Bra hantverksidéer och tricks med den heta limpistolen för alla situationer

Bra hantverksidéer juldekoration-snöflingor-tinker-hett lim-fönster-presentförpackning

Den heta limpistolen är ett mångsidigt verktyg för hemmet som kan användas på många områden som dekoration, hantverk och till och med hemförbättringar. Med det heta limet kan du inte bara limma olika material enkelt och hållbart, utan också göra coola dekorationer. Du kan hitta några i den här artikeln bra hantverksidéer, samt några smarta knep för lägenheten med den heta limpistolen.

Bra idéer med hantverkspistolen – vad behövs?

Stora hantverksidéer varm limpistol-jul-tinker-snöflinga-papper

Vanligtvis används den heta limpistolen för att limma olika material. Men du kan också använda den för att skapa alla motiv själv och använda dem som dekoration för olika tillfällen. För detta ändamål behöver du helt enkelt bakpapper, varmt lim med limpinnar och, om så önskas, glitter att dekorera och mall med önskat motiv.

Bra hantverksidéer till jul – gör snöflingor själv

Bra hantverksidéer snöflingor-hett limpistol-bakpapper-pyssla-juldekoration

De hemlagade snöflingorna är en bra idé för juldekorationen. De kan ritas på bakplåtspapper med en varm limpistol och lätt avskalas efter en viss torktid. Linjerna ska dras tjocka så att snöflingorna håller ihop bra. Medan du torkar kan du dekorera dem med glitter om du vill. De färdiga snöflingorna är perfekta som fönsterdekorationer eller för presentförpackning till jul. Du kan enkelt ta bort de stora snöflingorna från fönstret och använda dem igen nästa år. Även om det inte snöar ute kan du enkelt ta in julstämningen i ditt hem med denna dekoration.

Gör hårtillbehör själv med den heta limpistolen

Stora hantverksidéer hett lim-isdrottning-hårtillbehör-gör-själv-snöflingor

Med metoden som visas ovan kan olika figurer tinkeras med det heta limet. De kan sedan limmas på bobypinnar eller ett pannband och bli en stor, handgjord hårprydnad. Figurerna av lim kan färgas med nagellack och alla kläder kan anpassas. Om du redan har bestämt dig för ett mönster kan du designa ett hårband med de känsliga figurerna eller förvandla ett enkelt hårklipp till ett riktigt blickfång. Blommor, fjärilar eller abstrakta mönster kan pryda ditt hår och locka beundrat utseende.

Smart trick med varmt lim – gör mattan halkfri

Bra hantverkstips-matta-göra-antislip-het-lim-hacks-hemma

Det varma limet är inte bara lämpligt för bra hantverksidéer, utan hjälper också i vardagen. I rum med slät golv, till exempel, är mattor och mattor vanligtvis inte fixerade, utan glider på golvet. Du kan använda den heta limpistolen för att göra mattan lite mer halkbeständig. Du bör dra några tjocka linjer på baksidan, låt dem torka väl och problemet är löst.

Knep med den heta limpistolen för barnens tofflor

stora-tinker-idéer-tricks-het-lim-pistol-barn-tofflor-mot-halka-namn

Inte bara mattan, utan även barnens tofflor behöver en halkfri undersida för att skydda barnen från att glida. Det varma limet kan användas för att göra sulan på barnens tofflor halkfri genom att rita prickar, linjer eller till och med barnets namn. Dina barn kan springa och leka säkert hemma med halkskydd.

Krydda de slitna jeansen med spets

stora-tinker-idéer-tricks-rippade-jeans-krydda-het-lim-pistol-spets

Om du vill göra dina rippade jeans lite mer eleganta kan du uppnå en fin effekt med en vit spets. Du bör först vända jeansen ut och ut och hitta en lämplig spets. Limma sedan spetsen på hålet med den heta limpistolen, tryck ner den med fingerskydd och låt jeansen torka. Du kan också enkelt och stilfullt krydda andra kläder.

Ett användbart trick för galgarna

bra-pyssel-idéer-liv-tricks-het-lim-pistol-hängare-gör-halka

Ett annat häftigt trick med det heta limet är att göra halkfria galgar som alltid håller dina kläder på plats. Allt du behöver för detta DIY -projekt är enkla klädhängare och den heta limpistolen med limpinnar. Denna metod fungerar perfekt för plast- och trähängare.

