Öppna när du gör bokstäver själv – 22 kreativa ämnen och idéer

Öppna när bokstäver -överraskning-present-idé-innehåll

Om du letar efter kreativa presentidéer eller vill ge någon särskild uppmärksamhet Öppna när bokstäver ett underbart sätt att överraska någon. Speciellt om du bor långt ifrån varandra eller bara inte har mycket tid för varandra, kommer presenten att värderas korrekt. För varje bokstav är en liten påminnelse om att det finns någon som gillar dig.

Vad är öppna när bokstäver?

Öppna när bokstäver -tinker-gör-det-själv-presentidé

Öppna när Briefe handlar om att skriva valfritt antal små bokstäver till din älskade. Dessa får bara öppnas om situationen på kuvertet når mottagaren. Denna personligt utformade present ger mycket glädje, särskilt i svåra tider, men också när du helt enkelt inte kan vara där.

Öppna när bokstäver: kreativ presentidé till pojkvän / flickvän

Öppna när bokstäver-gör-själv-kreativa-idéer

“Öppna mig om” brev kan ges till din bästa vän, på födelsedagen för din mamma, syster eller pappa, men också på årsdagen med din partner eller som en romantisk överraskning på alla hjärtans dag. Det handlar om att uppmärksamma dina nära och kära, men det kostar inte mycket.

Kreativ present till bästa vän – 23 originalidéer att göra själv

Presentask till flickvän – 40 fantastiska och kreativa idéer och inspirationer!

40 citat om vänskap och vänskapsord för bästa vänner

Öppna när bokstäver gör det enkelt

Öppna när bokstäver-idéer-innehåll-vän-dekorera

Små gåvor, meddelanden, bilder och presenter kan läggas till kuverten. Det exakta antalet bokstäver kan väljas individuellt, men det vore trevligt om mottagaren får minst 10. I slutet är det hela snyggt förpackat eller ges bort i en presentförpackning. Vi kommer snart att avslöja hur du gör allt detta själv, liksom kreativa designidéer och tips för att skapa.

Öppna när du gör bokstäver själv – så här fungerar det!

Öppna när bokstäver-gör-det-själv-pyssel-idéer

Beroende på vilken person öppningen är avsedd för när bokstäver är avsedda, finns det olika alternativ för att skapa en trevlig överraskning. För partnern kan du naturligtvis formulera det som ett kärleksbrev: “10 (0) anledningar till varför jag älskar dig” eller “De bästa stunderna i relationen”. För vänner och familj kan du arbeta med roliga saker, liksom vackra bilder som påminner dig om den goda tiden tillsammans eller framtida projekt och resor tillsammans.

Öppna när bokstäver – DIY presentidé

Öppna när bokstäver-gör-dina-egna-idéer-kreativa

Kuvertens utformning är särskilt viktig. Du kan designa dem alla väldigt olika eller helt enkelt märka dem på ett originellt sätt. Det som finns på kuvertet kan skrivas på engelska eller tyska: “Öppna när …” eller “Öppna mig när …”. Lägg till en kort beskrivning av situationen. I hobbybutiker och på nätet finns det gott om vackra kuvert eller så kan du göra några själv, vi visar dig också hur du gör. Det finns ingen enda instruktion eller exakt procedur för detta, men du har stor designfrihet och kan designa presenten individuellt. Men du kan samla fina exempel och lite inspiration från våra idéer.

Öppna när bokstäver – Hur många?

Öppna när bokstäver-gör-dig-innehåll-text

Men vad kan du skriva med så många bokstäver? Här ska du låta din kreativitet gå fri och kort fundera över situationen där du behöver höra något positivt. Då är allt du behöver ett fint brevpapper så att det hela ser vackert och riktigt personligt ut. Du väljer självklart det exakta antalet bokstäver, men försök att tänka på så många av dem som möjligt. Så mottagaren kan se fram emot det längre.

Öppna när bokstavsmall nummer 1.

