Idéer för vårhantverk med grundskolebarn – att göra blommor, träd och insekter

Vi hade alla roligt i snön och njöt av det, men vi börjar sakta känna en viss vårstämning. Med dig också? Idag vill vi erbjuda dig några hantverksidéer som du kan prova med barn i grundskolealdern i tid för den kommande säsongen. För pojkar och flickor, gjorda av papper och andra material, blommor, dekorationer och mycket mer – det finns något för alla bland våra idéer för vårhantverk med grundskolebarn.

Vårhantverk med grundskolebarn - blommor, insekter och träd av papper

Vårhantverk i grundskolan eller hemma kan vara lite mer krävande än för barn på dagis, eftersom de små redan har fått de grundläggande färdigheterna för skärning och limning. Men det betyder inte att de inte fortsätter att behöva vuxenhjälp. Så använd våra idéer om vårhantverk med grundskolebarn för att tillbringa en rolig eftermiddag tillsammans, för att utveckla hantverkskunskaperna ytterligare och samtidigt locka vårstämningen från alla närvarande.

Vårhantverk med grundskolebarn – vackra armband för tjejer

Vårhantverk med grundskolebarn - blommor av silkespapper för armband

Små tjejer kommer bara att älska den här hantverksidén! Vilken tjej gillar inte att smycka sig med vackra smycken som mamma? Men även om din son har en mycket god vän är detta hantverksprojekt idealiskt. Han kan sedan ge bort det färdiga armbandet. Snabbt och väldigt enkelt att göra – de glada pärlband med pappersblommor får varje tjejs hjärta att slå snabbare. Du behöver:

 • Vävnadspapper i valfri färg
 • Perforator
 • Rengöringsmedel
 • sax
 • Pärlor av trä eller plast

Gör pappersblommor för vårhantverk med grundskolebarn till ett vackert armband

För den här vårens idé med grundskolebarn, börja med att göra pappersblommorna. För att göra detta, lägg flera lager silkespapper i valfri färgkombination ovanpå varandra och skär ut en cirkel med en diameter på cirka 5 cm. Du kan göra detta på fri hand (oregelbundna kanter märks inte senare) eller så kan du använda en stor cirkulär stans. Använd sedan en hålslagare för att stansa två små hål i mitten av alla cirklar och sätt in en rörrengörare underifrån genom det första och sedan uppifrån genom det andra hålet.

Färgglada silkespapper blommar på en piprensare

Lyft sedan upp varje lager papper och skrynkla upp det lite. På så sätt får du en svullnad. Du kan nu använda armbandet som det är eller dekorera det med pärlor. För att göra detta, anslut helt enkelt pärlorna till rörrensarens båda ändar. Innan du gör detta kan du knyta tråden runt barnets handled en gång för att kontrollera var du behöver trä pärlor så att bandet inte blir för stort. Vrid sedan ihop ändarna och trimma bort överskottet.

Vårhantverk med grundskolebarn - att göra smycken för barn

Kombinera ljusa färger

Vårhantverk med grundskolebarn för flickor - armband med pärlor

Denna blomning är bara en av många varianter som du kan använda för vårhantverk med grundskolebarn. Du hittar några fler modeller i följande artiklar.

Gör blommor för mors dag – 26 idéer gjorda av silkespapper

Gör pappersblommor: 10 DIY-instruktioner för vårliknande dekorationer av färgat och crepe-papper

Gör och måla fantasifulla pappersblommor – snabba instruktioner

Vårslöjd med barn med mallar – hantverk blommor med barn

Girlander som en idé för vårhantverk med grundskolebarn av papper

Denna vackra krans kan inte bara dekorera klassrummet (om du vill göra hantverk med dina elever), utan också fönstret i barnrummet. Tack vare den utskrivbara mallen som du hittar i slutet av artikeln kommer vårhantverk med grundskolebarn att vara särskilt lätt. Men självklart kan du också skissa ut elementen för hand och sedan låta barnen bara klippa ut dem. För att göra blomkransarna med barn på våren behöver du följande material:

 • Färgat papper
 • sax
 • Lim
 • penna
 • Glas eller mugg

Enkel guide till vårhantverk med grundskolebarn för pappersgirlanger

Skriv ut mallen på grönt konstruktionspapper, vik arket på mitten på längden och klipp sedan ut bladen och blomstammarna. För att få cirklar för blommorna kan du använda ett kompasspar eller ett enkelt glas / mugg och spåra dess kontur på färgat papper. Varje blomma består av en stor cirkel med kanten kantad och en mindre för mitten. Limma den lilla ovanpå den stora cirkeln och lim sedan blomman i mitten av en stjälk. Haka nu ihop stjälkarna och limma två blad till var och en av anslutningarna. Girlanderna som en idé för vårhantverk med grundskolebarn kan vara hur långa som helst.

