Gör kreativa påskförpackningar av tyg, papper och påsar och snygga in påskgåvor

Påsken är precis runt hörnet och jag är säker på att du redan har den ena eller den andra presenten. Så det är dags att äntligen slå in dem fint! En enkel presentpåse eller omslagspapper är för tråkigt för dig? Då är våra temaförpackningsidéer förmodligen precis rätt för dig! För att de är väldigt kreativa och så vackra att det finns en risk att de till och med kommer att överskugga presenten. Vill du ändå riskera det? Ta en titt på våra instruktioner, välj dina favoritidéer och du kan göra vackra påskförpackningar.

Gör påskförpackningar med tyg och kaninöron

Gör påskförpackningar av färgglatt tyg med kaninöron

Påskharen, tillsammans med påskäggen, är en klassiker bland påskmotiven. Så det är inte konstigt att vi börjar vår lista med kreativa förpackningar för påskgåvor med honom. Om du letar efter ett förpackningsalternativ som är särskilt miljövänligt är tyg det perfekta alternativet till papper. Vi visar dig hur du gör sådana kaniner som påskförpackningar.

 • Tyg (30 x 30 cm)
 • Filt (rester från andra hantverksprojekt är tillräckliga)
 • Tygsax, penna, lim
 • vackert band
 • kanske ett strykjärn för att göra ditt arbete lite lättare

Tinker påskförpackning - vik och klipp tyg

Ta tyget och lägg det framför dig, vacker sida nedåt. Vik nu över den övre och högra kanten på ca 1,2 cm. För att förhindra att tyget utvecklas igen kan du antingen fästa den här fållen på plats med stift eller stryka den. Vik nu höger sida till vänster och lim fast botten och vänster sida. Rita kaninöron på den öppna sidan. Börja vid hörnen och dra en böjd linje ner till ungefär mitten av tyget. Den bredaste delen ska vara ca 5 cm bred (på bilden kan du se vad som menas).

Gör påskförpackningar - sy eller lim tyg och designa små kaniner

Klipp ut området mellan de två öronen. Sedan kan du klippa ut ögonen och näsan för kaninens ansikte från filten och limma fast dem. Fyll de mottagna påsarna med presenterna och bind dem med bandet under öronen. Naturligtvis kan du också använda papper när du gör denna påskförpackning. Eller hur är det med kaffefilter? Uppgiften blir ännu enklare om du använder brödpåsar eftersom sidorna redan är förseglade där och allt du behöver göra är att klippa ut öronen.

Idé med påsar, kuvert eller kaffefilter och kaninöron

Sy eller limma kaninpaket av papper

Gör påskförpackningar i form av kaniner av brödpapper

Om du använder en symaskin för att täta dessa kaniner kommer de färdiga förpackningarna att se särskilt tilltalande ut tack vare sömmen. Du kan också använda trådar i valfri färg och på detta sätt ställa in stora, färgglada accenter. Men om du inte känner för att sy eller inte har en symaskin kan du naturligtvis också använda starkt lim och tinker med påskförpackningen. Hur som helst bör du komma ihåg att förpackningen inte är för stabil och att inga för tunga föremål ska packas. Du behöver:

 • Present- eller brödpapper
 • Symaskin eller starkt lim
 • Penna och tusch eller fineliner
 • sax
 • Kaninmall att skriva ut

Mall för kaninpaket att skriva ut och förstora

Du hittar den nödvändiga mallen på bilden ovan. Du kan naturligtvis anpassa storleken efter dina behov. När du har skrivit ut dem, klipp ut mallen, överför konturerna till det valda papperet och klipp ut mönstren. Om du viker papperet i förväg och därmed fördubblar det kan du förenkla arbetet eftersom du sedan skär ut två kaniner samtidigt.

Gör påskförpackningar med en symaskin eller lim för små presenter

Sy sedan (eller limma) ihop två sådana lager längs kanterna. Men glöm inte att lämna en öppning för fyllning. Dra sedan dina ögon och näsa och försegla öppningen. Du kan hänga en etikett med en påskhälsning runt kaninhalsen.

