Att göra ett paraply – 10 idéer för en kreativ eftermiddag med hantverk med barnen

Hösten närmar sig med sina många regniga dagar och en typisk symbol är naturligtvis paraplyet. Detta användbara tillbehör är idealiskt som motiv för en tematisk hantverkseftermiddag. Det är därför vi har sammanställt några bra idéer som du kan göra ett paraply tillsammans med dina barn eller på dagis. Ha kul att göra dessa intressanta och färgglada motiv!

Gör ett paraply av papper - enkla instruktioner för barn

Tinker tredimensionellt paraply med regndroppar

Gör ett vackert 3D -paraply av papperscirklar och piprensare

Dessa 3D -paraplyer ser särskilt vackra ut när du kombinerar flera färger. Utöver detta kan du även limma regndroppar av papper på skärmen. Detta steg är dock valfritt. Du behöver följande material om du vill göra ett sådant paraply:

 • färgat papper
 • ljusblått konstruktionspapper
 • sax
 • Lim
 • linje
 • Rengöringsmedel
 • tandpetare

Gör ett paraply med cirklar av papper - instruktioner för vikning och limning

Om du vill göra paraplyet, använd mallen i slutet av artikeln för att skriva ut cirklar på det färgade papperet och klipp ut dem (alternativt kan du också använda en kompass). Du behöver 9 eller 10 stycken per paraply. Vik var och en av cirklarna till hälften först och sedan en gång till för att göra kvart. Öppna sedan varje kvartal gradvis och lägg lite lim på vecket. Limmet kan spridas underbart med en tandpetare. Vik tillbaka papperet och håll området med limet tills det torkar.

Vik cirklar i kvart och stapla dem ovanpå varandra för ett paraply

Ta nu en av kvarteren och lägg lim på utsidan av vikningen. Limma ytterligare en fjärdedel ovanpå och håll dem nere tills limmet torkar. Så här limer du ihop de andra kvarteren också. Slutligen, limma ihop de två ändarna också. Du kan sedan försiktigt öppna öppningarna som inte är limmade ihop. Stick sedan en rörrengörare i mitten, som du sedan förkortar och böjer.

Gör ett vackert paraply i blått och gult eller andra färger

Du kan nu lägga till regndroppar också, om du vill. Använd mallen för att skriva ut dem på det ljusblå papperet och klipp ut dem. Klipp av korta strängar, tejpa fast ena änden av strängen till regndroppen och den andra till paraplyet, och upprepa med fler droppar.

Idé med tråd och pärlor

Häng upp hemlagade paraplyer med tråd och pärlor som dekoration

Istället för rörstädare kan du göra ett sådant paraply med tråd. Lägg den bara genom hålet i mitten och gör en ögla längst upp. Du dekorerar den nedre delen med färgade pärlor, varpå du också böjer en liten ögla så att pärlorna inte längre kan glida ner. Paraplyerna kan sedan fästas bekvämt genom den övre öglan.

Höstparaplytink med barn med papperstallrikar

Gör ett paraply av pappersplattor och pärlor

Papperstallrikar är den perfekta grunden för vackra, hemlagade paraplyer, eftersom de är runda och bara behöver klippas och målas lite. Sedan kan du med några blå pärlor lägga till regndroppar om du vill. Du kan hänga de färdiga paraplyerna på en vägg eller i kylskåpet. De vackra pärlorna gör dem väldigt dekorativa. Vad du behöver om du vill göra ett paraply:

 • Papperstallrik
 • blå pärlor
 • Akrylfärger eller filtpennor eller andra
 • vit sladd
 • Lim
 • svart filtpenna
 • pensel
 • sax

Gör ett paraply - skär pappersplattan på mitten och skär en vågig kant

Skär pappersplattan på mitten eller lite under mitten. Den större delen ges en vågig bottenkant, medan den andra delen är avsatt tills vidare. Använd nu filtpennan för att spåra kanterna och rita sedan de enskilda segmenten för målning. Du kan sedan färga in dem med akrylfärger, akvareller, tuschpennor, vaxkritor eller kritor. Medan färgerna torkar kan du klippa ut handtaget för paraplyet från den andra delen av plattan. För att göra detta, använd helt enkelt plattans korrugerade kant. Limma detta på baksidan av skärmen.

