Bakning till jul för barn och vuxna – roliga dessertidéer

baka till julidéer-barn-kakor-tårta-poppar-marshmallows

Självklart njuter barnen verkligen av allt som bakas under julen. Ändå kan du också göra bakverk intressanta och baka roliga saker till jul. Vi har några bra idéer och motsvarande recept för Bakar till jul som du kan baka och forma tillsammans med barnen. Skapa en trevlig julstämning själv med desserterna och lägg ett leende på barnens ansikten.

Baka kreativt till jul – snögubbe på en kaka

Baka till jul snögubbe-ätbara-marshmallows-snö glob-mason burk

För att göra sådana snöklot med kakor och marshmallows bör du först förbereda kakorna enligt valfritt recept. Kakorna är också det enda du bakar för den här julidén. Medan dessa svalnar, montera snögubben. För att göra en snögubbe behöver du tre marshmallows som du fäster ihop med hjälp av tandpetare. Med couverture designar du ansiktet och knapparna i form av prickar. Du designar hatten av chokladflisar som du klistrar fast på den övre marshmallowen med glasyr. En liten pralin i form av en cylinder kommer ovanpå. Halsduken är i sin tur vävd av ätbara sladdar av valfri färg.

Blanda 2 matskedar kakaopulver och 2 matskedar mjölk i en murad burk. Lägg sedan den färdiga snögubben inuti när du har limmat den på en kaka med kuvert. Täck kakan med pulvret så att det inte längre syns. Sätt slutligen en etikett på glaset som anger att pulvret kommer att kombineras med 300 ml varm mjölk. Snögubben kan sedan konsumeras med den beredda kakaon. En riktigt original idé för julbakning, eller hur?

Baka tårta i julform i form av ett gran

Baka till julkaka-poppar-gran-träd-jul-träd-glasyr-brownie

– 100 g mjukt smör

– 100 g strösocker

– 1 tsk vanilj extrakt

– 2 medelstora ägg

– 100 g mjöl

– 1/2 paket bakpulver

– 3 msk kakaopulver

– 3 msk mjölk

– 300 g florsocker

– karamellfärg

– strössel

– stjälkar för poppar

För att baka dessa originaltårtor till jul, blanda smöret, vaniljextraktet och sockret i en skål tills sockret löser sig. Tillsätt äggen gradvis. Blanda mjölet, bakpulvret och kakaon i en extra skål och tillsätt sedan detta i den första skålen tillsammans med mjölken under konstant omrörning. Bred ut den färdiga degen på en plåt och grädda i 180 grader i 20 minuter. När kakan är klar, låt den svalna och skär den sedan i triangulära former av valfri storlek. Sätt sedan in stjälkarna i dessa bitar. Du kan också använda godisrör. Nu kan du dekorera granar med färgad glasyr gjord av strösocker och vatten och strössel. Det är bäst att använda en rörpåse. När frostingen är klar är desserterna klara att serveras.

Tårtpyramid från stjärnor

Bakning till julkaka-pyramid-stjärnglasyr-idéer-barn

Tårtan som du får från degen som nämns ovan kan också användas för andra ändamål. Vad sägs om till exempel en sådan pyramid av stjärnor? Allt du behöver göra är att baka kakan till jul och när den svalnat, klipp ut stjärnor i olika storlekar. Det är bäst att dekorera dessa med glasyr, som visas här, så att pyramiden ser ännu vackrare ut senare. När glasyren har stelnat kan du stapla de enskilda stjärnorna ovanpå varandra. Det är lämpligt att hålla de enskilda stjärnorna tillsammans med tandpetare eller kebabspett. Du kan också dekorera toppen med en annan figur. I detta fall valdes ett stjärnskott.

Bakning för barn till jul – Smältande snögubbe på en kaka

baka-jul-smälta-snögubbe-kex-kakor-gör-själv

– 200 g florsocker

– 6 marshmallows

– 6 kakor

– 24 mini smarties

– 6 kringlor

– Couverture

Du kan antingen baka kakorna själv till jul eller använda färdiga kakor. Lägg florsocker i en skål och tillsätt gradvis en matsked kallt vatten. Blanda allt väl efter varje sked. Detta undviker att tillsätta vatten och att frostingen blir för rinnig. Använd fuktig sax för att skära marshmallowsna på mitten. Lägg lite frosting på en kaka och sätt upp en halv marshmallow ovanpå. Den andra halvan läggs sedan till med hjälp av mer frostning. Detta bör fästas i en liten vinkel. Häll sedan lite mer frost på kakan och efterlikna smältande snö. Bryt en kringlpinne i mindre bitar och forma armarna. Med Smarties designar du knapparna medan couverturen används för att måla ansiktet. Upprepa sedan processen med resten av kakorna.

