Idéer för att skapa med höstlöv – gör vackra dekorationer

pyssla med höstlöv idéer-dekoration-vuxna-barn-lätt-snabbt

Om du känner för att göra hantverk med naturmaterial kommer den perfekta tiden på året nu att finnas tillgänglig om några veckor. Eftersom naturen nu erbjuder ett särskilt stort antal lämpliga material och detta inkluderar även bladen, som också kan användas under andra årstider, men inte är så vackert färgglada som de är nu. Och du kan göra de vackraste dekorationerna med löv och göra hela huset höstigt på detta sätt. Men vad kan du pilla med höstlöv? Vi har sammanställt några möjligheter för hantverk med höstlöv åt dig. Hitta den perfekta aktiviteten för den svala och regniga eftermiddagen och krydda interiören med nya dekorationer!

Gör rosor med höstlöv

pyssel med höstlöv ros-lönn-löv-röd-orange-bukett-bordsdekoration

Jag är säker på att alla gillar att ha rosor i sin lägenhet, men på hösten finns de knappt eller inte alls i trädgården. Så det skulle vara en bra idé att skapa dina egna höstdekorationsidéer och använda dem för att dekorera bordet. Det är bäst att använda röda, orange eller gula lönnlöv. Dessa har den perfekta formen. Naturligtvis kan du också prova rosorna med andra trädblad och sätta ihop olika modeller.

tinker med höstlöv instruktioner-diy-enkla-kvistar-naturmaterial

Du behöver också grenar av valfri längd och tejp eller annan fin tejp i en naturlig färg. För det senare bör du också ha lim klart. Du kan se exakt hur du gör dessa attraktiva hantverk från blad i instruktionerna. Fäst helt enkelt den färdiga rosblomningen på grenen med tejpen. Lägg höstlövrosen individuellt eller i grupper i en vacker vas.

Hösthantverksidéer för väggen

pyssla med höstlöv väggkonst-blad-barn-lär-träd

Vad sägs om du tinker en väggdekoration med höstlöv? Det bästa sättet att göra detta är att använda så många olika bladtyper som du kan hitta. Om du vill göra hantverk med barn på hösten samtidigt kan du göra detta projekt till en pedagogisk eftermiddag genom att förklara de olika träden och deras löv för de små. Bladen som du har samlat ihop kommer bara att pressas till tunga böcker i några dagar. Stick sedan varje ark på ett separat pappersark. Du kan nu ansluta dessa tillsammans som kransar, varigenom du kan skapa flera rader. Fixa det på väggen så har du en vacker höstväggdekoration.

Gör en vimpelkedja på hösten

pyssla-höstlöv-vimpel-krans-blad-böcker-papper

Denna vimpelkedja är gjord på ett liknande sätt. Trädbladen, torkade och pressade i förväg, limmas på papper, som du antingen skär ut som här eller i form av trianglar. Inte bara vitt, utan också färgat papper eller sidorna i gamla böcker och tidningspapper är lämpliga som papper. Limsträng på baksidan. Gör avståndet så jämnt som möjligt. Den självgjorda vimpelkedjan är särskilt vacker om du gör den av blad, som alla har en annan färg eller färgmönster.

Dekorations- och hantverksidéer för hösten – designa en duk själv

tinker-fall-löv-bordsduk-gör-det-själv-bordslöpare-mönster

Skulle du ha kommit på idén att göra en sådan bordsdekoration med höstlöv? Det är en enkel duk som du enkelt kan ordna om med alla mönster och färger. Du kan få mönstren med hjälp av bladen, medan det är bäst att använda textilfärg som färgen, så att det också håller i tvätten. En mängd olika bladformer kan användas.

pyssel-höst-blad-duk-tryck-blad-tryck-textil-färg-instruktioner

Du har också möjlighet att använda bara en bladform för att designa tyget, eller så kan du kombinera olika varianter med varandra. Detta är ett bra sätt att krydda upp ett tråkigt tyg. Det är bäst att använda en svamp för att applicera färgen på arket. Då blir avtrycket på tyget lite mer subtilt. Du kan också göra hantverk med höstlöv på detta sätt om du vill göra gardiner eller annat själv för att matcha hösten.

Gör metalliska bilder med färska höstlöv

tinker-höstlöv-metalliskt-modernt-aluminium-folie-väggmålning-design

Vad sägs om du gör så attraktiva väggmålningar med löv? Du kan göra de vackra höstdekorationerna själv i bara några steg och helt enkelt pilla med höstlöv. Få olika pappersark för hantverk, liksom träskivor eller dukar, aluminiumfolie, spraylim, mycket mjuk stålull och svart, matt sprayfärg. Spraya först lim på träet och på bladens yta och lim sedan på plats. Spraya sedan ytterligare ett lager över bladen. Ta nu aluminiumfolien och linda in brädan med den. Den blanka sidan ska vända uppåt och filmen ska dras tätt så att bladen kan komma till sin rätt. Du kan också göra detta genom att köra fingrarna över ytan efteråt.

Spraya slutligen den svarta lacken jämnt över bilden. En annan färg kan användas om du gör denna idé med höstlöv. Det är en smaksak. Testa bara! Med stålullens hjälp kan du nu ta bort den svarta färgen när som helst. Var extremt försiktig när du gör detta så att filmen inte rivs. Skulle det hända dig ändå kan du dölja hålet med sprayfärgen. Du bestämmer själv hur mycket silver du vill visa.

Tinker fairy lights på hösten – idéer för en mysig atmosfär

Tinker-höstlöv-sagoljus-krans-trappa-räcke-dekorera

Lika färgstark som hösten är, tyvärr har den också några regniga och mörka dagar. Du kan göra det här mycket mer mysigt med några trevliga lampor i huset. Du kan också enkelt omforma en enkel sträng ljus och använda den för hantverk med färgglada höstlöv. Förutom ljussträngen och färgade löv behöver du också vaxpapper, ett strykjärn och örnuglelim.

pyssla-höstlöv-romantisk-höst-diy-idéer-höst

De uppsamlade bladen måste först göras hållbara. Det snabbaste sättet att göra detta är att lägga ett pappersark mellan två ark vaxpapper och pensla över dem med strykjärnet. Vaxet överförs till bladen och förseglar dem. Så att bladen alltid täcker lampans framsida är det en fördel om du först hänger ljuskedjan på önskad plats. Detta kan vara ett räcke, en pelare, men också fönstret. Först då klistrar du bladen på lamporna. Annars skulle de vridas eller falla av när kedjan är fäst. När du tänder lamporna lyser ljuset genom de färgade bladen.

Gör glittrande höstdekorationer

tinker-höstlöv-dekorera-fall-glitter-guld-glamour

Det är också väldigt enkelt att göra en glittrande dekoration med höstlöv. Du kan täcka hela arket eller skapa vissa mönster med glitter. Vi rekommenderar glitterfärger som passar till hösten. Med hjälp av en pensel applicerar du lim på bladen, som du sedan täcker med glitteret och låter torka. Med de designade bladen kan du skapa kransar eller så kan du använda dem som fönsterbilder. Till och med bara utspridda på bordet, de ser väldigt vackra och glamorösa höstiga ut.