Blommande träd med ull och silkespapper

Gör ett pappträd och dekorera det med ull

När du tänker på våren föreställer du dig bland annat de vackert blommande träden, varav många kommer att skämma bort oss med läckra frukter senare. Med följande projekt för vårhantverk med grundskolebarn får du ett vackert träd som sedan kan pryda väggen eller kylskåpet. Så här är våren gjord:

 • kartong
 • sax
 • Lim
 • silvertejp
 • Hushållspapper
 • Ull i grönt och brunt

Vårträd för vårhantverk med grundskolebarn med blommor av silkespapper

Klipp ut en trädkrona och en stam från kartongen. Ta sedan den gröna ullen, tejpa änden av tråden till kronan och linda tråden kors och tvärs. Kronan behöver inte nödvändigtvis vara helt täckt. När du är nöjd med hur det ser ut, klipp av tråden på baksidan och lim fast änden av tråden med lim (t.ex. varmt lim). Upprepa sedan det med den bruna ullen också för stammen. Limma stammen till kronan. Ta sedan små bitar av mjukpapper i vårfärger, skrynkla dem lätt och lim dessa blommor på toppen av trädet.

Hängande dekoration att ge bort på våren

DIY -dekoration för att hänga med barn pyssla för våren - träd i en ring

Du gör blommorna för att detta vackra vårträd ska hänga på samma sätt. Det är den perfekta idén för vårhantverk med grundskolebarn, till exempel om en present ska göras till mors dag. Så här är trailern gjord.

 • brunt och grönt hantverkspapper
 • sax
 • penna
 • rosa silkespapper
 • Lim
 • Verktyg för att rita cirklar (kompasser eller skålar i två storlekar)
 • Snöre för upphängning

Mycket enkla instruktioner för pappersdekorationer att ge bort

Lägg två bitar brunt papper framför dig och rita en stor cirkel på var och en. Rita sedan en mindre i en av de två cirklarna för att göra en ring som du sedan kan klippa ut. Ett träd dras i det andra och klipps sedan ut också. Nu kan du limma trädet på ringen. Klipp ut löv från det gröna papperet och skrynkla ihop små bitar av silkespapper till blommorna. Sprid dessa föremål på trädet.

En alternativ variant för trädet som du kan välja för vårens hantverksprojekt med grundskolebarn är att limma ihop det från pappersremsor istället för att rita det i en cirkel och klippa ut det. Detta är en bra idé om barnen ännu inte kan rita träd själva. Slutligen, peta ett hål i toppen av ringen (du kan också använda ett hålslag för detta ändamål) och knyt ett snöre för att hänga det på.

Vårhantverk med grundskolebarn för en vacker dekoration

Gör våren av papperspåse själv enkelt och snabbt

På tal om ämnet “träd”: Med en enkel papperspåse kan du göra ett så vackert träd tillsammans med barnen och använda det som en dekoration för att göra lägenheten lämplig för säsongen. Kolla in hur lätt den här vårens idé är att göra med grundskolebarn:

 • Papperspåse
 • färgat papper, pomponger eller plasticine till blommorna
 • Lim

Gör ett pappersträd och dekorera det med blommor av papper, pomponger eller plasticine

Skrump ihop påsen på längden så att du får en bagage och påsens botten bildar ett stabilt stativ. Riv sedan den öppna sidan flera gånger för att bevara grenarna. För detta ändamål, tryck ihop dessa remsor ordentligt och forma dem i olika riktningar som du vill. Riv ut små bitar av grönt papper för bladen och lite större bitar av rosa, ros och / eller vitt papper för blommorna, som du kommer att skrynkla ihop. Limma sedan en blomma på varje grönt blad och limma den sedan var som helst på grenarna. Istället för papper till blommorna kan du också använda pomponger eller bollar av plasticine.

