Gör cupcake toppers själv – Hur man gör väldigt individuella dekorationer!

Gör dina egna cupcake toppers till barns födelsedagsfest av färgglada sugrör

Muffins är muffins som tror på mirakel! Toppade med en utsökt glasyr, dessa mini tårtor är en oumbärlig del av den söta världen idag. De kan designas och dekoreras för att passa alla tillfällen, varje säsong och fest! Pricken över i: t är cupcake toppers. Det här är dekorationer som du klistrar på tandpetare eller liknande träpinnar och sedan klistrar på muffins. Idag kommer vi att visa dig hur du kan göra sådana små plug-ins själv för att göra dina läckra muffins ännu vackrare.

Gör dina egna cupcake toppers för en barns födelsedagsfest

Cupcake Toppers Instruktioner Vävnadspapper och sugrör

Det finns så många kreativa saker du kan göra med papper sugrör! Och dessa födelsedagsljus är den perfekta dekorationen för ett färgstarkt firande! De är så enkla och snabba att göra att du till och med kan göra 100 av dem till din mormors födelsedag.

Vad du behöver:

Papper sugrör (valet av färg och mönster är upp till dig)

Vävnadspapper (här i gult)

Lim

Socker konfetti

Klipp ut rutor från gult silkespapper och korta sugrören

Så att du kan föreställa dig storleken på födelsedagsljusen, skär bara dina sugrör i hälften. Skär sedan rutor med en längd på 8 cm från silkespappret. Om du vill kan du dekorera papprets kanter med glitter för att ge ditt ljus lite glans!

Gör dina egna cupcake toppers för barns födelsedagsfester med sugrör av mjukpapper

Ta den första rutan med papper och bara skrynkla den runt mitten för att bilda en låga. Lägg sedan en klick lim på toppen och stick ner det i sugröret. Så här görs det första födelsedagsljuset!

Gör cupcake toppers födelsedagsljus av sugrör

Gör födelsedagsljus av papper sugrör och silkespapper

Gör dina egna cupcake -toppers till ett barns födelsedags vaniljmuffins

Ballong cupcake plockar

Gör din egen ballong cupcake topper instruktioner

Förutom pajer, kakor och muffins bör ballonger inte saknas på någon fest. Så vad sägs om pappersballonger som cupcake toppers? Denna idé är också perfekt för en baby shower! Anpassa helt enkelt ballongernas färger till tillfället!

I stället för tandpetare används färgade gem för infogarna. Dessa kan enkelt böjas och formas så att ballongerna ser riktigt imponerande ut på slutet. Som om de bärs av vinden!

Gör cupcake toppers själv Instruktioner för färgglada gem

Du behöver:

Kartong (t.ex. i rosa, vitt och blått)

färgglada gem

sax

Dubbelsidig tejp

Det rekommenderas att du tvättar gemen i varmt vatten innan du använder dem på detta projekt. Du kan också slå in den nedre änden av gemet med tejp för extra säkerhet. Kom ihåg att detta endast är av dekorativt syfte och bör tas bort från muffinen före konsumtion.

Använd färgglada gem för hantverk

Först måste du räta ut dina gem och använda dem som tråd. Vik det sedan runt fingret lite för att bilda en kurva. Tråden ska se ut som snöret på en ballong.

Klipp ut ballongmallen från rosa papper

Klipp ut en liten ballongmall från ett pappersark och använd den som en mall för att klippa ut så många färgglada ballonger som du behöver. Observera att du behöver två för varje topper.

Fäst ett färgstarkt gem för ballongformen

Applicera små bitar av dubbelsidig tejp på insidan av en ballongform och fäst toppen av gemet enligt bilden. Lämna ca 1 cm från kanten.

Gör en ballong av rosa papper och fäst den på ett gem

Lägg sedan den andra pappersballongen ovanpå den första och pressa ihop dem försiktigt. När du gör detta, försök att pressa kanterna och inte direkt över gemet, annars kan det uppstå en ful veck.

Gör din egen cupcake topper dop barns födelsedag flicka pojke blå rosa

Cupcake toppers för barns födelsedagskalas eller dop för flickor eller pojkar

Pompon cupcake toppers gjorda av silkespapper

Gör cupcake toppers av gult silkespapper

Dessa pompom cupcake toppers är inte bara roliga och festliga, utan också superlätta att göra!

Du behöver:

Vävnadspapper (i valfri färg)

Cirkulär stans (5 cm i diameter)

Synål

Tråd (helst i en färg som matchar mjukpapper)

sax

Slickepinnar (10 – 12 cm långa) eller träpinnar (skurna i storlek)

Dubbelsidig tejp

Hur man gör mjukpapper pom poms Instruktioner

Vik eller lägg mjukpapper så att det finns mellan 8 och 16 lager. Slå sedan ut cirklar med hantverksstämpeln. Du behöver cirka 30 cirklar per pom-pom-topper.

Dubbeltråd nålen, knyt änden och dra nålen genom mitten av en bunt med 30 papperscirklar. Sy papperscirklarna så hårt som du kan och klipp resten av tråden.

Använd sax för att klippa cirkeln i 8 lika stora delar och lämna ett avstånd på 0,5 cm från mitten.

Limma papper med papper på en tandpetare

Fäst cirklarna på en träpinne upp till 12 cm lång med dubbelsidig tejp. Vik först dubbelsidig tejp runt slutet av ätpinnen och stoppa sedan försiktigt mellan papperslagren. Klistra inte fast virkningen för nära mitten, annars blir det svårt att fiska upp pomponen senare. Använd fingrarna för att dra isär de enskilda lagren och fälla ut pomponen. Med denna topper kan du göra dina muffins mer festliga på nolltid!

