Hur kan man pilla en adventskalender med barn? 10 hantverksidéer

Tinker adventskalendrar med barnminikuvert

En adventskalender inför julen glädjer inte bara barn, utan gör också vuxna otåliga för den populära festivalen. Trots namnet handlar det faktiskt inte om en kalender i klassisk mening, utan om en gammal tradition där man räknar ner de återstående dagarna till jul. Adventskalendern finns i många olika storlekar och former och med olika överraskningar i den. De 24 dagarna före jul noteras på de små dörrarna och bakom var och en av dem finns en överraskning. På så sätt går tiden fortare och du får ännu mer förväntan på den vackra julen. Om du letar efter fantastiska hantverksprojekt för vintern kan du göra en adventskalender tillsammans med barn. Underbara hantverksidéer med instruktioner finns i artikeln.

Tinker adventskalendrar med barn från toalettrullar

diy adventskalender loo roll deco

Du kan göra en adventskalender av olika material. Även vardagsföremål kan användas för att skapa riktigt originella kalendrar som barn gillar särskilt. Till exempel kan du använda toalettrullar för att göra en billig men vacker adventskalender med barn. För detta behöver du totalt 24 (möjligen 25) tomma toalettpappersrullar, som du trycker lite platt för att sedan häfta ena änden med häftapparaten. Fyll nu toalettrullen med godis eller små presenter för var och en av de 24 dagarna och häftklamra den andra änden.

tinker toalettrullar julbarn adventskalenderidéer

Nu är det dags att dekorera, och barnen kan vara med. Med ett band med julmotiv, små klockor, pomponger, snöflingor av papper och annan valfri dekoration kan de fula toalettrullarna krydda fint. Små etiketter är perfekta för att skriva ner dagarna. Slutligen behöver du en bräda eller tallrik där du kan fästa dörrens alternativ och därmed slutföra adventskalendern.

Tinker toalettpapper rullar barnens julidéer

Om du gillar idén till en adventskalender gjord av toalettpappersrullar, så har vi ett förslag till dig. I detta hantverksprojekt klistras de fula toalettrullarna med färgglatt hantverkspapper och utformade som kuddlådor.

instruktioner för att göra toalettrullar barn adventskalender

Du kan använda färgat papper med valfritt mönster och dekorera toalettpappersrullarna kreativt. Du kan naturligtvis göra adventskalendern med barnen, men vi rekommenderar att du lägger överraskningarna efteråt. Så nyfikenheten kvarstår när de enskilda dagarna öppnas.

DIY -idéer för adventskalendrar gjorda av muggar

adventskalender barn tinker papperskoppar färgat papper

Papperskoppar är ett annat billigt material som passar bra till barns adventskalendrar. För detta behöver du 24/25 papperskoppar, som finns i alla större stormarknader. Du kan antingen få färgglada muggar eller fästa mönstrat papper på enkla vita muggar. Klassiska julfärger som rött, grönt, silver och vitt är bäst. För att numrera kopparna kan du antingen klippa numren ur kontrastpapper eller bara skriva på dem.

adventskalender papperskopp klädnypor trådkopp

För att dölja överraskningen i muggen kan du slå in den i crepe eller silkespapper. Med lite tråd kan du fortfarande göra små handtag och fästa dem på kopparna så att du kan hänga dem i koppel. Istället för ett koppel kan du fortfarande använda en enkel snöre eller ett tygband. Fäst helt enkelt kopparna i kopplet med minikläder och du är klar.

plastkoppar adventskalender tinker barn ren snögubbar

Med plast- eller papperskoppar kan du göra söta djur och figurer till jul tillsammans med barnen. Dessa är sedan perfekta för att designa de enskilda dagarna i adventskalendern och ser riktigt söta ut. De små kan enkelt göra snögubbar och renar av koppar. Allt du behöver är lite färgat papper, några hantverkspärlor och googly ögon.

ren adventskalender barn gör helt enkelt DIY

Ren kan till exempel imiteras mycket snabbt och enkelt från bruna papperskoppar eftersom de inte behöver målas eller limmas. Gör helt enkelt hornen av brunt papper eller skumgummi, lim fast googly ögon och gör en röd näsa av filt eller papper. Ett fantastiskt hantverksprojekt för barn på vintern!

Gör muffinform adventskalendrar med barn

muffinform adventskalender är lätt för barn att göra

En 24-kopps muffinsform är också idealisk för att göra adventskalendrar med barn. Små godisar och presenter passar perfekt i formens små koppar och små dörrar kan lätt pusslas med dem ur lite papper. Du bör först mäta formarnas diameter och klippa ut 24 matchande cirklar från mönstrat papper.

diy adventskalender muffinsformat klippbokspapper

Lägg nu de små överraskningarna och godisarna i kopparna och lägg på de lockade locken på dem. Du eller dina barn kan klippa ut siffrorna för de enskilda dagarna från skumgummi eller helt enkelt köpa färdiga nummer gjorda av skum. När julen äntligen kommer och alla koppar är tomma kan du baka läckra muffins eller muffins i muffinsformen.

Tinker adventskalender i äggkartong med barn

adventskalender tinker med barn äggkartong klistermärken

Om dina barn gillar att pyssla med gamla hushållsartiklar, är följande idéer underbart lämpliga för årets adventskalender. I det första projektet används en stor äggkartong för 30 ägg. Olika godisar passar in i de små lådorna och dörrar kan göras av papper som till muffinform adventskalendern.

instruktioner adventskalender äggkartong scrapbookingpapper

Perfekta cirklar kan enkelt stansas ut med ett motivstans och därför är de alltid lika stora. Med olika klistermärken med julmotiv kan adventskalenderens små dörrar specialpyntas till jul och göras färgglada. Du kan måla äggkartongen i valfri färg och därmed göra en särskilt vacker adventskalender med barn.

Adventskalender för barn gjord av återvunnet material

julgran adventskalender barn pyssla idé

Uppcyklingstrenden fortsätter och kan fortfarande överföras till hantverket till jul. Till exempel kan du göra den här julgranformade adventskalendern från tomma rullar med tejp eller postrullar. Du behöver totalt 24 rullar av samma storlek samt akrylfärger, färgat papper och en varm limpistol. Små och gamla barn kan naturligtvis också delta i hantverket.

Tannenbaum hantverksbarn rullar tom tejp

Måla först rullarna på insidan och utsidan som du vill. Vi rekommenderar rött och grönt för trädets inre del (21 rullar), brunt för trädstammen (2 rullar) och gult för toppen (1 rulle). Ordna sedan rullarna så att julgransformen kommer fram från bilden och limma ihop dem med det heta limet.

instruktioner upcycling adventskalender slöjdidé barn

Nu återstår bara att avsluta de söta överraskningarna och lägga dem inuti. För att göra detta, packa in varje present i hantverkspapper i en matchande färg och numrera den därefter. Du ska inte glömma stjärnan till julgranstoppen heller. Den sista presenten passar mycket bra där. Du kan fästa den färdiga adventskalendern på dörren i barnrummet så att barnet öppnar en liten överraskning varje dag.