några nycklar tillgängliga. Detta användes mest för att låsa skåp och lådor. Om du inte har hittat det du letar efter kan du alltid köpa gamla nycklar genom att surfa på Internet. Många onlinebutiker säljer antika nycklar. Gamla nycklar kan också ofta hittas på loppis.

Gamla nycklar som handtag

gammal nyckelskåp-design-handtag-hallick-idé-lätt

Om du råkar krydda din gamla byrå kan du använda gamla nycklar på ett effektivt sätt och sätta dem i rampljuset. Vintage -nycklarna går också mycket bra med den antika byrån vad gäller stil. Men även en modern möbel kan prydas underbart med nyckelhandtag. Skaffa först nycklarna till den gamla byrån. Dessa ska vara så stora som möjligt.

Att göra handtag

gamla tangenter pastelltoner-målning-handtag-gör-själv-instruktioner

Dessa nycklar måste då naturligtvis förberedas. Att bara hålla gamla nycklar på dörrarna eller lådorna är inte möjligt, eftersom du måste skapa ett utrymme genom vilket du kan skjuta fingrarna för att greppa handtaget ordentligt. Få ett mycket starkt lim. Limma först två skruvar på nyckeln och lim sedan distanserna. Med skruvsidan kan du hålla nycklarna i skum eller frigolit för att måla dem. Efter det kan du fästa dem på byrån.

Renovera garderob

gammal nyckel köp-skåp-dekorera-handtag-idé

Du kan också kombinera denna dekoration med den gamla nyckeln med de gamla handtagen. Du kan öka shabby -effekten genom att slipa den nymålade nyckeln med sandpapper. På så sätt kommer nyckeln att se äldre och sliten ut. Du kan också limma nycklar på de gamla handtagen. Men använd ett särskilt starkt lim igen.

Dekoration med nycklar

gammal nyckelduk-blå-hängande-dekorativ-hylla

Skapa intressanta bilder med antika, gamla nycklar. Skaffa en duk som du målar vilken färg som helst. Naturligtvis kan du också lägga till mönster. Stick sedan spikar i duken och häng nycklarna. Denna originella dekorationsidé är också mycket lämplig som present och kan göras snabbt.

Dekorera i vintagestil

gammal nyckelmural-design-garn-vintage-väggdekoration

Gamla nycklar är särskilt lämpliga för vintage dekoration. Skapa en komplex dekoration där inte bara nyckeln är gammal. En gammal träram, tråd och ett gammalt brev skrivet med en fjäder gör mycket bra för en sådan väggmålning. Som ett alternativ till brevet kan du också använda musikpapper.

Tredelad väggmålning

gammal nyckel-rynk-papper-antik-dekoration-accent

En sådan väggmålning är snabb och enkel att göra. Förutom ramen och stora och små gamla nycklar behöver du också brödpapper. Klipp detta till önskad storlek och skrynkla ihop det för att få denna skrynkliga effekt. Nycklarna kommer senare att hållas på plats av glaset, men kan också fixas med varmt lim. Du kan också måla ramen som du vill.

Romantisk bild i blått

gammal nyckel-vintage-bild-ram-turkos-ljus-blå-skelett-nyckel

Lek med nyanser av en viss färg och skapa denna vackra dekoration. Gamla nycklar och ramen är målade i olika nyanser av blått (eller någon annan färg). Bakgrunden kan i sin tur bestå av en kontrastfärg så att tangenterna kommer till sin rätt. Använd hantverkspapper med mönster som du limer på kartong.

Nyckel för smycken

gammal nyckel-smycken-tinker-strass-kedja-blomma

Det kan se komplicerat ut, men kedjor som detta är verkligen inte svåra att återskapa. Du behöver kedjor, pärlor, hoppringar och naturligtvis gamla nycklar. Hur exakt du förbinder kedjor och pärlor med varandra beror verkligen på din smak. Ett alternativ till exemplet ovan är att helt enkelt fästa kedjan på handtaget eller i hålet.