Häng vimpelkedjan och håll väggen ren

bra-pyssel-idéer-hjälpsamma-tricks-het-lim-målarens crepe-födelsedag-vimpel-hängande

Med en varm limpistol kan du hänga dekorationer på väggen utan att göra hål i den eller skada den på något annat sätt. Limma bara små remsor av målartejp på väggen och fäst dekorationen direkt på remsorna med det heta limet. Denna metod är dock endast lämplig för lätta dekorationer som vimpelkedjor eller kransar. När festen är över kan du helt enkelt ta bort limremsorna. Lätt, praktiskt och helt säkert.

Fantastiska hantverksidéer med varmt lim – färgglada pärlor av DIY

bra-pyssel-idéer-dekoration-pärlor-gör-själv-het-lim-pistol-dekorera-färg

Om du gillar att pyssla med pärlor kan du enkelt göra dem själv istället för att köpa dem. För att göra detta behöver du en lämplig non-stick yta som bakplåtspapper eller en silikonmatta. Pärlorna görs sedan direkt på ytan med det heta limet och får torka. Därefter skalas de försiktigt av och undersidan målas med akrylfärger eller nagellack efter önskemål. Gör droppar i olika storlekar med det heta limet så att de självtillverkade pärlorna också har olika storlekar.

Bra hantverksidéer med en varm limpistol – gör smycken

stora-tinker-idéer-smycken-gör-själv-krydda-het-lim-pistol-tricks

Med den populära hetlimpistolen kan du till och med göra eleganta smycken själv eller krydda dem. De små dekorativa elementen limmas fast på kedjor, örhängen och pannband med hjälp av hett lim och skapar kreativa och individuella smycken för tjejer och kvinnor. Låt din fantasi springa iväg och prova olika kombinationer. Skapa unika figurer som gör dina smycken unika. Armband, halsband eller en bra hårdiadem kan krydda på nolltid.

Gör tårtoppar själv

bra-pyssel-idéer-het-lim-pistol-dekoration-kakor-muffins-gör-dig-själv-bokstäver-siffror

Om du vill dekorera en tårta eller muffins med en egengjord dekoration, kommer den heta limpistolen till undsättning igen. Roliga bokstäver, siffror och siffror är bra hantverksidéer för kakdekorationer som du kan göra själv hemma. Alla som har dekorerat en tårta för ett speciellt tillfälle vet att bokstäverna de vill ha ibland inte ser ut som de tänkt sig. Med det heta limet kan du designa det perfekt och fästa det enkelt utan att skada glasyren. Lägg ett bakplåtspapper på en slät yta och skriv önskad bokstav på den med en penna. Spåra sedan bokstäverna med det heta limet. Försök att arbeta snabbt. Det är också viktigt att alla bokstäver är kopplade till varandra. Så länge limet fortfarande är flytande kan du strö bokstäverna med glitter. Låt det stelna helt och ta försiktigt bort det från bakplåtspappret.

Bra hantverksidéer – dekorera blomvasen med varmt lim

stora-hantverk-idéer-glas-behållare-blomma-vas-dekoration-het-lim-pistol-färg-diy

Du kan göra en elegant blomstervas av en gammal, rund glasbehållare genom att dekorera den med varmt lim. När limmet är torrt kan du måla över behållaren valfri färg och vasen är klar. Med varmt lim kan du också designa många andra prydnader och försköna olika dekorativa föremål. Om du har svårt att måla med den heta limpistolen kan du helt enkelt använda limet för att fylla silikon- eller stansformar. För att det heta limet inte ska skada formen kan du borsta det med lite olja för första gången. När publiken väl är kall kan du enkelt få ut minifigurerna och krydda dem med färg.

Dekorationsidéer med varm limpistol

stora-pyssel-idéer-glas-behållare-krydda upp-het-lim-göra-dekorera-blomma-vaser

Den heta limpistolen kan också användas för att dekorera olika ytor. Påskägg, trä, flaskor, blomvaser och många andra kan dekoreras med en unik design. Så du kan kreativt göra personliga gåvor eller hemdekorationer själv. Med några enkla steg kan du skapa vackra värmeljushållare med det heta limet. Ta ett whiskyglas eller en vas av önskad storlek och lägg ett lager vegetabilisk olja på den. Nu kan du låta din fantasi springa fritt och applicera krusningar, linjer och spiraler med limmet. Låt det heta limet och glaset svalna och ta försiktigt bort det härdade heta limet. Nu kan du spruta värmeljushållaren med färg och ge den pricken över i: et. När färgen torkat kan du sätta tillbaka den rengjorda vasen och beundra ditt mästerverk.