Kartongkanin presentförpackning

Gör färgglada lådor till påsk - packa och ge bort chokladägg

Eftersom vi ändå handlar om “påskkaniner”, låt oss hålla fast vid det. För vi kan helt enkelt inte undanhålla dig denna fantastiska idé för kaninlådor. Detta är en mer stabil förpackning som du snabbt och framför allt enkelt kan återskapa med hjälp av mallen. Har du också den här modellen i ditt hjärta? Sedan kan du göra sådana påskförpackningar enligt följande:

Skriv ut mallen från papper och klipp sedan ut formen. Du överför detta sedan till starkare kartong för kartongen (alternativt kan du också skriva ut mallen på kartongen). Skär nu ut mallen för lådan en gång till. Glöm inte heller sprickorna som öronen kommer att stoppas i senare. Vik sedan längs de streckade linjerna. Vänd upp sidorna med öronen, håll ihop dem och lägg en av de andra två sidorna (med slitsarna) över dem. Fyll nu rutan som du vill och lägg den andra sidan på öronen också. komplett!

Tinker påskförpackning själv – 3D påskägg i form av en kanin

Gör söta äggkaniner med ögonfransar för inslagning av små presenter

Ett påskägg? En påskhare? Båda – kombinerade i en kreativ 3D -förpackning, som du kan pilla med ganska snabbt med mallen. En sak är garanterad – den här lådan kommer att göra ett stort intryck! Vill du pröva? Så här kan du göra påskförpackningar så här:

 • tryckt mall
 • sax
 • Lim
 • linjal
 • stång
 • Hantverkskartong

Hantverksinstruktioner för abstrakt 3D -ägg eller påskhare med mall

Det är bäst att skriva ut mallen direkt på den valda kartongen. Alternativt kan du naturligtvis också skriva ut dem på vanligt papper, klippa ut dem och sedan överföra dem till kartongen, men det tar mer tid eftersom du också måste överföra viklinjerna. Hur som helst, klipp ut de enskilda remsorna i slutet och vik dem längs de prickade linjerna med hjälp av linjalen. Var och en av ränderna är försedd med en bokstav. De limmas ihop i alfabetisk ordning. Så ta remsan A och limremsan B till den, se till att alltid limma ihop rätt par nummer för flikarna. Så arbeta dig upp tills nästan hela ägget är förseglat. Du bör fylla den med nuet i förväg.

Gör ihåliga påskägg själv för att fylla på papper

Skär nu ut öronen och ögonfransarna, vik öronen längs den prickade linjen och i mitten på längden med hjälp av en ätpinne. Lim öronen och ögonfransarna på ägget och du är klar! Tips: Du kan också välja enkla ägg och utelämna öronen och ögonfransarna.

Mall för 3D -ägg.

3D kanin

Skriv ut den utfällbara mallen för små kaninkartonger med upprättstående eller gångjärniga öron

Vi kan inte låta bli att presentera dig för en annan modell med en kanin. Återigen får du en mall som gör ditt hantverk mycket enklare – perfekt för en present i sista minuten. Du behöver dock en färgskrivare. Sedan kan du göra de söta lådorna som påskförpackning enligt följande:

 • tryckt mall
 • sax
 • Lim

Klipp ut mallarna och vik dem längs de prickade linjerna. Applicera lim på flikarna du fick och limma ihop alla sidor utom en. Fyll rutan och tejpa den helt. Lim sedan på öronen – upprätt eller hängande för klafföron, efter önskemål. Eftersom projektet är så enkelt kan du göra mer av dessa påskförpackningar och göra flera människor glada.

Skriv ut kaninmall.

Tinker och dekorera påskförpackningar – kaniner och kycklingar

Slå in rektangulära presenter med omslagspapper och dekorera dem till påsk

En normalt inpackad present behöver inte vara tråkig. Du kan göra det till typiska påskdjur med bara några element. Vad sägs om en sådan kanin eller en kyckling? I exemplet kan du se vilka element du behöver förbereda. För kaninen, klipp ut öronen och näsan, medan ögonen, munnen och morrhåren helt enkelt målas på med en filtpenna. Till kycklingen behöver du tre korrugerade element för vingarna och kammen, en näbb och två punkter för ögonen.