Inhysningsgåva

gammal nyckel-present-samling-metall-gravyr-grattis

Letar du efter en original presentidé till en vän eller släkting som just har flyttat in i sitt nya hem? En nyckel som symbol är en bra idé igen. Du kan kombinera gamla nycklar med tråd, linne eller andra tyger, samt med graverade metallplattor, för att göra en älskad glad.

Idéer till bröllopet

gammal nyckel-bröllop-gäst-present-namn-tag-mottagning-dekoration-idé

Du kan också använda gamla nycklar på bröllopet. De passar fantastiskt bra som present. Olika varianter är tillgängliga för dig. Antingen hänger du alla nycklar med namnkort på en vägg eller så dekorerar du varenda tallrik på matbordet. Dina gäster kommer att få ett underbart minne av din stora dag.

Alternativ till boutonniere

gammal nyckel-boutonniere-rosett-brudgum-beige-kostym

Du kan till och med ersätta brudgummens och brudgummens boutonniere med en nyckel, vilket är särskilt användbart om du har ett årgångsbröllop planerat. Så att gamla nycklar ser riktigt festliga ut i ett sådant arrangemang, bör du kombinera dem med rosetter. Naturligtvis behöver du inte heller klara dig utan de klassiska blommorna. Dessa passar också bra med nyckeln.

Designa masonburkar

ge bort gamla-nycklar-burk-dekorera-skylt-sylt

Oavsett om du ger bort sylt eller bara vill skapa en fin blåsig, använd gamla nycklar igen för att dekorera burken. Dessa knyts enkelt till glaset med tråd eller ett vackert band. Du kan använda nacken för detta. Kedjor ser lika bra ut för att binda.

Nyckel som lås

gammal nyckel-lås-idé-läder-väska-anteckningsbok-förklädnad

Använd gamla nycklar som lås. De ser väldigt attraktiva ut på väskor eller anteckningsböcker som har blivit gamla med läder. En antik nyckel kan också användas som ett enkelt hänge på en väska eller som ett halsband. Du kan få sådana väskor gjorda i present till en herre.

Dekorationsidéer för gamla nycklar

gammal nyckel-väggklocka-antik-design-rock-hook-idé-original

Gör en urtavla som du klistrar på gamla nycklar som representerar de enskilda timmarna. Klockans mekanik kan köpas färdig och enkelt fäst. Pälskrokarna till höger på bilden är lika effektiva för väggen. Nycklarna finns i ett nyckelhål och används för att hänga väskor och kläder.

Dekorera flaskor

gammal nyckel-vin-flaska-dekorera-hängande-pärla

Servera inte bara vin i sin vanliga flaska, krydda det med smycken. Och allt du behöver är gamla nycklar, ett band och en större pärla. Kom gärna med ett annat arrangemang och förvandla vinflaskan till en attraktiv bordsdekoration. Idén är perfekt för nybörjare.

Dekorera lyktan

gammal nyckel-rustik-linne-lykta-dekorera-rosett

Gamla nycklar är också bra dekorationer för lyktor. Använd en liten skiftnyckel som du helt enkelt knyter på plats enligt bilden. Om du vill vara på den säkra sidan kan du använda varmt lim igen. Glasets design görs efter din smak i valfri färg och med vilket material som helst.

Gör vindspel själv

old-keys-upcycling-wind chimes-diy-easy-present-outdoor

Vindspel saknas faktiskt inte på någon veranda eller terrass. Men om du inte har en vinthund är det nu det bästa sättet att göra det med nycklar! Ta en eller flera ringar (beroende på hur stora vindklockorna ska vara) och linda dem med tråd eller band. Häng sedan upp nycklar i olika storlekar. Du kan också lägga till kedjor igen.

Tinker med lugna vindsignaler

gammal nyckel-vindsignaler-enkel-garn-kedja-veranda

Denna variant av en vinthund ser inte bara original ut, utan är också perfekt för dig som inte vill fortsätta ringa. Nycklarna är inte alls lika höga som vanliga vindspel. Om du vill kan du också knyta en klocka i mitten. Kombinera gamla nycklar med skal, pärlor eller annat.