Tillverkning med toalettrullar till jul – 20 bra återvinningsidéer

Om du känner för att göra något lämpligt för julen behöver det inte alltid vara något komplicerat. Detta gäller särskilt om du vill göra hantverk tillsammans med dina barn. Det är fortfarande lite tid kvar till jul, så du har fortfarande möjlighet att köpa nödvändigt material. Mer exakt menar vi toalettpappersrullarna som du kanske inte trodde var användbara förrän nu. Förra året visade vi dig hur man gör kex. Idag visar vi igen vilka roliga och framför allt enkla saker du kan göra med toalettrullarna till jul. Men vad kan du pilla med toalettrullar? Tillverkning med toalettrullar till jul är barns lek, så prova följande julhantverk och hantverksidéer med toalettpappersrullar och dekorera ditt hem för ett festligt tillfälle.

Tinker med toalettrullar till julkrans-idé-vägg-dekoration-snöflinga-sjöstjärna

Hantverk med toalettrullar till jul – 20 pysselidéer till jul

pyssel med toalettrullar till julkör-sångare-hatt-stickning-målning-kartong

Det enklaste sättet att pilla med toalettrullar till jul är om du målar rullarna. Använd akrylfärg och använd tuschpennor för att måla ansikten eller andra motiv på rullarna. Du kan sedan designa alla figurer med andra föremål eller material. Dessa körsångare får till exempel en egenstickad hatt, handskar och psalmböcker.

Crafting med toalettrullar till jul – roliga renar

tinker med toalettrullar för julpapper-naturmaterial-klipp-lim-ren

Denna ren är söt och original, och du kommer inte ha svårt att göra den med loo -rullar till jul. Toalettrullen görs mindre och renens ben är formade i nedre änden. Skär sedan ut geviret och ansiktet från extra kartong (eller en annan toalettrulle) och lim dem på den första rullen. Glöm inte ögon och Rudolphs röda näsa.

45 enkla juldekorationer för hantverk

Santa Claus tinker med olika material – 15 bra idéer

DIY adventskalender gjord av toalettrullar – 7 instruktioner för hantverk med och för barn

Gör servettringar till jul

tinker med toalettrullar för jullinne-rött-lim-dekorera-julgransdekorationer

Om du vill göra festbordet vackert kan du också göra servettringar med toalettrullar till jul. I det här exemplet klistrades rullen med linne och dekorerades med musikpapper, snöre och julgransdekorationer. Men du kan också ta med dina egna idéer. En annan variant är att bara skära ut lite bredare ringar istället för en hel rulle.

Tinker med kartong till jul

tinker med toalettrullar för julgran-strass-dekoration-akrylfärg

Om du vill göra hantverk till jul kan dessa vackra granar vara precis rätt för dig. I princip skärs toalettpappersrullen bara på flera ställen och du får julgranen. Du kan också markera snittpunkterna så att dina barn kan göra hantverk. Om du gör denna idé med toalettrullar till jul kan du också använda strass som dekoration.

Gör en snögubbe med bomull

tinker med toalettrullar till jul snögubbe-watter-filt-halsduk-hatt

Om du vill pyssla med toalettpappersrullar och göra en snögubbe kan du behöva några andra material utöver rullen. Bomull och filt fungerar bra. Använd en tusch och googly ögon för att designa ansiktet. Armarna kan tillverkas av tandpetare eller kebabspett.

Hantverk med toalettpappersrullar – Nicholas av filt

tinker-toalett-rullar-jul-diy-nicholas-filt-kläder-hatt-spets-skägg

Du kan göra en jultomte till både jultomten och julen. För att göra denna idé med toalettrullar till jul behöver du också filt och spetsar. Klipp ut de enskilda elementen från filten. Skägget är tillverkat av vit spets. Limma sedan alla element på toalettrullen.

Jultomten i skorstenen

tinker-toalett-rullar-jul-roliga-barn-skorsten-jultomten-fast

Denna idé för att pyssla med toalettrullar till jul är också särskilt enkel. Rita benens form på vitt konstruktionspapper. Måla dem sedan röda (i byxans område) och svarta eller bruna (för skorna). Lämna emellan ett fritt utrymme för pälsen att representera. Klipp ut tomtens ben och stick dem upp och ner i den skorstensformade toalettrullen.

Slå in små presenter

tinker-toalett-rullar-julklappar-förpackning-gör-det-själv-vik-kartong

Denna vackra förpackning kan se komplicerad ut först, men den har blivit enklare än du kanske tror. Om du gör den här idén med loo -rullar till jul kan du använda dem för att slå in mindre presenter. Om du själv vill göra en adventskalender med toalettrullar kan du också använda förpackningen.