Förvandla brödpåsen till ett träd för våren, sommaren och hösten

Förresten, du kan göra ett sådant träd för att matcha andra tider på året. I stället för blommor kan till exempel äpplen tillverkas av röda pom-poms för sommaren eller färgglada höstlöv av siden eller annat papper. Eller vad sägs om några hjärtan till Alla hjärtans dag?

Enkla hantverksidéer för grundskolan för våren – fjärilar

Vårhantverk med grundskolebarn - fjärilar av silkespapper i ljusa färger

Vävnadspapper är verkligen väldigt lätt att arbeta med, som du redan har sett, och dess känsliga textur gör också att alla hantverk ser särskilt vackra ut. På våren, när alla blommor börjar blomma, visas äntligen de första fjärilarna. Så de passar perfekt som motiv och symbol när det gäller vårslöjd med grundskolebarn. Vad sägs om så vackra fjärilar gjorda av silkespapper?

 • Hushållspapper
 • Snöre eller band
 • sax
 • Rengöringsmedel

Instruktioner för att göra en fläkt av mjukpapper för fjärilsvingarna

Lägg två ark silkespapper i två olika färger ovanpå varandra och vik dem på tvären i mitten. Lägg papperet framför dig med vikningen nedåt och vik den som ett dragspel. Klipp ut små trianglar på båda sidor i mitten och vid vikarna och knyt ett snöre eller ett fint band. Klipp de två facken som du nu får på båda sidor i mitten upp till bandet. Knyt en rörrengörare runt pappret där bandet är och skär kanterna på vingarna runda. Forma trådens två ändar som kännare. Projektet för vårslöjd med grundskolebarn är klart.

Gör egna fjärilar i grundskolan till våren

Nyckelpigor från barns händer för vårhantverk med barn

Att göra insekter på våren - idé för en kreativ nyckelpiga

En gammal CD utgör grunden för detta återvinningsprojekt. Men om du inte har en till hands kan du helt enkelt klippa ut en cirkel ur svart kartong istället, som då har samma funktion – nämligen att representera nyckelpigans kropp. För varianten för vårhantverk med grundskolebarn med CD behöver du följande:

 • gammal CD
 • svart akrylfärg och pensel
 • rött och svart hantverkspapper (alternativt svarta rörrengöringsmedel för sonderna)
 • Lim
 • sax
 • penna
 • svart filtpenna

Återvinn CD -skivor och använd handavtryck för att göra vingar till nyckelpigor

Måla CD -skivan med svart akrylfärg. Låt färgen torka och applicera ytterligare ett lager om det behövs. Medan färgen torkar kan du göra vingarna för nyckelpigan. För att göra detta, rita konturerna på barnets händer på rött papper och klipp ut dem. Sedan kan barnet rita svarta prickar med filtpennan. Limma händerna på CD: n. Då behöver du fortfarande filtarna, som du antingen kan klippa ur svart papper eller göra av rörstädare.

Bin från toalettrullar

Söta bin gjorda av toalettrullar och tidning

Är inte dessa bin bara söta! På våren börjar bina också “hoppa” från blomma till blomma och glädja oss med deras trevliga nynning. Samla loo -rullarna eftersom de är den perfekta basen för sådana hemlagade bin. Samla ihop följande material och börja vårhantverk med grundskolebarn direkt:

 • Toalettpappersrulle
 • Häftapparat
 • Akrylfärger i gult och svart och pensel
 • svarta rörstädare
 • Googly ögon
 • Tidningspapper eller vitt konstruktionspapper för vingarna
 • Lim
 • sax
 • penna
 • Shish kebabspett eller annat spetsigt föremål för att genomborra hål

Måla toalettrullen gul och svart och forma ett bi

Måla först valsen gul (två lager om det behövs) och, när färgen har torkat, måla de svarta ränderna. Medan färgerna torkar på toalettrullen kan du klippa ut vingarna och krossa rörrensarna för benen, antennerna och sticket. Ta nu rullen, tryck in kanterna inåt på två motsatta sidor och häft ihop de raka sidorna. Upprepa också på andra sidan, den här gången häftar du också fast en bit rörrengörare för stingaren.

Hål sedan tre hål i var och en av sidorna av bi kroppen och i dessa hål benen i tur och ordning. Gör sedan ytterligare två hål i huvudområdet för känslarna och limma de vingliga ögonen och sedan vingarna. komplett!

Hemmagjort bi med toalettpappersrulle och pipstädare

Blommekrans mall