Öppna-när-bokstäver-gör-själv-först

Den första och sista bokstaven bör separeras från resten, t.ex.: “Öppna när … du fick min gåva” eller helt enkelt “Läs först”. I det första skriver du en förklaring om hur personen ska gå tillväga och varför du har valt Open when Briefe. Du kan också registrera några regler:

 1. Öppna endast om titeln gäller.
 2. Det är tillåtet att öppna högst två bokstäver i veckan.
 3. Ingen tittar på bokstäverna.

Den sista Öppna när Brief

öppna-när-bokstäver-gör-själv-sista-idé

I den sista bokstaven är det alltid trevligt att skriva ett riktigt brev. En sida räcker vanligtvis, men det kan vara längre. I den kan du skriva ner lite grattis till att ha läst alla bokstäverna och än en gång påminna personen hur mycket du älskar dem. Här är några idéer om vad du ska skriva och fylla i resten av bokstäverna:

Öppet brev när..

 • du är ensam eller ledsen – en text med härliga ord eller talesätt för att pigga upp dig, en chokladpralin
 • du är glad – konfetti och en lapp så att mottagaren kort kan beskriva vad som gjorde dem lyckliga
 • du mår dåligt – tepåsar från ditt favoritte, tic tacs som ersättning för medicinering
 •  du saknar mig – liten bild tillsammans och ett fint brev på baksidan

Öppna när bokstäver i stora kuvert

öppna-när-bokstäver-kuvert-kreativt-design-diy

 • du är uttråkad – papper pussel, sudoku,
 • du saknar sommaren – kupong för solarium
 • du behöver pengar – en räkning
 • gör dig ont – en plåster
 • du känner dig gammal – ett paket med anti -falata -mask
 • du känner dig ensam – uppblåsbar kudde
 • du vill vara emot ett barn – liten bit bubbelplast
 • det är din födelsedag – födelsedagskort
 • du glömde när vårt jubileum är – gemensamt foto med exakt datum på baksidan
 • du är trött – påsar med snabbkaffe eller guaranapulver

Öppna när bokstäver – anpassa kuvertet

öppna-när-bokstäver-dekorera-kuvert-kreativa-idéer

Öppet brev när …

 • du är kall – handvärmare
 • du är hungrig – påse med soppa, en påse med chips eller en kupong till stormarknaden bredvid
 • du har dina dagar – tampong, choklad
 • du har en dejt – kärleksdikt
 • det regnar – instruktioner
 • du har kärlek / sorg – ange ditt eget mobiltelefonnummer
 • du är glömsk – klisterlappar
 • du vill resa – en reseguide
 • du ska på fest – miniatyrflaskor
 • du är frustrerad – mandala för färgning
 • du är arg på mig – kära ord, att du trots din komplicerade karaktär älskar den andra
 • Påsk / jul mm är – påskägg / snöbollskamp / liten present
 • du är på dåligt humör – CD med din favoritmusik

Öppna när bokstäver – gör kuvert själv

öppna-när-bokstäver-kuvert-gör-dig-liten

Du kan naturligtvis köpa kuvert när som helst, men för att visa uppmärksamhet på detaljer och uppmärksamhet på nära och kära är det värt att investera lite tid och ansträngning i projektet och göra kuverten själv. Det är väldigt enkelt att göra om du har en mall. Kuvertets storlek ska matchas med storleken på korten eller bokstäverna. Olika små saker som choklad eller små presenter borde passa in där.

Öppna när bokstäver – kuvertmall

gör-det-själv-öppna-när-bokstäver-kuvert-mall

Färdiga stenciler är en populär sak som gör kuvertvikning mycket enklare. De av plast som kan användas flera gånger kan köpas för några euro för kontorsmaterial. Beroende på vilken storlek du vill ha kan du hitta en lämplig mall online, skriva ut den och överföra den till en robust kartong. Så du har skapat en mall själv. Du kan sedan använda mallen för att göra så många kuvert du vill och linda de kärleksfulla bokstäverna snyggt.