Tinker förpackning

tinker-toalett-rullar-jul-box-idé-instruktioner-små-gåvor-band

Vik först toalettrullen med ett fint papper. Du kan limma på detta om det behövs. Vik sedan ytterkanterna inåt som visas för att försegla förpackningen. Du kanske har sett den här typen av lådor i smycken tidigare. Idén att göra hantverk med toalettrullar till jul kan sedan avslutas med ett vackert band.

Crafting med toalettrullar – uggla

tinker-toalett-rullar-jul-jul-träd-dekorationer-uggla-trend-lim

Ugglor som motiv är väldigt på modet och du har förmodligen redan stött på dem. Om du gör ugglor med loo -rullar till jul kan du dekorera julgranen eller andra delar av huset med dem. Ugglans kropp är tinkered precis som förpackningen ovan. Sedan kan du göra ansiktet och fjäderdräkten av runda papper eller andra liknande saker.

Snögubbe och jultomte av toalettpappersrulle och papper

tinker-toalett-rullar-jul-jultomten-snögubbe-enkla instruktioner

Gör en jultomte helt av papper om du inte har någon filt hemma. Återigen, förbered de enskilda elementen, som du sedan helt enkelt klistrar fast på rullen efter att du har lindat dem med rött papper. Detsamma gäller snögubben. De roliga figurerna kan fungera som servettställ eller lagra torkade blomsterbuketter.

Tillverkning med toalettrullar till jul – en grön julälva

tinker-toalett-rullar-jul-jul-tomte-grönt-papper-pyssla-idéer

Tomtens viktiga hjälpare ska naturligtvis inte saknas under julen! Du kan göra hatten av papper som du formar till en tratt. Använd annars samma steg som de två figurerna ovan för att göra hantverk med toalettrullar till jul. Rullen är dock inte helt insvept med grönt papper här. Överkanten förblir fri för att designa ansiktet där.

Original lyktor

tinker-toalett-rullar-jul-lyktor-idé-original-led-värmeljus-ljus

Du kan göra enkla lyktor med toalettrullar till jul i enkla steg. Rita silhuetten av ljus på rullen och klipp ut dem som visas. Måla sedan ljusen med akrylfärger och täck rullarnas insida med aluminiumfolie, vilket reflekterar ljuset. Du använder sedan lyktorna för LED -ljus. Riktiga värmeljus kan bränna kartongen och bör endast användas under övervakning.

Rolig julgran

tinker-toalett-rullar-jul-spiral-diy-måla-bubblor-lim-gran-träd-dekorera

Komplettera din julgran med att göra sådana miniträd med toalettrullar till jul. Rullen skärs som en spiral och målas sedan. Du kan också göra tvärtom. När färgen torkat kan du dekorera granen. Använd pomponger, strass, knappar eller vad du kan tänka dig.

Gran av ringar

tinker-toalett-rullar-jul-jul-träd-idé-enkel-dekoration

Om du skär toalettrullen i ringar kan du använda den för att skapa olika saker. Detta är också fallet med denna ursprungliga julgran. Ringarna pressas in något och läggs sedan på en bas. Om du är nöjd med arrangemanget, limma ihop de enskilda ringarna. Du kan sedan fästa den färdiga trädkronan på en pappersrulle.

Stjärnor för en krans

tinker-toalett-rullar-jul-krans-ringar-blommor-gör-själv

Du kan också göra stjärnor av samma ringar, som du sedan kan arbeta in i en krans med hjälp av ett snöre. För att dekorationen ska se mer festlig ut kan du designa ringarna i julfärger. Guld, silver, vitt, rött och grönt är lämpliga. Det är bäst att använda en varm limpistol för att pyssla med toalettrullar till jul.

Tinker adventskalendrar med toalettrullar

tinker-toalett-rullar-jul-advent-kalender-enkelt-crepe-papper-färgglada

Du kan också göra kreativa adventskalendrar med toalettpappersrullar. Bestäm först behållarens önskade storlek och skär sedan rullarna i storlek. Dessa är var och en täckta med en bit kräppapper, på vilket du skriver siffrorna från 1 till 24 och förseglas med ett gummiband. Limma de färdiga rullarna till en botten. Som du kan se kan du också göra presenter med loo -rullar till jul.

Tillverkning med toalettrullar till jul – vita rullar

pyssel-toalett-rullar-jul-roliga-snögubbar-dekorera-vicka ögon

Att göra snögubbar kan göras enklare om du använder vita toalettrullar. Så du behöver inte måla rullarna eller täcka dem med vitt papper. Vi tycker också att hörselskydden är väldigt roliga. Du kan skapa denna idé för att pyssla med toalettrullar till jul från pom-poms och plyschtråd.