Hantverk med skumgummi – 15 roliga slöjdidéer med barn

Hantverk med skumgummi barn-vår-DIY-tjej-penna-fjäril

Hantverk med skumgummi erbjuder roliga hantverksidéer och olika tekniker som utvecklar de små smidigheten och fantasin. Skumgummi har länge varit ett populärt hantverksmaterial. Eftersom skumgummiplåtarna är väldigt mjuka och därför enkla att klippa ut har barnen mycket roligt med hantverk med skumgummi. Det är också mycket lämpligt för hantverksidéer som du kan trolla fram hemgjorda smycken, enskilda frimärken, vårdekorationer eller till exempel påskkorgar med. Det finns ett stort urval av enkla instruktioner med mallar för hur man gör vackra och färgglada leksaker av skumgummi med barn. Du hittar praktiska tips om detta under de intressanta hantverksidéerna i vår samling.

Tillverkning med skumgummi erbjuder en mängd olika idéer för vårdekorationer

Hantverk med skumgummi barn-vår-DIY-tjej-blomma-krans-rörrengöring

Tillverkning med skumgummi är särskilt lämplig för mindre barn på grund av den snabba känslan av prestation när de skapar blommor, djur eller andra figurer av skumgummit. Medan skumgummiplåtarna används för att pyssla i glada färger eller med glitter, finns det praktiskt taget inga gränser för fantasin. Olika former kan enkelt och exakt klippas ur detta hantverksmaterial med en sax. För figurer med raka linjer som bokstäver eller bildramar rekommenderar vi att du använder en skärare. De populära alla dekorationsfläktstansarna kommer också till undsättning när de gör hantverk med skumgummi.

Hantverk med skumgummi – skapa vackra vår- och påskdekorationer med barn

Hantverk med skumgummi tjej-barn-hemmagjord-blomma-krans-piprengörare

Bilden ovan visar de material som krävs för en blomsterkrans av skumgummi som en vårdekoration att göra själv. För denna hantverksidé behöver du rosetter, rörstädare i ljusgröna och skumgummiblad i glada färger. Blommor skärs ur detta och två hål görs i mitten av varje figur. Ställ upp blommorna på den gröna piprensaren när du genomborrar tråden i hålen. Placera skumgummiblommorna i olika färger bredvid varandra och dekorera med rosetter i matchande nyanser emellan, så att vårkänslan av hantverksidén verkligen tas fram.

Praktiska saker och presenter till hantverk med skumgummi

Hantverk med skumgummi barn-pyssel-idé-stämpel-vinkorkar-skumgummiark

Skumgummistämplarna är själva ett verk att designa och dekorera med olika hantverksidéer som gratulationskort, kalendrar etc. Oavsett om det är jul, födelsedag eller mors dag kan du alltid räkna med en lämplig, individuell design. Handtaget på en stämpel kan tillverkas av en mängd olika material – små, kubiska träbitar eller vinkorkar, som i exemplet som visas. Men bilderna på frimärkena är lättast att designa av skumgummi, eftersom det tar lite mer ansträngning och noggrannhet med material som potatishalvor, suddgummin eller linoplattorna.

Att göra påskkorgar – en idé för påskdekorationer av skumgummi

Hantverk och skumgummi pyssla idé-barn-påskkorg-påskhare-instruktioner-grön-gul

Den typiska färgglädjen i påskdekorationerna kan skapas med skicklighet när man pysslar med skumgummi. Klipp gräset för en påskkorg av skumgummi i ljus och mörkgrön med hjälp av en mall och handtaget och staketet – av skumgummi i ljusgult. Påskkaninerna eller andra påskmotiv kan tillverkas av bitar i vitt, babyrosa, lila och andra färger och dekorera påskkorgen med glitter eller strass efter din smak.

Barnväska för att göra egna hantverk med skumgummi och slöjd

Hantverk med skumgummipåse-påskkorg-barn-hemlagad-orange-tjej

Hantverk med skumgummi är mycket populära bland barn eftersom de kan använda det för att skapa färgglada 3D -föremål själva. En rolig barnväska av två kontrasterande färger av skumgummi kan enkelt skapas genom att följa stegen i instruktionerna. Väskans två sidor och anslutningselementet är perforerade på kanten och sys ihop med en hantverkssladd. Limma väskhandtagen och ytterligare dekorationer på sidan av barnväskan. B. skuren ur skumgummi med glitter.

Nutzhafen pennpennor med skumgummi – en färgstark hantverksidé för barn och vuxna

Hantverk-skumgummi-pyssel-idé-penna-väska-barn-DIY-instruktioner-gör det själv

Om du senare kan använda slutprodukterna för hantverk med skumgummi eller andra material, så är hantverkskulan verkligen mycket större. Vi presenterar dig tanken på hur du kan göra en penna väska själv och dekorera den individuellt med figurer gjorda av självhäftande skumgummi i olika färger.