Öppna när du gör bokstäver i vintage -stil själv – kuvertinstruktioner

gör-det-själv öppna-när-bokstäver-kuvert-instruktioner

Olika papper kan användas för kuvert. Förpacknings- och omslagspapper, samt kartong och färgat papper fungerar underbart. Du kan vika dessa mycket fantasifullt. Här är vårt förslag i vintagestil.

Öppna när bokstäver – vik kuvert

öppna-när-bokstäver-kuvert-gör-dig-vintage

I exemplet användes gamla, gulaktiga boksidor istället för omslagspapper. För att få kuvertet i önskad storlek fungerar ett kort som modell. En linjal hjälper till att vika papperet så exakt som möjligt.

Öppna när bokstäver – gör ditt eget vintagekuvert

öppna-när-bokstäver-kuvert-gör-själv-idé

Det är bäst att planera allt i förväg och skriva ner hur många bokstäver som ska skapas. Då måste du få allt användbart – papper för bokstäverna och för kuverten. Klistermärken, självhäftande dekorelement, kapslar och allt annat som hör till dekorationen bör köpas innan hantverket påbörjas.

Öppna när bokstäver – kreativa kuvert blev enkla

öppna-när-bokstäver-kuvert-gör-själv-diy

Istället för kuvert kan du göra små presentförpackningar och fylla dem som du vill. Alla bokstäver ska inte se likadana ut. Beroende på situationen kan bokstäver och små paket kombineras efter önskemål. Var kreativ och gör din personliga gåva så original och unik som möjligt.

Öppna när du gör bokstäver själv – designa ett kuvert

öppna-när-bokstäver-kuvert-diy-vintage-papper

Ibland är det svårt att hitta en lämplig present till en älskad. The Open When Letters är alltid en bra idé som kan genomföras tillfälligt. Uttryckta önskemål och små saker som man av misstag har kommunicerat, kommer som en verklig berikning i svåra tider. Du kan också visa hur mycket du gillar mottagaren med en egengjord present.

Öppna när brev för nära och kära

öppna-när-bokstäver-gör-det-själv-ge-vän

De individuella öppna när-situationerna behöver inte hålla sig till en specifik sekvens. Det är viktigt att notera en tidslinje där mottagaren ska öppna alla bokstäver. Det är bäst att utforma bokstäverna så att mottagaren kan välja vilken bokstav som ska läsas i vilken situation. Även om planerna misslyckas har kärlek och uppmärksamhet investerats i innehållet i breven, som vanligtvis är värda mer än något dyrbart föremål.

Öppna när bokstäver på årsdagen

gör-det-själv-öppna-när-bokstäver-present-idé-pack

Vilket antal bokstäver som helst kan enkelt knytas med ett vackert band eller snöre och ges bort på ett stämningsfullt sätt. Lägg helt enkelt de enskilda kuverten ovanpå varandra och knyt bunten tätt med snöret. Annars får du en riktig presentförpackning och en fin rosett eller satinband för att göra presenten till en riktig överraskning. Så mottagaren kommer aldrig att kunna gissa vad som finns inuti.

Öppna mig if box för en födelsedag eller som avskedspresent

öppna-när-gör-det-själv-bokstäver-presentförpackning

Idén kan också användas som avskedsgåva eller när du är i ett långdistansförhållande och då och då behöver du ett tecken på att det finns någon som tänker på dig och älskar dig. Till exempel, om din bästa vän åker utomlands under en längre tid, kan du överväga en sådan gåva. I det här fallet kan du justera antalet bokstäver till den relevanta perioden. Bokstäverna och små gåvor kan anpassas till alla sammanhang och naturligtvis till personen.

