Gör höstdekorationer till trädgården själv – 11 färgglada idéer som även nybörjare kan pyssla med!

En underbar årstid närmar sig – hösten är precis runt hörnet och den kommer snart att ge oss alla sina romantiska färger som den skapar sin unika atmosfär med. Och om du tänker på hösten, föreställer du dig förmodligen alla hantverksprojekt som du nu kan genomföra. Det färgade lövverket, de många frukterna som kastanjer, ekollon och boknötter i kombination med grenar fulla av bär och andra naturmaterial är perfekta för att göra vackra och framför allt hållbara dekorationer. Komplettera det naturliga skådespelet i trädgården med några sådana hantverk! Vi har sammanställt några idéer med vilka du kan göra höstdekorationer till trädgården själv.

Gör höstdekorationer till trädgården själv – dekorera trädgårdsbordet

Gör en korg med ett ljus som höstdekoration för trädgården själv - dekorera med kastanjer

Hösten erbjuder fortfarande tillräckligt med soliga dagar som vi kan tillbringa bekvämt med en kopp kaffe på terrassen eller i trädgården. Så försumma inte din sittgrupp och dekorera ditt bord genom att göra en höstdekoration till trädgårdsbordet. En sådan trådkorg med höstnötter som kastanjer och ett romantiskt ljus passar perfekt och görs också supersnabbt och enkelt. Korgen ger dekorationen en rustik stil, men du kan naturligtvis också använda vilken annan behållare som helst. Sätt ljuset i det och sprid kastanjer runt det. Självklart kan du också använda andra frukter när du gör denna höstdekoration till trädgården själv.

Höstdekoration i trädgården med en vintage stil

Gör höstdekorationer till trädgården själv - dekorera gården och entrén med en fågelbur eller lykta

Allt av smidesjärn och snyggt utsmyckat är perfekt för att skapa en vintagestämning. En gammal fågelbur är idealisk om du själv vill göra en vacker höstdekoration till trädgården utan större ansträngning. Fyll den helt enkelt med saker som du förknippar med hösten – pumpor, äpplen, kottar etc. Du kan sedan visa den fyllda buren på ett matchande sidobord eller bredvid ytterdörren om du har höstdekorationer i trädgården, särskilt i huset entrén vill sätta upp.

Denna idé fungerar också fantastiskt med stora lyktor.

Gör höstdekorationer till trädgården själv – paraply med färgglada löv

Gör ett originalparaply som höstdekoration för trädgården själv med löv

Har du fortfarande ett gammalt paraply som inte längre kan tjäna sitt syfte? Den hör inte hemma i papperskorgen på länge, se bara vilken vacker trädgårdsdekoration du kan göra med den! Om du gör denna höstdekoration till trädgården själv har du valet: Använd riktiga löv som du samlar i förväg på en lugn promenad med barnen eller använd konstgjorda höstlöv. Du är också fri att bestämma över färgschemat. Skapa ett brokigt mönster, en svartvit design eller bli särskilt kreativ och skapa en jämn färggradient.

Paraply med färgglada höstlöv som höstdekoration för utsidan

Hur som helst, börja vid ytterkanten av det öppnade paraplyet och limma ett antal ark på plats (varmt lim fungerar bra för detta ändamål). Efter det gör du nästa rad, som bör överlappa den föregående lite. Gradvis arbeta dig upp till paraplyspetsen. Sedan kan du använda bladparaplyet i trädgården som höstdekoration. Förresten, ett parasoll är också lämpligt för denna hantverksidé.

Hantverksidé med riktig pumpa

Gör höstdekorationer till trädgården själv med pumpor och löv

Om du vill använda riktiga pumpor rekommenderar vi utomhusområdet. Det kallare vädret ser till att de håller längre än till exempel inomhus. Men självklart ska du också välja ett område i trädgården som inte direkt belyses av solen. Om du har hittat en sådan plats kan du också göra denna höstdekoration till trädgården själv. Lim en pumpa helt enkelt med blad och, om du vill, med vintergröna kvistar.

Måla pumpan vit och dekorera med decoupage med blad

De färgglada bladen kommer till sin rätt när du använder en ljusfärgad pumpa eller målar den med vit färg i förväg. Efter att färgen har torkat limmas själva bladen bäst med Mod Podge eller annat servettlim så att de förseglas helt. Applicera lim på bladet först, limma det på pumpan och sprida sedan ytterligare ett lager lim över det. Det ursprungligen vitaktiga limet blir transparent när det torkar.

Gör höstdekorationer till trädgården själv – en annan sorts blomkruka

Gör höstdekorationer till trädgården själv av pumpor som blomkrukor

Vill du ha en idé med riktiga pumpor? Vad sägs om att använda dem som en blomkruka? Hål ut en pumpa, lägg eventuellt till dräneringshål eller åtminstone ett lager dränering, och fyll i med jord. Sedan kan du plantera alla höstblommor i den. Och även om denna höstdekoration i trädgården kommer att locka allas uppmärksamhet, kan du gå ett steg längre och designa en mini- eller fe -trädgård och göra en ännu sötare höstdekoration för trädgården.

Plantera en pumpa och skapa en älgträdgård som höstträdgårdsdekoration

Detta projekt är också mycket lämpligt för barn. Att urholka pumporna, men också plantera och dekorera krukorna kommer säkert att bli väldigt roligt för de små. Du kan sedan beundra ditt eget arbete med stolthet i trädgården varje dag.