Material som krävs för projektet är gjorda av skumgummipennhylsor

Hantverk-skum-gummi-penna-väska-barn-DIY-mall-gör-det-själv-pyssla idé

Använd svampgummiplåt DIN A4 och skär ur rektangeln formen som visas på bilden ovan. Du behöver inga andra verktyg än sax och linjal.

Penna väska av skumgummi – sätt ihop den och dekorera den själv

Hantverk-skumgummi-pyssel-idé-barn-penna-väska-hand-stans-gör-det-själv

Gör en Minion -pennabehållare av en plåtburk med skumgummi

Hantverk-skum-gummi-barn-minions-DIY-penna-behållare-mall-tinkering-idé

Förstora den bifogade mallen för detaljerna i hantverksfiguren så att den matchar storleken på en plåtburk. Skär sedan ut de typiska Minion -byxorna i vitt, grått, svart och blått från skumgummi.

Minion penna behållare-tillverkning med skumgummi så enkelt som 1-2-3

Hantverk-skumgummi-barn-tinker-idé-minions-DIY-penna-behållare-lim

Skär två rektanglar ur kanarigult skumgummi och täck formens inre och yttre yta med dem. Använd de detaljer som redan har klippts ut för att trolla fram formen på minion. För mer exakt hantverk med skumgummi kan du använda en punch – z. B. för ögonkretsarna och glasögonen.

En färgglad hantverksidé för barn – alfabet tillverkad av skumgummi

Hantverk-skumgummi-bokstäver-tinker-idé-barn-aplhabet-klädklämma

Förvandla inlärning av alfabetet till ett spel genom att pyssla med skumgummi och klädnypor. Om du gör projektet med småbarn är det bättre att använda självhäftande skumgummi istället för allsidig lim för limning.

Fotoram gjord av skumgummi själv gör – en fin present till mors dag

Hantverk-skumgummi-fotoram-hemlagad-barn-blommor-glitter-haerz

Fotoramen är en lyckad giveaway eller gåva att göra själv vid många tillfällen, till exempel barns födelsedagsfester eller mors dag. Det kan också implementeras som en rolig hantverksidé för jul- eller vårdekorationer.

Fotoram av skumgummi – instruktioner och tips för stödet

Hantverk-skumgummi-fotoram-pyssla-idé-barn-blommor-glitter-haerz

Fotoramens baksida är gjord av massiv kartong i rektangulär form. Limma ett lager klar film ovanpå och fäst den från tre sidor. Dekorera fotoramen med skumgummifigurer i olika former enligt din idé. Stödet skapar du av en bit hård kartong, som du viker i en sicksack och fäster på baksidan.

Hantverk med skumgummi – glittrande tillbehör för små kvinnor

Hantverk-skum-gummi-tjejer-barn-hemlagad-hår-klipp-krona-idé

Skapa en liten bobbynålskrona av skumgummi med glitter i din lilla prinsessas populära färger. Diametern på varje krona måste överensstämma med storleken på den använda bobypinnen.

Kronen bobby pin – tillverkning med skumgummi skapar vackra saker

Hantverk-skum-gummi-tjejer-barn-självgjorda-hårklipp-krona-instruktioner

Dekorera ytan på den valda bobbypinnen med en rosett av lämplig bredd och limma skumgummikronorna på den med varmt lim.

Slöjdidéer för Hebst – kreativa saker gjorda av skumgummi i varma färger

Hantverk-skum-gummi-barn-örter-deco-DIY-träd-blad-kartong-tallrik

Låt barnen känna höstens skönhet genom denna enkla och hållbara hantverksidé. Först dras ett träd på en kartongplatta och sedan limmas ark av skumgummi på grenarna.

Exakt snittade trädblad från skumgummi med stans

Hantverk-skumgummi-barn-örter-instruktioner-DIY-punch-out-gul-orange

Hjälp de små hantverksfläktarna med detta projekt genom att först slå ut cirklar ur gult skumgummi med en stans. Skapa sedan två trädblad av det och låt barnen själva klippa ut bladen från skumgummit i orange enligt detta mönster med sax.

En snögubbe som juldekoration för hantverk med skumgummi

Hantverk-skumgummi-barn-DIY-jul-snögubbe-vit-idé

Hantverk med skumgummi till jul – förpackningsidé att göra själv

Hantverk-skum-gummi-barn-gör-själv-jul-present-förpackning

De fullständiga instruktionerna för skumgummiblommans krans finns här.

Kompletta instruktioner för skumgummipennfickan finns här.

Den fullständiga instruktionen för alfabetet med skumgummi kan hittas här.

De fullständiga instruktionerna för bobby pin -kronor finns här.

De fullständiga instruktionerna för höstträdet finns på kartonger här.