Gör en enkel vimpelkedja

hemlagad cupcake topper vimpel kedjedop silver enkelt

Lägg till en liten gnista i dina muffins genom att göra denna söta tårtkrans i litet format! Allt du behöver är en bit glitterpapper, tandpetare, limpinne, tejp och snöre. Bortsett från glitterpappret har du sannolikt alla andra saker hemma. Och om du har en dotter mellan 4 och 16 år är chansen stor att du också har mycket glitterpapper till hands.

Gör en cupcake -vimpelkedja av glitterpapper och snöre

Klipp ut små rektanglar från glitterpapper

På baksidan av ditt glitterpapper ritar du fyra eller fem rektanglar som är 1 cm breda och 3 cm långa och skär ut dem.

Lägg rektanglarna med den vita sidan uppåt och applicera lite lim.

Lägg ett snöre tvärs över mitten och vik sedan rektanglarna på mitten över strängen.

Gör tårtkrans själv silverinstruktion sladd

Använd saxen för att klippa ändarna på vimplarna för att få en triangelform. Klipp strängen och knyt varje ände till en tandpetare. Sätt in tandpetarna i din muffin och kontrollera att längden passar. Om du har för många flaggor kan du alltid klippa ut en och binda strängen igen.

Gör en vimpelkedja av glitterpapper i silver

Gör eleganta cupcake toppers till ett bröllop själv

Gör egna chokladmuffins toppers och dekorera glasyren med sockerpärlor

Naturligtvis älskar vi muffinspinnar, men ibland kan tillfället kräva något lite mer elegant. Vi älskar att använda dessa superlätta chokladdekorationer på muffins och kakor! De är så lätta att göra!

Allt du behöver göra är att:

  • skriv ut den här mallen,
  • lägg dem sedan under en bit vaxpapper
  • och spåra konturerna med smält choklad!

Du kan också använda rosa choklad om färgen passar bra med tillfället. När chokladen stelnat kan du sticka ut dekorationerna i smörkräm.

Gör din egen mall för att skriva ut chokladmuffins toppers

Bröllop cupcake toppers gjorda av chokladfärgad rosa

Cupcake toppers dop bröllop rosa chokladmuffins vaniljglasyr

Gör dina egna cupcake toppers för en prinsessafest

Cupcake toppers gjorda av vit choklad baby shower barns födelsedag prinsessa

Om du anordnar en fest med mottot “prinsessor” eller “sagobröllop”, är dessa Krone cupcake toppers det rätta för dig. Röda sammetmuffins, gräddeost i rosé och vita pärlor i olika storlekar passar perfekt till sagokänslan!

Gör lilla prinsessan att krona dig av vit choklad och dekorera med sockerpärlor

För att göra den lilla diademet, linda först in ett par små flaskor med vaxpapper. Använd sedan en sockerpinne med vaniljsmak för att rita tiara på flaskorna. För att göra kronorna ännu vackrare, tillsätt några fler sockerpärlor. När sockerdekorationen har torkat, ta försiktigt bort dekorationerna från flaskorna.

Mini vit chokladkrona som en cupcake topper

Redvelvet cupcakes och rosa glasyrkrona av vit choklad

Prinsessas barnfödelsedagsmuffins rosa florsockerpärlor och krona som topper

Fjäder cupcake toppers gjorda på fondant

Gör fjädrar av vitt sockerpasta själv

Fjädrar är så oemotståndligt vackra och är mycket populära som dekoration just nu. Andra plus: de är inte svåra att göra och behöver inte vara perfekta! De lämnar också mycket utrymme för konstnärliga tolkningar. Så bara ge den här idén ett försök.

Vad du behöver:

Fondant (vit)

Valfritt: fjäderfräs

Modellpinne för fondant (veningverktyg)

Matfärgning i pulverform (guld och korall)

Ren alkohol (70% från apoteket) eller vodka

pensel

Bakplåten

Bubbla eller folie

Kavla ut den vita fondanten på en yta lätt täckt med strösocker. Den ska vara ca 3 mm tjock. Klipp ut fjäderformer med kakskärare eller för hand.

Använd modellpinnen för att göra ett hack i mitten av spetsen. Gör detta försiktigt så att du inte skär fjädern på mitten. Stroka sedan båda sidorna av fjädern i en uppåtgående rörelse. I den här videon kan du se hur det ska göras exakt:

Oroa dig inte om linjerna inte är perfekta. Spetsarna ser mer realistiska ut om de är oregelbundna.

Lägg fjädrarna på ett bakplåt täckt med bubbelplast eller plastfolie. Du kan också använda något annat som bas. Det viktigaste är: fondantfjädrarna ska placeras i en naturlig, böjd form för att torka. Täck ytan där du ska låta fondanten torka med ett lager florsocker för att förhindra att den fastnar.

Låt fondantfjädrarna torka över natten eller längre tills de stelnat. Ta sedan bort bubbelplasten och vänd försiktigt fjädrarna och låt dem torka på bakplåten ytterligare en eller två dagar tills de är helt torra och inte mjuka alls.

Krydda fjädrar gjorda av vit fondant med guldfärg

Häll hälften av en 2 g burk guldglansdamm i en liten blandningsskål och tillsätt 1/2 tesked alkohol. Blanda ihop tills det inte finns fler klumpar. Konsistensen ska vara som grädde och inte vattnig.

Doppa en pensel i glansdammblandningen och dekorera fjädrarna medan du försiktigt håller dem i handen. Låt sedan fjädrarna torka på en bricka. När den gyllene färgen tjocknar, tillsätt lite mer vätska efter behov.

Strax före servering, lägg fjädrarna ovanpå cupcakesna. Förvara inte fondantfjädrarna i kylskåpet eftersom fukten kan göra dem lite mjuka.