Gör trekantiga förpackningar av papper till påsk själv - kyckling eller vit kanin

Den triangulära 3D -förpackningen är ännu mer intressant. De är lite svårare att tillverka, men när du väl förstår principen kan du också få sådana förpackningar i stora mängder på mycket kort tid. Den triangulära påskförpackningen är gjord av två rektanglar. Vik båda gångerna på längden upp till ungefär en tredjedel av den totala längden. Limma sedan de två rektanglarna ovanpå varandra så att vikningarna är på samma sida (låt oss säga ovan). Limma inte kortsidorna med vikningen ihop, bara de tre andra sidorna. Låt limmet torka, fyll i lådan och tryck ihop den öppna änden enligt vikarna. Applicerad ovanifrån ska den erhållna kanten sedan bilda ett kors med den motsatta, så att säga. Slutligen kan du dekorera förpackningen till en kanin eller en höna också.

Gör dekorationer för påskförpackningar

Gör dekorationer för påskförpackningar med kycklingar från pomponger och äggskal

Har du valt den klassiska omslaget med omslagspapper, men vill lägga till en påskkontakt? Vad sägs om en sådan kläckunge? Är det inte riktigt sött, eller hur? Och det utstrålar den perfekta påskstämningen! Du kan göra kycklingdekorationerna för påskförpackningen genom att följa instruktionerna nedan:

 • Äggskal, halverade
 • Akrylfärger och penslar
 • Bobbles
 • svarta, platta pärlor eller liknande för kycklingarnas ögon
 • Filtskrot (alternativt även färgat papper)
 • Lim
 • Band / nät, bland annat för att knyta presenten
 • små konstgjorda blommor (eller till och med hemlagade pappersblommor)

Måla äggskal med akrylfärger och gör kycklingar av en bubbla

Om du vill göra den vackra dekorationen till påskförpackningen målar du först äggskalet inifrån och ut i de färger du vill ha. Medan färgerna torkar kan du göra kycklingen genom att helt enkelt klippa en liten triangel ur filt för näbben och limma den på bobble. Fäst ögonen över den. Sedan kan du linda och knyta band runt gåvan och sätta ihop valfri kombination av band, nät, tråd och andra tillbehör. Limma sedan upp äggskal på band, ungen i en av skalhalvorna och några blommor runt den. komplett!

Gör påskpåsar med eller utan mallar

Designa om en shoppingpåse i papper för en presentpåse till påsk

Du kan göra riktigt bra påskförpackningar med en enkel pappersmatkasse eller brödpåse. I princip kan du designa väskan hur du vill. Men när du väl har bestämt dig för denna kanin kan du använda valfri mall för att göra hantverket lite lättare. Men även utan en mall är projektet riktigt enkelt.

 • Papperspåsar
 • Färgat eller vitt papper eller kartong
 • Filtpenna och penna
 • sax
 • Lim
 • eventuella dekorationer
 • Bobbles

Gör en påskpåse med en påskhare gjord av papper eller andra djur

Ta en bit vitt papper som är tillräckligt stort för att passa på den valda påsen. Klipp av de övre hörnen för att skapa en rundad överkant. Limma arket på påsen i önskad höjd och klipp av överskottet på sidorna och botten. Gör sedan två öron och limma dem på kaninhuvudet. Limma nu en liten rosa bobble för näsan på den vita cirkeln och en större vit på baksidan för svansen. Rita ansiktet med en filtpenna och dekorera med andra saker som pappersfjärilar, blommor, rosetter och liknande.

Förresten, du kan också göra andra djur till påskförpackningen på samma sätt. Hoppa till exempel över öronen och använd gult papper för en fågelunge, eller vifta med kanten på en vit cirkel för att imitera ett fårskinn. Lägg till svarta öron så har du ett påskfår.

Designa papperspåsar med papper och skapa roliga påskdjur