Gör paraplyet, rita sektioner, färga in och dekorera med snöre med pärlor

Om du vill lägga till regndropparna när du gör paraplyet kan du klippa ca 7 bitar snöre, var 25 cm långa. Trä en tråd genom en pärla, knyt en knut och knyt nästa pärla på samma sätt, lite bortsett från den första. Fyra pärlor per sträng borde räcka. Limma strängen på baksidan av skärmen.

Gör paraplyer i regnbågens färger

Gör ett 3D -paraply med en kartongplatta - enkla instruktioner

En pappersplatta används också för dessa instruktioner. Men den här gången kommer du att göra en 3D -skärm av den. Du kan se exakt hur detta fungerar nedan. Sedan kan du prova det själv och göra ett kreativt paraply.

 • Papperstallrik
 • Färger
 • sax
 • Lim
 • Halm- och rörrengörare för handtaget i samma färg

Som nämnts tidigare, använd en pappersplatta när du gör detta paraply. Ta pappersplattan och skär i sex sektioner (som tårtbitar). Se till att du lämnar en cirkel i mitten som håller ihop alla sektioner. Använd sedan en piprengörare eller ett spetsigt föremål för att sticka ett hål genom mitten. Nu kan barnen färga in sektionerna på plattans utsida med valfri färg.

Paraply av pappersplattor i regnbågsfärger - instruktioner för barn

När färgen torkat, applicera lite lim på ena sidan av en sektion och placera den intilliggande sektionen över den för att limma ihop de två. Upprepa för de andra avsnitten. Sätt tillbaka rörrenaren genom hålet och böj en liten ögla ovanför skuggan. Placera sugröret över rörrenaren, botten först, lägg en droppe lim på rörrenaren strax under skärmen och skjut halmen över den för att limma ihop de två. Böj halmen i botten som ett paraplyhandtag.

Färgglatt paraply med pappersrester

Gör ett paraply med färgglada bitar av papper och ett sugrör

Att riva upp papper är jätteroligt för barn. Dra nytta av detta, för du kan göra ett bra paraply av papper! Du kommer nu att ta reda på vad du behöver mer för detta projekt:

 • Papper eller pappersplatta
 • färgglada bitar av papper
 • Lim
 • Halm eller annat material för handtaget
 • sax

Gör ett paraply av kartong och utdrag

Pappersresterna kan antingen rivas eller skäras. Skär sedan en halvcirkel av vitt papper eller skär en pappersplatta på mitten. Barnen kan nu designa halvcirkeln de har fått med hjälp av de färgglada pappersbitarna enligt sina egna idéer. Lim slutligen ett sugrör till paraplyet, med den kortare sidan pekande nedåt så att du kan forma paraplyhandtagets rosett. Andra material är också lämpliga för handtaget, såsom rörstädare, popsicle -pinnar, kartong och andra. Variera materialen som du vill när du gör ett paraply.

Gör ett pappersparaply av fläktar

Gör paraplyer av fläktar och dekorera dem med små pomponger

Dessa vackra paraplyer är superenkla och snabba att göra. Du kan dekorera ett enkelt papper eller ett vackert gratulationskort. Du kan dekorera dem med alla dekorativa element. Så här enkla är dessa instruktioner:

 • Vilket färgpapper som helst
 • Rengöringsmedel
 • Dekorationer (t.ex. pomponger, strass, pärlor, etc.)
 • Lim
 • sax

Klipp ut en rektangulär bit ur papperet och vik det som en fläkt. Håll en av de två sidorna ihop och vik änden till ena sidan så att den inte vecklar ut sig längre. Du kan också använda lite lim om det behövs. Du kan enkelt fälla ut den andra sidan av fläkten så att du får formen av ett paraply.

