Ta reda på här vilka andra drycker än vatten som är lämpliga för att gå ner i vikt!

Vatten är inte bara hälsosamt, utan också viktigt och en viktig hjälpare när det gäller att gå ner i vikt, är inte längre en hemlighet. Det är inte heller någon hemlighet att många människor har svårt att dricka tillräckligt med vatten. Och det är inte konstigt med det stora utbudet av alternativa söta och kolsyrade drycker. Vatten är för tråkigt jämfört med dem. Tyvärr är dock sådana drycker din största fiende om ditt mål är att gå ner i vikt. Men vilka drycker som går ner i vikt än vatten är då lämpliga som alternativ?

Bantningsdrycker andra än vatten

Andra viktminskningsdrycker än vatten - idéer och recept för välsmakande alternativ

Istället för rent vatten kan du välja så kallat infuserat vatten. Detta är inget annat än vatten som är förstärkt med naturliga ingredienser som stimulerar ämnesomsättningen. Sådana ingredienser är citronsaft, kanel, honung, cayennepeppar, ingefära och andra. Men vissa teer är också lämpliga. Välj helt enkelt dina favoritingredienser och sätt ihop sockerfria drycker för viktminskning förutom vatten. Idag skulle vi vilja förklara för dig hur du kan göra sådana drycker för viktminskning själv med några recept.

Bantningsdryck med kanel

Bantande andra drycker än vatten med kanel - stimulera ämnesomsättningen med kryddor

När det gäller kaneldrycken för viktminskning är erfarenheterna mycket bra. Så länge du äter ordentligt och tränar tillräckligt kan kanelvatten göra dig platt i magen och annars göra kilorna förbryllande. Vi visar dig några idéer för enkla, kolhydratfria drycker med kanel som du kan använda som bantningsmedel. För läckra viktminskningsdrycker, se recept nedan:

Andra bantningsdrycker än vatten – kallt kaffe med kanel

Gå ner i vikt med kaffe - svart, utan mjölk och socker och med kanel

Kaffe är den mest populära drinken bland tyskarna och människor som är på en diet har också svårt att klara sig utan det. Den goda nyheten är att du inte behöver, förutsatt att du gillar det svart. Det betyder ingen mjölk, ingen grädde, inget socker och inga sötningsmedel. Fusk är förbjudet om du inte gör det med kanel. Ja, du läste rätt! Kanel verkar få det svarta kaffet att smaka sötare och stoppar på så sätt suget. För alla som älskar kaffe är detta förmodligen den bästa drycken för viktminskning förutom vatten.

Viktminskning drycker med kanel och honung

Viktminskning drycker utom vatten med kanel och honung för en söt drink

Kanel som enda tillskott är inte tillräckligt söt för dig? Sedan kan du förbereda viktminskningsdrycker med kanel och honung. Även då bör du inte överdriva det med beloppet. För det läckra magra vattnet gör du bara följande:

  • 230 ml kokande vatten
  • 2 tsk honung och
  • 1 tsk kanel

Blanda vattnet med kanelen i ett glas. För hemlagade drycker för viktminskning med honung, bör du alltid tillsätta honungen vid ett senare tillfälle när vattnet har nått drickningstemperatur. Annars kommer värmen att förstöra de goda ingredienserna.

Ingefära, honung, kanel och citron är bra ingredienser för gott dricksvatten

Hur du konsumerar drycken

Du kan gå ner i vikt över natten, så att säga, genom att dricka hälften av drycken på kvällen före sänggåendet. Förvara resten i kylskåpet och drick det på tom mage morgonen efter att du gått upp. Det är mycket viktigt att du inte värmer upp kanel- och honungsdrycken!

Gå ner i vikt med vatten med ingefära

Ingefära för bantningsdrycker förutom vatten stimulerar fettförbränningen

I princip kan du lägga till ingefära i valfri viktminskningsdryck. Men om du föredrar rent ingefäravatten kan du följa detta enkla recept:

  • 1 till 2 liter vatten
  • färsk ingefära

Ingefära för en smakfull och uppfriskande detoxdryck för hela dagen

Du kan dricka stora mängder kaloridrycker själv utan att störa ditt viktminskningsprogram. Och du kan till och med lägga till ingefära för att stödja det. Koka upp vattnet (helst på morgonen) och tillsätt flera skivor ingefära till det heta vattnet. Det hela ska sedan sjuda i cirka 20 minuter.

Mängden kan variera beroende på din smak: om du gillar den kryddigare, låt fler skivor branta. Du kan ta en varm drink på tom mage. Resten låter det svalna och dricker upp det under dagen.

Detox och bantningsdrycker – äppelcidervinäger

Äppelcidervinäger som insider tips för läckra viktminskningsdrycker

En annan stor viktminskningsdryck är vatten blandat med äppelcidervinäger. Anledningen till detta är å ena sidan att ämnesomsättningen ökar och därmed också fettförbränningen stimuleras. Dessutom kan ättiksyra bättre balansera blodsockernivån. Stora gungor förhindras. Magen töms också långsammare tack vare syra och därmed stannar vi logiskt nog mätt längre.

  • 1 glas vatten
  • 1 till 2 msk äppelcidervinäger (eller till och med utsökt äppelbalsam)

Bantningsdrycker andra än vatten – te som bantningsdryck

Grönt och svart te är mycket populärt och gott som viktminskningsdrycker

Det borde inte vara någon överraskning för de flesta av er. Om alternativen till rent vatten som nämns ovan är för tråkiga för dig kan du också använda te som en dietdrink, men naturligtvis utan socker! Svart och grönt te är de bästa valen om du letar efter andra drycker än vatten för att hjälpa dig gå ner i vikt. Lite ingefära och citron kan öka effekten. Koffeinet i teerna är idealiskt för ett träningspass. Så det är bäst att dricka te innan du tränar.

Är friska juicer lämpliga som drycker för viktminskning?

Juicer och frukter innehåller socker och är inte lämpliga om du vill banta ner

Frukt är hälsosamt, ingen tvekan om det. Om du vill göra hälsosamma drycker själv och förse din kropp med vitaminer, kommer denna typ av ingredienser, till exempel för smoothies, först. Frukter är dock inte lämpliga för hälsosamma drycker för viktminskning annat än vatten, eftersom de innehåller mycket socker. Istället är det bättre att välja gröna grönsaker, som du kan späda ut med vatten eller växtbaserad mjölk som du vill.

Blåbärsjuice för andra bantningsdrycker än vatten

Blåbärsjuice är bra för en diet och hjälper till att minska kilona

Ett undantag från att dricka juice kan göras med blåbär. Blueberry juicer är hälsosamma drycker för viktminskning förutom vatten, som en studie visar. Men överdriv inte, eftersom studien säger att ett glas blåbärsjuice om dagen är bra för din ämnesomsättning och insulinnivåer. Drycken släpper också ut budbärarämnen som stimulerar kroppen att bränna fett och socker.

Exakt vad du letar efter? Var försiktig när du väljer ett märke. Det är viktigt att välja ekologisk kvalitet och se till att inget extra socker eller andra tillsatser har tillsatts saften. 100% fruktinnehåll är ett måste!