Öppna när bokstäver för Alla hjärtans dag 

öppna-när-bokstäver-paket-gåvor-idé

Idén till Open When Letters är först och främst ett trevligt minne som ligger kvar i tiden. De roliga historierna och de härliga orden kommer säkert inte att glömmas bort när de alla ligger i en presentförpackning. Även efter många år kommer de att öppnas och de goda tiderna kommer att komma ihåg. För par är dessa brev perfekta som en present till alla hjärtans dag. I den första bokstaven kan du sedan skriva en kärleksförklaring och designa de återstående bokstäverna som bevis på kärlek. Fyll bokstäverna med personliga presenter och vackra souvenirfoton som kommer att få ett leende på ansiktet på din älskade.

Öppna när bokstäver – ämnen och idéer

öppna-när-bokstäver-gör-det-själv-dekorera-kuvert

Här avslöjar vi några fler tips & Knep om hur du kreativt designar dina Open when -bokstäver. I stort beror bokstävernas och kuvertens utformning på ämnet. Färgglada dekorationer och element är mycket lämpliga för bästa vänner, även om en dekoration med hjärtan och kyssar passar bra med nära och kära. Beroende på om du föredrar det snyggt och elegant eller ovanligt kan kuverten också dekoreras. Om du har gjort eller köpt enfärgade kuvert har du mer spelrum med märkningen. Det är här etiketter kommer till sin rätt.

Öppet när du dekorerar bokstäver – material och verktyg

gör-det-själv-öppna-när-bokstäver-etikett-diy

Självhäftande etiketter kan hittas på kontorsmaterial eller så kan du hitta en snygg modell online och skriva ut den. Svartvita etiketter har en chic vintage -effekt och passar utmärkt till enkla kuvert, särskilt de som är gjorda av kraftpapper. Med etiketter ser hela presenten mycket mer elegant och städad ut. Dessutom kan alla kuvert utformas på samma sätt på detta sätt. Men om du vill anpassa Open When Letters är det lämpligt att märka kuverten själv. Handstilen har alltid en personlig effekt och talar för den tid du har tagit för det. För att skriva kan du använda färgpennor och välja en annan färg för varje bokstav. Möjligheterna att designa kuverten är olika och du har en riktigt stor omfattning.

Gör etiketter för Öppna när bokstäver själv

öppna-när-bokstäver-gör-själv-stans-ut-etiketter

Om du har bestämt dig för den snygga varianten kan du göra dina egna etiketter med hjälp av miotiv -stansmaskinen. Beroende på storlek och design börjar priset på cirka 10 euro. Så du kan skriva alla etiketter på datorn, sedan skriva ut dem på kartong och sedan slå ut själv. Använd vackra, läsbara teckensnitt som matchar designen och temat för dina bokstäver. Om så önskas kan teckensnitten också utformas i valfri färg. Låt din kreativitet springa vilt!

Öppna när bokstäver – hantverk med papper och motivslag

öppna-när-bokstäver-mönster-stans-dekorera

Med motivstansar kan du göra underbara mönster och motiv själv och använda dem för att dekorera hälsning, födelsedag och inbjudningskort. De är också perfekta för att göra vackra Open me if -bokstäver. I hantverksbutiken kan du hitta motivstansar med valfritt mönster och skapa en vacker dekoration för dina brev och kuvert. De stansade motiven ser särskilt vackra och dekorativa ut på färgat papper och skapar stämningsfulla dekorationer.

Öppna när du dekorerar bokstäver – alfabetstämpel

öppna-när-bokstäver-alfabet-bokstav-stämpel

Alternativt kan du beställa etiketter och märka dem snyggt. I stället för för hand kan du märka dem med stämpelbokstäver. Dessa finns individuellt eller som ett alfabet. Du kan använda den för att designa kuverten snyggt utan att skriva ut bokstäverna. Denna idé fungerar bra för dem som inte har vacker handstil och inte vill skriva på kuverten för hand. Du kan också göra frimärken med bokstäver själv med olika hushållsmaterial. Vinkorkar, suddgummi eller skumgummi är till exempel mycket lämpliga för detta.