Ta rörstädare och böj ena änden som ett paraplyhandtag. Förkorta den sedan till vad du vill och limma den på ena sidan av fläkten. Sedan kan du klistra fläkten på papper eller ett kort och dekorera den med eventuella dekorationer.

Gör kort med ett paraply

Gör en fläkt av papper och använd det som ett paraply för ett DIY -kort

Du kan också använda en fläkt för att designa ett effektivt hälsnings- eller gratulationskort. Håll ihop det vikta papperet i mitten. Limma de övre ytorna till vänster och höger tillsammans så att du får en halvcirkel. Limma den andra sidan på kortet igen, med mittpunkten på vikningen. Nu kan barnen måla eller rita eventuella motiv under och runt paraplyet.

I exemplet kan du se en tjej som håller paraplyet och några regndroppar gjorda av fingeravtryck. Dropparna kan också dras för hand i den klassiska droppformen. Du kan lika gärna använda ett slag för att lägga till vilket motiv som helst. Vara kreativ!

DIY med muffinspapper

Vänd pappersfodral för muffins till paraplyer med popsicle -pinnar

Vad sägs om att göra ett paraply med ett pappersfodral för muffins? Om du letar efter en särskilt enkel och snabb hantverksidé är detta perfekt. Du behöver bara några material och dessa är:

 • Pappersfodral
 • Pennor för målning
 • Popsicle sticks, piprensare eller sugrör
 • varmt lim
 • alla dekorationer: strass, googlyögon, paljetter, band, pomponger etc..

Barnen kan först måla och designa formarna som de vill. Alternativt kan du också köpa mönstrade muffinsfodral. Om du använder en popsicle stick till handtaget kan barnen designa detta också. Stick sedan ett hål i mitten av formen, sätt in handtaget och lägg till en droppe lim under skuggan för att hålla handtaget på plats.

2D -variant med pappersfodral

Muffinspappersform för enkla DIY -projekt för bilder och kort

Du kan också göra ett 2D -paraply av formarna om du till exempel vill använda paraplyerna för att skapa ett kort eller en bild. Du har två alternativ att välja mellan: Antingen viker du formen, klistrar ihop båda sidorna och lägger sedan formen på kortet eller papper, eller så skär du igenom den en gång i mitten och använder bara ett lager. Du kan sedan spela in greppet.

Kaffe filter idé

Paraplyer av kaffefilter är mycket lämpliga som fönsterbilder

Kaffefilter används på liknande sätt. Återigen kan dessa antingen vikas eller halveras när du gör paraplyet. Det fina med filtren är att de kan målas med valfri färg. Speciellt akvareller smälter mycket bra med detta material och skapar vackra mönster. Intressanta texturer kan skapas med vaxkritor. Deras transparenta material gör dem perfekta för att dekorera fönster. Men de kan också användas för att skapa bilder.

Gör ett paraply – Instruktioner för bild med bubbelplast

Gör ett paraply och skapa en bild med regndroppar av bubbelplast

Gör först ett paraply. Det är bäst att använda en mugg eller ett glas för att hålla skuggan rundad. Limma nu paraplyet på ett papper och lägg till ett handtag. Lägg ett andra pappersark på skärmen. Där skärmen är, placera muggen eller glaset från tidigare och rita konturen ovan igen, dra linjerna till botten. Du får en lång U-form, så att säga, som du skär ut och som du täcker paraplyet med.

Gör ett paraply, klistra det på papper och skapa bilden med bubbelplast

Ta en bit bubbelplast och pensla den med blå färg med en svampborste. Tryck sedan på dem på bilden med paraplyet. U-formen skyddar skärmen från färgen. Komponera hela bilden på detta sätt, låt färgen torka och ta bort U-pappret. Nu, om du vill, kan du klippa ut moln från blågrått papper och limma dem ovanpå bilden.

Idéer med kaffefilter - måla paraplyer med akvareller eller andra färger

Enkel skärm av papper med ett prickmönster

Enkel skärm gjord av en halvcirkel av papper, piprensare och prickmönster

Gör ett paraply – Mall för cirklar.

Regndroppsmall.