Brodera julkort och skapa underbara motiv med nål och tråd

julkort brodera enkla motiv granar

Känner du inte för att köpa biljetter i år som verkar opersonliga på något sätt? Sedan kan du göra julkorten själv och trolla fram riktigt kreativa mönster. I dagens inlägg skulle vi vilja presentera en bra idé för julposten, som också erbjuder en bra sista-minuten-variant. Broderade julkort är enkla att göra, ser särskilt effektiva ut och allt du behöver är papper, nål och tråd. I artikeln avslöjar vi hur du själv kan brodera julkort och dekorera dem med vackra julmotiv!

Broderade julkort som en trevlig överraskning

julkort brodera idéer motiv för broderi

Om du planerar att överraska din familj och vänner med vackra gratulationskort till jul i år också, är det bättre att klara sig utan korten från butiken. Julkort som du har designat själv ser inte bara original ut, de visar dig att du har gjort rätt tid för dem. Därför anses ett DIY -julkort fortfarande vara en liten, personlig present. Välj helt enkelt ett lämpligt motiv som du kan kopiera själv och dekorera årets gratulationskort med broderi!

Brodera julkort: Så här fungerar det!

broderad julkort tinker nål tråd

Om du inte har någon erfarenhet av broderi bör du börja med enkla motiv. Med denna teknik ser även de enklaste motiven som stjärnor eller snöflingor mycket effektiva ut. Så här kan du uppnå en riktigt stor effekt med bara en liten ansträngning.

material julkort brodera nål tråd stech awl

Om du vill brodera julkort och designa dem på ett originellt sätt krävs följande material:

  • tomma vikkort eller byggpapper i önskad färg
  • tjock nål
  • Stick nål
  • färgad tråd, helst broderitråd
  • penna
  • suddgummi
  • linjal
  • Mall (valfritt)

sticka julkort hål prickar

Rita först det valda motivet eller mönstret på vikkortet med blyerts. När det gäller geometriska linjer är det bäst att använda en linjal. Lägg det öppna kortet på en mjuk yta eller en kartongbit. Stick nu små hål längs mönstret med sticknålen. Dessa säkerställer att du inte river pappret medan du broderar.

brodera julkort instruktioner steg

Om hålen redan är stansade, välj en lämplig färg på broderitråden, dra den på nålen och knyt änden. Stick nu igenom kortets insida och börja brodera mönstret. Vänd alltid stygnen för att skapa ett jämnt mönster på båda sidor. Efter avslutad, knyt tråden på insidan och dekorera broderimönstret efter önskemål.

Brodera julkort med abstrakta motiv

tinker julkort enkel idé broderi floss

Abstrakta motiv är mycket lämpliga för ett modernt julkort. Till exempel kan du designa en julgran som en enkel likbent triangel. För en så enkel design behöver du inte slå hela kortet med sticknålen. Bara ett hål i varje hörn är tillräckligt.

broderade julkort inuti skapa idéer

Eftersom designen blir dubbelsidig på detta sätt kan du lägga till ett trevligt eller roligt budskap på insidan. Istället för knutar kan du också knyta bågar på insidan så att insidan ser ännu vackrare ut. När det gäller färgerna kan du antingen använda klassiskt grönt eller använda en atypisk färg som blå eller gul.

Julkort pryder broderi tandtråd gran gran snöflingor

Om du vill brodera julkortet med abstrakta motiv bör du inte nödvändigtvis ge hela kortet ett stort motiv. Snarare kan du designa flera små mönster, till exempel dessa enkla snöflingor eller julgranen med korsstygn.

julkort brodera helt enkelt idéer julgran röd

De broderade julkorten kan naturligtvis vidare dekoreras med alla element. Du kan också stämpla ett festligt meddelande som “God jul” på kortet eller skriva det själv. 3D dekorativa element av papper eller annat material erbjuder också bra designidéer för dina kort. Till exempel, om du har bestämt dig för en design med en julgran, ska du inte nödvändigtvis använda brodertråd för att designa stjärnan på spetsen. Snarare kan du göra det av ett annat material och helt enkelt fästa det på kortet.

Brodera julkort med mallar

tinker broderade julkort själv instruktionsmall

Om du vill brodera mycket speciella motiv som gåvor, juldekorationer eller bokstäver på dina julkort, då kan en mall hjälpa dig. Du kan hitta många mallar för julmotiv på Internet som du enkelt kan skriva ut och använda för ditt julkortslöjdprojekt. Du bör skriva ut mallen i ett lämpligt format så att den passar på kortet. Placera dem sedan på kortet, säkra dem med fällbara klipp och stick hålen enligt mallen. Det borde definitivt finnas punkter vid varje punkt där två rader möts. Ta nu bort mallen och brodera helt enkelt mönstret på kortet. För en ännu vackrare effekt kan du använda olika färger för de enskilda elementen.

tinker julkort granar själv

Om du är bra på att rita, eller om du har bestämt dig för ett enkelt motiv, ritar du bara mallen själv på ett pappersark. Sedan kan den överföras till kortet som i exemplet ovan och broderas med lämplig broderitråd.

abstrakt julkort formar renvitt garn

Vackra motiv kan också skapas med mer komplicerade stygn, till exempel korsstygn. Med en lämplig mall och lite abstrakt tänkande kan du också designa ett julkort själv för dina vänner eller familj.

gåva etiketter brodera nål tråd original

Du kan använda samma metod för att brodera inte bara julkort utan även presentkort eller andra papperslappar med vackra broderimönster. Oavsett om det är en snöflinga, en stjärna eller ett grönt gran, möjligheterna är många och de ser alla riktigt bra ut.

Brodera utarbetade motiv på ett julkort

brodera julkort motiv gran träd instruktioner

Om du redan har lite erfarenhet av broderi kan du också prova mer komplicerade mönster. Till exempel kan du designa en julgran från flera små figurer som snöflingor eller cirklar och skapa en mycket speciell design för dina julkort. Om designen inte syns från båda sidor kan du limma ett lämpligt papper på insidan. På detta sätt ser mottagaren inte fel eller hängande garn.

gran träd julkort broderi tråd nål

Naturligtvis kan du också använda mer komplicerade stygn om du redan kan dem. På så sätt blir designen av de broderade julkorten ännu mer intressant och imponerande. På bilden kan du hitta ett annat exempel på originalgranar med en abstrakt design.

instruktioner tinker julkort nåltråd

Glöm inte att övning gör mester även när det gäller broderi. Därför kan du experimentera med olika stygn tills du behärskar broderipapper. Vi önskar dig mycket nöje och lycka till!