Att göra julbollar med barn – 13 spännande idéer med instruktioner

Alla ser fram emot den festliga och mysiga atmosfären vid julen och de stunder när du är omgiven av nära och kära och kan njuta av firandet på ett avslappnat sätt. Det är ännu trevligare när du ser de strålande barnögonen och helt enkelt dras med av de smås entusiasm och stimulans. Eftersom entusiasmen före jul inte är lika stor kan du ägna dig åt ett fantastiskt hantverksprojekt tillsammans med dina barn. Att göra julbollar med barn skulle vara en utmärkt idé, där många kreativa idéer kan omsättas i praktiken på nolltid alls. Låt dig inspireras av följande DIY -förslag och njut av tiden med dina nära och kära.

Tinker med tryckta julbollar med barn

smycken prydnad tatuering enkel tinker julbollar barn

Du kan till och med göra julbollar med barn, beroende på svårighetsgrad, även med små barn. Vår första hantverksidé för julgransdekorationerna är väldigt lätt och klar på några minuter. Ditt barn kan försköna julbollarna med olika tillfälliga tatueringar, till exempel. De olika mönstren ser riktigt snygga ut på julgransbollarna. Placera helt enkelt de små bilderna på önskad plats och fukta något. Ta sedan försiktigt bort papperet. Bilderna behöver inte heller vara symmetriska, sfärerna ser vackra ut på ett eller annat sätt.

Gör julbollar med barn med paljetter, konfetti och glitter

gör konfetti glitter paljetter julbollar själv

En annan bra idé för hemlagade julgranskulor som är supersnabba att göra skulle vara dessa glittrande julgranskulor. Ta bort locket från den transparenta dekorativa bollen och låt ditt barn fylla den med konfetti eller paljetter. Sätt sedan på locket igen. Om du vill ha ännu mer glans och färg kan du belägga julkulans ovansida med pasta och rulla den i konfetti.

Julbollar att fylla för original DIY julpynt

Hantverksidéer för jul – design julgransbollar

Måla julbollar: 3 instruktioner för hantverk med barnen

Förvandla julbollar till Disney -karaktärer

ljus julgransprydnader mickey mouse

Julen blir dubbelt så vacker för barnen när julgransdekorationerna har motiv och hjältar från de många vackra Disney -filmerna. Eftersom barn ser fram emot allt som deras favorithjältar kan hittas på. Barn i alla åldrar kommer att fascineras av en sådan julboll, särskilt om du låter dem delta i hantverket. Klassiska Disney -motiv inkluderar utan tvekan Mickey Mouse och Minnie Mouse. För detta behöver du en större och två små plastbollar. Använd kniven för att klippa av stängningen av de två små bollarna och fäst dem på den större bollen som öron.

Disney frysta tema barn tinker jul

Om du vill kan du sticka en rosett mellan öronen och klä Minnie Mouse. Barnen kan rita i ansiktet med en permanent markör. Många populära filmhjältar kan trollas fram med paljetter och pärlor, med olika färger och med ditt barns rika fantasi. Isdrottningen Elsa, till exempel, med sin prinsessliknande klänning i blått med små vita snöflingor på görs väldigt enkelt. Du kan också färga insidan av de transparenta julgranbollarna i plast eller glas med färg, nagellack eller glitter och klistra in.

Tinker julbollar: gör vackra juldekorationer själv av papper

Du kan måla vackra julbollar med barn genom att följa dessa idéer och tips

Försköna gamla julbollar – Coola idéer för att uppgradera gamla prydnader

Gör julbollar med hand och fingeravtryck med barn

fingeravtrycksfärg jultomtar julbollar

Om du vill göra julbollar med barn som inte bara dekorerar granen utan också är ett bra minne, kan du göra vackra julgransbollar med handavtryck. Ta glasbollar eller julkulor av plast och måla ditt barns handflata generöst med vit fingerfärg eller akrylfärg. Lägg nu bollen på hans hand. Ditt barn bör omsluta det med handen. Tryck försiktigt på den målade handen på bollen, var försiktig så att den inte glider. Om du tar bort handen igen är det stora intrycket klart.

