Juldörrkrans i vitt – enkel DIY -idé med dammmoppskåpor

Juldörrkransar i olika former och färger pryder de flesta husdörrar under julen. Och om du vill göra en julkrans själv kan du bli riktigt kreativ. Sedan länge är det inte längre bara klassikern av grangrön att se på dörrarna, utan en mängd olika stilar som imponerar med sin unika design. Vi skulle vilja presentera dig för en så fin dörrkrans till jul idag. Det är en juldörrkrans i vitt, som består av dammmoppskåpor och inte bara är enkel, utan attraherar verkligen allas uppmärksamhet. Så om du letar efter originella julkransidéer och gillar när julkransen ser modern ut, kommer du ha svårt att ignorera den här modellen. Kom igång med att skapa direkt!

Juldörrkrans i vitt – vackert julpynt gjort enkelt

Juldörrkrans i vitt med dammtorkare, julgranskulor och nötknäppare

Känner du till dessa torkdukar vars lock kan bytas? Du kanske inte vill tro det direkt, men den här attraktiva julkransen för dörren består av exakt sådana omslag. Deras fluffiga konsistens gör juldörrkransen riktigt tilltalande och påminner också om snö. Det gör den perfekt som vinter- och juldekoration och får oss att drömma om en vit jul. Så skaffa ett påfyllningspaket för dammtorkare direkt och börja pyssla! En juldörrkrans i vitt som den här är gjord av följande saker:

Nödvändigt material för tillverkning

Juldörrkrans i vitt - material att göra själv

  • Trådring med en diameter på 30 cm
  • 8 dammtorkarlock
  • Hett lim och pistol
  • Julgranskulor (eller andra smycken)
  • en annan dekoration (t.ex. nötknäppare, julgran, snögubbe, etc.)

Skapa instruktioner för julkransen

Juldörrkrans gjord av dig själv i vitt - öppna dammtorkarluckorna på ena sidan

Juldörrkrans i vitt – Så här är den gjord: Ta det första locket och stick tummarna i öppningen där dammmoppan normalt sätts in. Riv av de två lagren bara på ena sidan isär. Upprepa det hela med de andra omslagen. Sedan kan du börja täcka kransen med dem. Placera ett lock för detta på ringen, vänd ringen och locket så att baksidan är uppåt och limma locket på metalltråden bakifrån med det heta limet. Var generös med limmet när du gör detta.

Gör din egen juldörrkrans snabbt och enkelt med billiga material

Varje gång du sätter på ett nytt lock ska du se till att det överlappar det föregående lite för att undvika några hål senare. Skulle det tunna tygskiktet vara synligt kan du helt enkelt skjuta ner det och limma det på plats. När du har täckt hela kransen, dubbelkolla att det verkligen inte finns några hål att se. Om du gör det kan du klippa små bitar av ett lock och använda dem för att täcka det.

Dekorera den fluffiga kransen

Använd julpynt för att dekorera en dörrkrans

Sedan kan du lägga till resten av dekorationerna. I exemplet fästes fem julkulor och en nötknäppare i det nedre området. Men du kan naturligtvis också hitta på en egen design. Lim även de utvalda smyckena till kransen. Så att toppen av julgranskulorna inte syns kan du peta små hål i locket och sätta in dem där. Och det är det – en snabb, men extremt attraktiv juldörrkrans i vitt som alla kan göra!

Moderna tinker juldörrkransar i chic vit färg

Juldörrkrans i vitt – idéer för dekoration

DIY dörrkrans till jul med granar och rådjur

Om du också har blivit kär i dessa vackra dörrpynt till jul kan du bli glad att få några fler designidéer. I det följande har vi sammanställt några inspirationer som du också kan använda när du dekorerar din egen julkrans. Kan du inte bestämma dig? Då kan du också dekorera flera julkransar och sedan ge bort dem! På så sätt njuter du inte bara av det unika julpyntet med dörrkransar, utan också av dina nära och kära. En sådan juldörrkrans i vitt kan inte bara dekorera dörren. Den är också underbart lämplig för fönstret eller som en väggkrans.

Gör dina egna dekorativa kransar för utomhus och inomhus

Dekorationsidé för jul - fluffig dörrkrans med små bollar och konstgjorda julstjärnor

Du kan se en mer överdådigt dekorerad dörrkrans i vitt till jul på bilden ovan. Den består av flera grupper av julbollar i silver och guld och konstgjorda julstjärnor med rutiga rosetter i svart och vitt. Trots den påkostade designen ser den lika diskret ut som dörrkransen för vinter och jul från instruktionerna ovan.

DIY dörrkrans i vitt med en stor rosett

Vintage dörrkrans för vinter och jul med rosett

Kransen av dammmoppskåpor ser väldigt dekorativ ut i sig och behöver inte några speciella dekorationer för att se fantastisk ut. Därför räcker det med en enkel rosett för att ge julkransen pricken över i: et. Vare sig på ytterdörren eller lutad mot väggen, som här – en juldörrkrans i vitt som den här kommer att imponera på alla gäster.

Julkransdekoration med röd rosett och små guldkulor

Festlig julkrans i vitt med guldkulor och röd rosett

Du kan också använda en stor röd rosett och lägga till några små gyllene julgranskulor, som du delar ut på flera ställen på julkransen. Naturligtvis kan du också välja andra färgkombinationer när du dekorerar kransen.

Dörrkransar med fransade torkdukar

Juldörrkrans i vitt med dammtorkare med fransar

De fluffiga kåporna för dammskydd är bara ett alternativ. Det finns också fler kantade modeller som du kan använda. Även hos dem ser en juldörrkrans i vitt väldigt attraktiv ut. Vad sägs om att bara experimentera lite och göra flera modeller? Sedan har du några för flera områden i och utanför huset som du kan använda som julpynt.

Julkrans i vitt med rosa rosett

Juldörrkrans i vitt med rosa rosett för enkel dekoration