Bra hantverksidéer för smarttelefonen

stora-hantverk-idéer-het-lim-pistol-tricks-färgglada-knappar-lock-iphone-dekorera-idé

Vill du ha ett unikt fodral till din smartphone, men hittar inte en lämplig design? Med några färgglada knappar i olika storlekar och det heta limet kan du krydda ett enfärgat mobilskal och skapa en speciell design själv.

Gör ditt eget mobiltelefonfodral med den heta limpistolen

great-tinker-idéer-tricks-smartphone-fodral-gör-själv-het-lim-pistol-idé

En annan idé skulle vara att göra fodralet till smarttelefonen själv med den heta limpistolen. De självtillverkade hylsorna av lim är vanligtvis stöttåliga, men är inte en bra idé för långvarig användning eftersom de kan smälta i varmt väder, till exempel.

Med ett färgat hett lim kan du till exempel skapa ett unikt sigill som du kan dekorativt försegla ett brev, gratulationskort eller inbjudningskort med. Så länge det heta limet fortfarande är mjukt kan du dekorera frimärkena med olika mönster.

Om du vill skapa tredimensionella skulpturer kan du använda färgglada limpinnar och skapa riktiga konstverk. Alternativt kan du arbeta med det vanliga heta limet och spruta figuren med färg efteråt. Skapandet av 3D -figurer med den heta limpistolen kräver tålamod framför allt. Men resultatet är desto vackrare.

Stora hantverksidéer för den gamla strandhatten

stora-hantverk-idéer-het-lim-pomponger-sax-strand-hatt-krydda det-enkel-idé

Du kan använda en varm limpistol för att limma fast material som papper, läder, textilier, trä, plast och många andra tillsammans. Den är därför perfekt för att krydda kläder eller skor. Nu kommer vi att visa dig hur du kan försköna en gammal strandhatt väldigt snabbt och enkelt.

Krydda strandhatten

stora-tinker-idéer-tricks-strandhatt-krydda upp hett limpistol-pomponger-instruktioner

Du kan använda band, spetsar, pom-poms eller annat material för att krydda det som du vill. I vårt exempel är strandhatten dekorerad med minipomponer. Ställ hatten med brädan uppåt och täck de nedre kanterna med varmt lim. Limma sedan bandet över det med pomponger och låt det torka väl.

Varje dam som gillar att sminka sig vet hur viktigt de hygieniskt rena sminkborstarna är och hur svårt det ibland är att rengöra sminkborstarna, särskilt om du använder starka färger. I butikerna hittar du speciella borstarengöringshandskar som lovar effektiv rengöring av borsten. Du kan skapa en liknande borstrenare billigt från ett gammalt urklipp och varmt lim. Ta en urklippstavla av plast och använd den heta limpistolen för att rita olika mönster på den, till exempel prickar, sicksacklinjer eller vågor. Lägg bara lite tvättlotion på den och borsta bort färgen genom borsten genom att gnugga borsten över brädet. Du kan sedan skölja den kosmetiska borsten och brädan med rent vatten. Du kan också använda detta för att rengöra dina penslar.

Bra hantverksidéer för Halloween

great-tinker-idéer-halloween-smycken-gör-själv-het-lim-halsband-örhängen-blod

Om du håller på att förbereda inför Halloween, så har vi något här för dig. Med den heta limpistolen kan du göra ett “blödande” halsband och matchande örhängen själv. Designa den form du vill ha med det heta limet, måla det med röd sprayfärg och du har ett bra tillskott till det läskiga Halloween -utseendet.

Stora hantverksidéer med den heta limpistolen – ice queen mask

stora-hantverk-idéer-elegant-isdrottning-halloween-mask-diy-het-lim-strass

Gör din egen ice queen -mask för Mardi Gras eller Halloween

stora-hantverk-idéer-het-lim-pistol-is drottning-mask-gör-själv-instruktioner

Stora hantverksidéer med varmt lim – videoinstruktioner för en isdrottningsmask