Bukett med mångfärgade blad

Enkel bukett gjord av kvistar och riktiga eller konstgjorda höstlöv

Och om du redan håller på att dekorera entréområdet med höstdekorationer för trädgården kan vi också erbjuda dig en enkel idé. Oavsett om du vill att buskarna och träden ska klippas ned på hösten eller samla naturmaterial för hantverk på en promenad – enkla kvistar med några färgglada löv här och där är bra för en höstbukett. Lägg dem bara i en metallkanna, väderbeständig vas eller någon annan behållare och lägg dem på uteplatsen, bredvid ytterdörren, på yttertrappan eller någon annan plats du vill ha. Hittade du inga grenar med löv? Ta bara nakna grenar och limma riktigt eller konstgjort med varmt lim.

Fågelskrämma från blomkrukor

Rolig fågelskrämma gjord av lerkrukor för höstträdgårdsdekoration

En väldigt söt dekoration som omedelbart kommer att sätta alla på rätt hösthumör är en sådan fågelskrämma gjord av lerkrukor. Du kan måla krukorna som du vill, men även att lämna dem i sin naturliga färg kommer att göra fågelskrämman mycket personlig. Du behöver två av samma storlek för huvudet och bålen och fyra mindre för armar och ben. Knyt de små till kroppen med rep (genom dräneringshålen) och lim halmen på kanterna så att det sticker ut. Limma nu huvudet på stammen och förse kanten med halm.

Alternativt kan du plantera en vacker blomma på huvudet eller lägga på tallriken som en hatt utöver halmen. Så du kan låta fantasin springa vilt och göra din egen höstdekoration till trädgården själv. Sätt fågelskrämman på trappstegen, på en trädstubbe eller till och med på fönsterbrädan. Den är också idealisk som höstdekoration för trädgårdsbänken. Till exempel, byt ut kastkudden genom att lägga fågelskrämman på bänken istället!

Presentera husnumret på ett originellt sätt

Idé för ytterdörren - husnummer på en vit pumpa och färgglada blommor

Du har säkert redan noterat husnumret på brevlådan eller på husfasaden för brevbäraren. Men du kan tillfälligt komplettera eller till och med ersätta detta med en höstvariant. Använd en pumpa som ett slags tecken i entrén eller på gården! Det finns olika sätt att göra detta. Om du vill göra denna höstdekoration till trädgården själv kan du:

Presentera husnummer på pumpor och gör höstdekorationer till trädgården själv

  • Ta siffrorna från husets fasad och häng dem på pumpor istället.
  • Skriv husnummer själv på pumporna med färg.
  • Skär in numret i pumporna och lägg sedan ljus i dem så att de känns igen i mörkret.
  • Använd klistermärken eller schabloner.

Lägg siffror på pumpor, dekorera med rosetter och dekorera gården

Som du kan se kan du ordna de designade pumporna väldigt annorlunda. Ställ upp dem eller förskjut dem på olika nivåer. Du kan också stapla dem ovanpå varandra. Vill du bara sätta upp en enda pumpa? Skriv sedan bara numret på en stor pumpa. Se till att numret är lätt att känna igen på avstånd.

DIY svarta tavlan som ett välkomstskylt

Gör ett enkelt välkomstskylt av en gammal eller ny bildram

Vill du välkomna dina gäster med ett sådant bord? Den kan göras snabbt och kan även användas under någon annan tid på året – så inte bara perfekt om du vill göra en höstdekoration till trädgården själv. Allt du behöver är en bildram (med glaset), vars yta grovt med fint sandpapper. Du kan sedan måla om den (eller så kan du få en i din färg direkt). Medan ramen torkar målar du glaspanelen med tavelfärg. Om det första lagret inte täcker bra, applicera ett andra efter det första har torkat.

Gör höstdekorationer till trädgården själv - gör en skylt med tavelfärg

Låt nu allt torka ordentligt, lim en bit tejp på baksidan av ramen för att bilda en ögla och sätt ihop ramen igen. Nu kan du hänga skylten på dörren tack vare öglan och skriva på den med krita som du vill.

Garland för pelare eller räcken

Dekorera pelarna på terrasser eller verandor med kransar av vinrankor

Skaffa pilkvistar, vinrankor eller en färdig garland av kvistar och dekorera dem med alla dekorationer. I exemplet ovan användes bakformar av metall, men andra saker är naturligtvis också lämpliga. Det är viktigt att dessa sticker ut i färg från grenarnas bruna. Om du vill göra denna höstdekoration till trädgården själv, bind bara de valda föremålen till kransen och du kan använda den för att dekorera utsidan.

Det kan underbart lindas runt pelarna eller balkarna på en terrass eller veranda, men också runt räcket på balkongen eller trappan. Har du en baldakin? Häng sedan på det! Om du vill kan du också arbeta i en ljussträng för att skapa vackra ljuseffekter på kvällstid.

Krans av majskolv

Garland av majskolv för en höstdekoration för utomhusområdet med en rustik stil

En annan cool idé för en hängande krans är en gjord av majskolv. Med sina varma färger utstrålar dessa precis rätt atmosfär. Hur pysslar hon? Väldigt lätt! Sätt i krokar i kolvens ovansida och trä sedan ett rep genom dessa krokar. För att förhindra att kolvarna glider senare bör du använda ett tjockare rep. Om du inte hittar en kan du helt enkelt knyta band mellan öronen på majs, vilket håller öronen på plats.

Gör höstdekorationer till trädgården själv - häftiga idéer som snabbt kan pysslas