djur fingeravtryck älg dekoration julprydnad

De enskilda fingeravtrycken kan förvandlas till glada tomtar med vattentäta pennor. Med samma princip kan ditt barn göra en annan julboll, den här gången med sina fingeravtryck. Av de små fingrarnas utskrifter framträder söta blommor, djur och andra vackra varelser. Tomtens renar är klara på nolltid. Namnet på ditt barn och året gör de självgjorda julgransdekorationerna unika och kreativa.

tinker julbollar med barn snögubbar handavtryck dekoration

Gör julbollar av frigolit med barn

tinker med julbollar ullfilt frigolit

Om du har bestämt dig för att ägna dig åt hantverk med julkulor på en grå eftermiddag kan du skapa vackra och färgglada julgransbollar gjorda av frigolit och säkerställa ett fantastiskt blickfång på granen. Få bollar i önskad storlek och trä en dubbel tråd genom bollen. Knyt den nedre änden. Nu kan ditt barn släppa ut ånga kreativt och bilda små bollar av ull eller tovad ull. Du kan naturligtvis också hitta gott om dem i hantverksbutiken. Pensla frigolitbollen med pasta och låt ditt barn hålla ihop bollarna.

Hantverk med frigolitbollar till jul – vackra hantverksidéer för vuxna & Små

Hantverk med frigolitbollar – bra idéer för unga och gamla är enkla att implementera

Julhantverk med barn: 15 slöjdidéer för populära motiv

snö vinter naturmaterial frigolit

En vacker julgransprydnad eller juldekoration kan också göras av naturmaterial. För in först ett träspett i frigolitkulan och måla det med vit akrylfärg. Barn kan strö glasglitter eller konstsnö på färgen som fortfarande är våt. Knyt sedan ihop tunna kvistar, tallkottar eller grangrenar och fäst dem på julkulan.

Julbollar med barn pysslar med papper

pappersgrillar som klibbar smycken

Hantverksmaterialspapperet är särskilt lämpligt för olika hantverk, särskilt om barnen är huvudaktörerna. Det är billigt, varierat och särskilt lätt att använda. Ungdomarna kan klippa ut pappersremsor med olika mönster och applicera pasta på bollarna. Nu kan remsorna limmas i önskad färgkombination. Det finns inga regler att följa här. Oavsett om de är överkorsade, bredvid varandra eller åtminstone något överlappande, är resultaten mycket originella och vackra.

papper gran trädsmycken organza ljus

Snygga, glittrande eller mönstrade julbollar kan också göras enkelt och snabbt av pappersremsor. Skaffa hantverkskartong med ett mönster efter eget tycke och låt barnen klippa remsor ur den. Lägg det på bordet framför dig i form av en sol och trä ett platt huvudklämma underifrån. Alternativt kan du limma ihop pappersändarna. Gör samma sak för de andra ändarna av remsan. Mallen för de illustrerade julkulorna av papper finns här.

tinker julbollar av rött glittrande papper

Dekorera julgransbollarna med järnpärlor

tinker julgranskulor med barn perler pärla bokstäver

Du kan också skapa unika och färgglada juldekorationer med hjälp av de populära strykpärlorna. Som ni ser kan de små plastpärlorna också användas för andra ändamål. Barnen kan helt enkelt doppa dem i pasta kort och sedan klistra på dem. Beroende på val av färg och kombination kan bra färggradienter eller ditt barns initialer skapas.

Gör ovanligt fyllda julbollar själv

ylle fyllda julbollar garn

Oavsett om det är på ditt fantastiskt dekorerade julgran eller som en liten giveaway eller present till nära och kära, kommer de fyllda julgransbollarna att förvåna dig. Du kan åter välja mellan glas- och akrylbollar och välja en fyllning du väljer. Möjligheterna för detta är nästan oändliga. Med färgade rep, färgade pappersrester, anteckningar fyllda med personliga budskap eller kanske konstsnö och bomull ser alla dessa varianter lika attraktiva ut.

Gör personliga julbollar med barn

Om du vill göra en personlig present kan du göra en julgransboll med ett foto med ditt barn. En individuell julboll med ett foto av ditt barn och ett kort budskap med vilket du förmedlar dina önskningar för det kommande året på ett originellt sätt är en oersättlig gåva för andra familjemedlemmar och morföräldrar.