Gör en kupong eller packa den på ett originellt sätt – 13 idéer för olika tillfällen

Kuponger gör enkla pappersidéer

Letar du efter originella presentidéer, men har du en stram budget? Eller har du bestämt dig för en gemensam upplevelse som gåva och skulle vilja ge bort den på ett kreativt sätt? I artikeln har vi samlat bra idéer om hur du kan pilla en kupong och designa den för olika tillfällen. Dessutom har vi skapat en kort lista med coola idéer för presentkort som passar bra till födelsedagar, jul eller andra tillfällen.

Idéer till en kupong i present

presentkort med julklapp

Möjligheterna till en presentkupong är nästan obegränsade. Du kan ge bort materiella saker eller pengar med en kupong, liksom olika upplevelser, till exempel resor, måltider tillsammans, gå på bio, etc. Den vanligaste varianten av presentkortet är ett kort för ett visst värde som du kan köpa i en viss butik kan använda för shopping. Detta brukar anses vara den perfekta presentidén för någon du inte känner särskilt väl. Men om det är en nära vän eller familjemedlem, verkar en sådan presentkupong opersonlig och blir därför inte alltid väl mottagen. I det här fallet är upplevelsekuponger det bättre alternativet för en present.

middag biografkupong tinker skriva ut enkel idé

Om du gillar tanken på en kupong som present, kan du titta på vår lista med bra förslag. Du kan skapa en kupong för följande gåvor, till exempel:

 • Inbjudan att äta eller dricka kaffe tillsammans
 • Cykla tillsammans
 • Gemensam resa
 • besöka bio
 • Promenad i parken
 • Ät frukost tillsammans eller frukost på sängen
 • Gå på matlagningskurs
 • Professionell fotografering
 • Böcker
 • Hälsodag
 • Fotbollsspel eller annat sportevenemang
 • Konsert / teater
 • extrem upplevelse som ballongflygning, fallskärmshoppning, bungeejump, etc..

Gör en biokupong och linda den enkla presenten kreativt

Tinker presentförpackning för resekuponger – kreativa idéer för semesterkuponger att göra själv

Tinker pengakort – kreativa idéer för varje tillfälle inklusive instruktioner

kupongbok tinker julidéer kuponger

Gåvan kan naturligtvis innehålla flera kuponger, särskilt om det handlar om olika upplevelser. Du kan använda detta för att skapa en bok med kuponger eller en kalender med kuponger. Det krävs bara lite kreativitet för att designa varje gåva. Olika mallar används perfekt för utskrift.

presentkort förpackning idéer mönster pappersögla

Å andra sidan, har du valt ett presentkort, t.ex. Om du till exempel har bestämt dig för din favoritbutik, kan du packa den på ett originellt sätt och på så sätt göra pengars gåva mer attraktiv. Olika material kan användas för att skapa vackra förpackningar som ger din present en personlig touch.

I det följande har vi samlat DIY -idéer för båda varianterna som du kan imitera hemma och ändra som du vill.

Gör en kupong för en resa

kupongresor tinker idéer världskarta presentkort

Du kan välja en riktigt fin present om du känner respektive person väl. Så om det är en person som älskar att resa, kan du överväga en resekupong. Allt från stadsresor till flygbiljetter är allt möjligt. Den planerade budgeten spelar här en avgörande roll.

kupong tinker resväska papper

För att göra en cool kupong bör du matcha förpackningens design med presenten. Så om du har bestämt dig för en resekupong är resväskor, världskartor, fartyg, bilar etc. perfekta motiv för det. Du kan till exempel slå in kupongen med en världskarta istället för omslagspapper, eller göra en specialbox i lämplig form.

Gör en gemensam måltidskupong

kupong tinker middag skraplott

Om du vill bjuda in din älskade till en måltid tillsammans är en DIY -kupong perfekt. Det är bäst att utforma inbjudan som ett kort och använda tjockt papper eller kartong. Gåvan ser ännu mer original ut om du gör ett skraplott som en kupong. Till exempel kan du notera olika varianter för restaurangen eller för måltiden.

Tips: Du kan göra ett skraplott om du först täcker området som ska döljas med en genomskinlig självhäftande film och sedan borstar det med en blandning av akrylfärg och diskmedel. Det rätta förhållandet är 1: 2, dvs 1 del diskmedel och två delar färg.

göra kuponger som äter sushi tillsammans

Om du redan känner till favoritmåltiden för den du vill ge en present kan du göra kupongen så att den är speciellt planerad för en sådan måltid. Oavsett om det är sushi, kaffe, kaka eller hamburgare, kan kortet dekoreras med lämpliga motiv.

Idéer för DIY-upplevelsekuponger som popup-kort

kupong tinker fotboll pop -up kort

Upplevelsekuponger är det bästa alternativet till en materialgåva. Du bestämmer själv om du vill ta del av upplevelsen. En hälsodag kan till exempel planeras för en eller två personer. Mottagaren kan också dela biljetter till teater, sportevenemang eller bio med en annan person om de inte är särskilt planerade för er båda. Pop-up-kort och explosionslådor är en riktigt cool idé för upplevelsekuponger, de är inte så lätta att göra, men de garanterar en fantastisk wow-faktor. Det är bäst att välja en mall för ett bra slutresultat. Här är några exempel på olika upplevelsekuponger och rätt motiv för kortet:

 • Fotbollsspel – fotbollsarena
 • Bio – popcorn
 • Resa – bil
 • Middag – dukat bord
 • Konsert – gitarr

Tinker ett kuponghäfte själv

tinker kuponger enkel DIY idé kuddlåda

Om du letar efter en billig present till en vän eller släkting kan du denna gång välja ett kuponghäfte. Detta innehåller flera små kuponger som representerar olika aktiviteter. I det här fallet bör du komma med lämpliga idéer för respektive person. Skriv sedan ner dem på små pappersbitar och använd en liten låda för att linda in dem. Nedan finns en mall för en enkel kuddlåda.

kupong tinker kudde låda mall skriva ut

Skapa kreativt presentkort till jul

presentkort julgran trä diy

Presentkuponger erbjuds redan i nästan alla butiker och är ett lämpligt alternativ för varje tillfälle. Men för att de ska se snyggare ut kan du skapa originalförpackningar för kupongen. Det ska dock inte alltid vara papper. Nedan finns instruktionerna för en julgran i trä dekorerad med presentkort.

trägranhantverk hänger upp kuponger

Du behöver en träbit i form av en triangel, samt maskeringstejp, akrylfärger, penslar, borrar, skruvar, sladd och dekoration efter eget val. Först borras små hål på utsidan av träet och sedan målas träbiten efter önskemål. Coola geometriska linjer skapas med målartejp.

kupong tinker trä julgran diy

När färgen redan är torr, ta bort målarens tejp och sätt in skruvarna i de förborrade hålen. Vrid sedan snöret runt skruvarna och fäst kupongerna under. Dölj slutligen skruvhuvudena med små klockor eller andra dekorationer efter eget val och originalgåvan är klar!

Linda ett presentkort till en födelsedag

presentkupong kort tinker presentförpackning papper

Du kan gömma presentkortet i ett kort och designa det som en överraskning. Vi har gett ett exempel med instruktioner för ett kupongkort i form av en gåva.

Vi önskar dig mycket nöje och lycka till med hantverk och förpackning av kuponger.