Julhantverk med barn: 15 slöjdidéer för populära motiv

Jul hantverk med barn salt deg träddekorationer idéer

När jultomten, Rudolf ren och snögubben sitter tillsammans i fönsterbrädan, då är det jul. Senast i början av december är det hög tid att börja dekorera den populära festivalen. För detta kan fina hantverk göras med barnen, vilket skulle ge juldekorationen en personlig touch. I den här artikeln har vi samlat de mest populära idéerna och inspirationen för julhantverk med barn som du kan göra hemma med de små. Låt dig inspireras och förbered lägenheten inför den kommande semestern.

Populära motiv för julhantverk med barn

plåtburkar tinker julgran återvinning idéer barn

Vinter och jul är de bästa tiderna för att bli kreativ hemma. Det finns många bra motiv och idéer för julhantverk med barn som uppmuntrar deras kreativitet och är roliga på samma gång. Oavsett om det är dekorerade julgranar, färgglada träddekorationer, jultomten eller hans vänner, kan du välja fritt eller prova allt. Bra hantverksprojekt med instruktioner att följa.

Gör julgranar med barn

Julgranshantverk barn som målar burkar som dekorerar

Julgranen är en symbol för jul som är känd över hela världen och är därför en underbar hantverksidé för tillfället. Du kan till och med använda återvunnet material för att göra julgranen och därmed återvinna gamla föremål. En bra idé gjord på gamla plåtburkar i olika storlekar finns på bilden ovan. Du bör först måla burkarna med grön sprayfärg och sedan dekorera dem tillsammans med barnet. Färgglada pomponger, trådar och rosetter är mycket lämpliga för detta. Glöm inte heller stjärnan på toppen.

granar tinker barn juldekoration diy

De tinkerade julgranarna är en original dekoration för lägenheten och kan försköna fönsterbrädorna eller sidobordet till jul. Styrofoam kottar och lite garn kan användas för att göra vackra julgranar i valfri färg, vilket ger huset en festlig atmosfär. Detta projekt är lämpligt för slöjd med grundskolebarn såväl som vuxna.

tinker julgran ull knappar grundskolebarn tinker idéer jul

Lim änden av bollen av ull till botten av konen med hjälp av det heta limet. Börja sedan att vira in hela konen med garnet tills du når toppen. Längst upp längst ner den andra änden av ullen igen med den heta limpistolen. Nu är det dags att dekorera! I exemplet används pomponger som julgranspikar och färgglada knappar som trädbollar, men du kan också använda valfri dekoration.

julpyssel barn gran träd glass stjälkar träddekorationer

Även yngre barn kan göra och dekorera dessa julgranar. För detta behöver du popsicle -pinnar, akrylfärger, lim (helst varmt lim) och dekorationer som mini -pomponger, piprensare och pappersstjärnor. Om du vill hänga hantverket på den stora julgranen behöver du lite snöre för att göra galgar.

julpyssel barnidéer julgranar glasspinnar

Två hela och en förkortad popsicle -pinne krävs för varje julgran. Barnen ska först måla dem och sedan limma dem till lämplig triangelform. Sedan kommer dekorationen. Det finns inga gränser för kreativitet. Minipomponer ser underbara ut eftersom julkulor och mousserande kransar kan göras med pipstädare.

handavtryck julgran kände klädnypor pyssla idé jul

De smås hand och fotavtryck är också lämpliga för julhantverk med barn. Från detta kan snögubbar, renar och granar utformas enkelt och kreativt. För att göra en julgran, klipp ut barnets handavtryck från grön filt och dekorera det med paljetter, pärlor och en stjärna av filt ovanpå. Slutligen fäster du en klädnypa på den nedre delen för att göra trädstammen.

Nicholas pysslar med barn

nicholas träddekorationer pyssla barn jul

Både för St Nicholas Day och för julpynt kan barn göra St. Nicholas av många olika material. Vi har några bra idéer redo för dig. I det första hantverksprojektet pysslas jultomten med en valnöt i skal, rött papper och lite bomull. Så här går det till:

nicholas tinker jul barn valnöt papper vaddering

Gör först jultomten av rött papper genom att klippa ut en halvcirkel, böja den till en konform och limma den. Om du gör jultomten som en trädprydnad, använd en liten bit tråd för att göra en hängare och limma den på toppen av hatten. Fäst sedan jultomten på valnöt och dekorera med bomull. Slutligen forma skägget och ansiktet och jultomten är klar.

jultomten tinker barn jul salt deg handavtryck

Du kan också använda saltdeg till julhantverk med barn. Detta kan användas för att göra ursprungliga träddekorationer som dekorerar granen på ett speciellt sätt. Saltdegsreceptet är väldigt enkelt och alla kan prova det hemma. Du kan sedan klippa ut alla former från den färdiga degen eller trolla fram vackra hantverk med barnens handavtryck. Jultomten är väldigt lätt att designa med ett handavtryck. Tummen simulerar hatten och de återstående fyra fingrarna simulerar skägget.

Julhantverk med barn: DIY -idéer för renar

salt deg träddekorationer pyssla barn jul

Dagis- och grundskolebarn älskar Rudolf, varför den lilla renen erbjuder en bra idé för julhantverk med barn. För att göra detta kan du åter trycka på barnets hand på saltdegen och efter att degen har bakats målar du handavtrycket som en ren. I det här fallet simulerar fingrarna renitierns gevir och handflatan simulerar ansiktet.

ren tinker papper dörr idé barn jul

Denna idé för hantverk från Rudolf är barnspel, men den ser fortfarande riktigt fin ut. För detta behöver du en brun papperspåse, färgat hantverkspapper för att klippa ut de individuella egenskaperna i ansiktet, en häftapparat och lim. Barnen kan också måla ansiktet med tuschpennor eller akrylfärger om färgat papper inte finns.

ren tinker barn klädnypor piprensare

Att göra hantverk med material från hushållet är mycket roligt för barn, så vi kom på två bra idéer med klädnypor. Med klädnypor i trä, röda pomponger, googlyögon och bruna pipstädare kan du till exempel göra dessa söta renar med barnen och integrera dem i juldekorationerna.

Att göra snögubbe med barn till jul

snowmen tinker barn klädnypor färg ull pomponger

Barn förknippar också snögubbar med jul och vinter och går därför underbart med julslöjdsprojekt. En söt snögubbe kan också göras av en klädnypa. För att göra detta målas det lilla verktyget först vitt och dekoreras sedan som en snögubbe. Ge det ett försök!

Deco Garden Tinker Kids Christmas Snowman Palette

Även om du inte tillbringar så mycket tid i trädgården på vintern, betyder det inte att utsidan inte behöver julpynt. Till exempel, om det inte finns någon snö till jul, kan du göra en snögubbe med barnen av valfritt material och använda den för att dekorera trädgården. Du kan till och med göra en träpall till en snögubbe om du målar den på lämpligt sätt.

Kreativa idéer för julhantverk med barn

julslöjd barn populära motiv lyktor

När du gör hantverk till jul med ditt barn ska du inte nödvändigtvis följa exakta instruktioner eller använda specialmaterial. Med lite kreativitet och fantasi kan fantastiska skapelser skapas av enkla vardagliga saker, som syltburkar eller träskedar. Vi önskar dig mycket nöje med hantverket för den mest populära festivalen på vintern.

jul hantverk motiv vinter nicholas ren snögubbe