Läckra bakidéer för barn – renkakor

baka-jul-tårta-poppar-salt-pinnar-kringla-horn-pip-rengörare

– 150 g chokladkaka

– 25 g mjukt smör

– 50 g florsocker

– 25 g mörk choklad

– 100 g mjölkchoklad

– Kringla kringlor

– röda smarties

– Couverture eller matfärg för isbildning

– 8 stjälkar

Du bör först baka kakan till jul eller ha en färdig chokladkaka klar. Smula sönder den erforderliga mängden i en skål, blanda sedan smör och strösocker tillsammans i en annan skål. Smält den mörka chokladen i ett vattenbad och tillsätt den i smörblandningen. Blanda väl med kaksmulorna. Blanda sedan det hela med händerna och dela den färdiga degen i åtta lika stora mängder, som du sedan formar till bollar. Lägg stjälkarna i bollarna, bred dem på bakplåtspapper och låt dem vila i minst 2 timmar. Smält sedan mjölkchokladen i vattenbadet och doppa varje boll i den. Se till att du låter överflödig choklad rinna av så att den inte droppar för mycket efteråt. Med hjälp av skaftet, sätt in varje färdig boll i en bit frigolit, där chokladen ska stelna efter att den har designats. Eftersom detta händer väldigt snabbt bör du göra en boll i taget, inte alla samtidigt. Stick sedan två hål i varje boll för geväret du gör av kringlorna. Lim också en röd Smartie på chokladen, som fortfarande är mjuk. Håll den en stund tills den sitter fast ordentligt. Låt sedan chokladen stelna i cirka 20 minuter och forma ögonen och munnen med smält kuvert, färgad glasyr eller specialglasyr för skrivning. Du kan också göra geväret av rörrengörare genom att fästa skaftet på toppen och linda rengöringsmedlet runt det.

Kakrecept till jul – Julkakor gjorda på smördeg

baka-jul-jul-kakor-dekorera-ren-shortcrust-lätt

– 150 g mjukt smör

– 125 g socker

– 2 ägg

– 300 g mjöl

– 1/2 paket vaniljsocker

– 1/2 paket bakpulver

– 1/2 nypa riven citronskal

– 1 nypa salt

Du kan baka läckra kakor till jul med det läckra smördeget. Om du vill baka enkla kakor, välj detta recept för 20 kakor. För att göra detta, rör först om smöret utan några andra ingredienser. Tillsätt vaniljsocker, salt och citronskal. Rör sedan ner äggen, sikta mjölet och bakpulvret, rör ner blandningen och knåda till en slät deg. Täck sedan degen på en sval plats och låt den vila i en halvtimme. Under tiden klä en bakplåt med bakplåtspapper. Kavla sedan ut degen 0,5 cm tjock och skär ut runda kakor med kakskärare eller ett glas, som du breder ut på bakplåten. Grädda i 180 grader i 8 minuter. När kakorna svalnat lite kan du dekorera dem till jul. Skapa sådana renar eller måla granar, snöflingor och annat på julkakorna med glasyr.

Baka och designa kakor till jul

baka-jul-jul-kakor-marshmallow-cup-gör-sprinkles

Med samma julkakor kan du också baka så roliga julkakor till jul. Kakorna är då bara belagda med färgad glasyr eller glasyr. Lim en marshmallow på var och en av den fortfarande våta glasyren och lim sedan den böjda delen av en godisrör vid marshmallows sida för att göra handtaget på en kopp. Du kan sedan imitera kaffe med strössel.

Baka kreativt till jul – muffins med glödlampor

baka-jul-cupcakes-topping-light-lampa-färgglada-fairy lampor

Det första du måste göra är att baka eventuella muffins till jul. Du kan sedan designa dessa med valfri toppning som du kan välja bland våra recept. Slutligen behöver du fortfarande färgade glödlampor från en gammal sträng av lampor, som du kan rengöra ordentligt. Glödlamporna fungerar sedan som en original dekoration för cupcakesna. Men påminn dina gäster om att de inte är ätbara!

Muffins med granar

bakning-jul-jul-träd-inramning-glasyr-salt-pinnar-cupcakes

Du kan också dekorera muffins med sådana granar. Först måste du baka muffinerna igen till jul. De görs snabbt och enkelt med glasyr. Bred ut små bitar av kringlorpinnar på ett bakplåt, forma sedan trädtoppen. Fördela sedan snabbt några färgglada strössel och stick de härdade träden i muffinsna. Du kan också dekorera muffinsens toppning med några torkade kokosnötter. Detta är ett underbart sätt att imitera en snötäcke under julgranarna.

Jordgubbsträd

bakning-jul-jordgubbe-topping-kex-glasyr-grönt-gran-träd

Skaffa eventuella kakor. Du kan också baka lite själv till jul. Gör en grön färg glasyr genom att kombinera gul och blå matfärg. Stick igenom tandpetare i hela jordgubbar och doppa dem i glasyren så att de är helt täckta. Medan glasyren fortfarande är fuktig, strö över lite strö över den. När glasyren har torkat, tillsätt lite vit glasyr eller toppning till kexen, så att du kan sätta jordgubbsgranen på kexen. När även denna glasyr har stelnat kan du dra tandpetarna ur jordgubbarna och dölja hålen med ätliga stjärnor eller andra dekorationer.

Grinch popcorn utan bakning

bakning-jul-pocprn-idé-grinch-grön-färg-mellanmål-diy

Den onda killen från amerikansk mytologi har också varit mycket populär i Tyskland i flera år. Lämplig till jul och denna figur, du kan servera popcorn i grön färg som ett julmat. Du får popcornen till jul utan att baka. För 10 koppar popcorn behöver du 3 koppar mini marshmallows, som du smälter i smör (3 msk) smält i ett vattenbad. Ta av blandningen från hällen och rör ner den gula matfärgen tills den blir kraftigt gul. Upprepa samma sak med blå färg tills blandningen har blivit surgrön. Häll marshmallowblandningen i den saltade popcornen och rör om försiktigt tills allt popcorn är färgat. Popcornen som serveras är särskilt intressant när du lägger till en Grinch -plyschleksak till den.