Tinker änglavingar som kostymtillbehör – 7 DIY -idéer

Ängelvingar tinker fjädrar-het limpistol-lätt-tinker-instruktioner

Änglar är ett mycket populärt kostymtema för både Halloween och Mardi Gras. Beroende på färgen kan du representera en bra eller en dålig ängel. För att kostymen ska bli perfekt är det nödvändigt att du utrustar dig med vackra änglavingar. Vingarna blir riktigt speciella om du också gör dem själv. För att hjälpa dig har vi sammanställt några instruktioner för att göra dig väldigt lätt Tinker änglavingar burk. Oavsett om de är gjorda av tyg eller papper – vingarna är helt enkelt unika och kan också användas som dekoration efter semestern.

Gör änglavingar med fjädrar

Tinker angel wings girl-halloween-costume-carnival-girl

Du kan göra änglavingar själv som tillbehör för såväl barn som vuxna. Det beror inte bara på designen utan också på vingarnas storlek. Så du kan ändra någon av våra instruktioner för att få rätt storlek. Se hur du gör dessa änglavingar med riktiga fjädrar och vilka material du behöver.

– skumbräda

– 150 gåsfjädrar (ca 15 till 20 cm långa)

– 2 meter långt och 2,5 cm brett, vitt band

– 1 förpackning med konstgjorda dunfjädrar

– Lim pistol

Tinker angel wings – instruktioner

Tinker änglavingar stencil-skärning-sax-instruktioner

Du behöver ett skumplåt från vilket du kommer att skära fem ovala bitar om du vill göra änglavingar. Två av dem är 20 x 10 cm, de andra tre är 10 x 5 cm. Klipp bandet på mitten med en sax och stick fyra hål i en av de mindre ovala formerna som visas på bilden.

Fyll i mallen

Tinker änglavingar kostym-tillbehör-idé-vinge-vit

Trä nu de två banden genom dessa hål till änglavingen. Ändarna ska alltid peka i samma riktning. Dessa remmar kommer senare att användas för att knyta vingarna till axlarna. Placera biten med band ovanpå de andra ovala bitarna och rita dess omkrets. Applicera sedan varmt lim på detta område, varefter du limar biten på den andra med tejpen.

Fast fjädrar

angel wings tinker fjädrar-lim-hett lim-barn-idéer

Några av fjädrarna förkortas först. Lägg till en plats i de ovala skumplåtarna med en hantverkskniv. Designa en i taget snarare än alla på en gång och börja med den övre halvan av vingarna, som är de större ovala bitarna. Lägg lite lim på fjädern och sätt sedan in fjädern i spåret. Så här får du den första, yttersta fjäderraden när du gör änglavingar.

Andra raden

Ängelvingar-tinker-lim-riktiga-fjädrar-gör-dig-lätt

Du behöver inte förkorta fjädrarna för den andra raden. Limma dem helt enkelt på det ovala stycket. Fem fjädrar borde räcka för denna vingstorlek, men du kan bedöma det själv när du gör vingarna själv. När du är klar med det kan du gå vidare till de nedre vingdelarna. När du gör änglavingarna måste du byta områden för att få ett jämnt resultat.

Tillverkning med varmt lim

änglavingar-tinker-tillbehör-tillbehör-kostym-gör-dig-själv

För de nedre delarna, upprepa bara stegen som just beskrivits. Den mellersta biten som var försedd med band får dock inga fjädrar. Använd varmt lim och låt varje rad torka ordentligt innan du går vidare till nästa. Arbeta sedan framåt för att göra änglavingar alltid utifrån och in. Varje ny fjäderrad ska överlappa den föregående så att kölen inte längre syns.

Slutför vingen

änglavingar-tinker-huebsch-ängel-vita-naturmaterial

Fjädrarna ska också gradvis bli mindre och mindre. I slutändan behöver du bara hälften av varje fjäder för att göra änglavingar. När limmet torkat ordentligt kan vingarna prövas. Remmarna löper från och under längs armarna och är bundna framtill. Se fram emot ett strålande leende på din dotters ansikte.

Gör änglavingar av kartong

Ängel-wing-tinker-kartong-stencil-tyg-material

Kartong är också mycket lämplig som grund för änglavingarna. Du kan använda valfri förpackning för detta. Om du vill göra dessa änglavingar av kartong behöver du också mycket kaffefilter, lim, en penna, sax och en varm limpistol samt filt. Skär två spegelvända vingar ur kartongen. Flikarna är viktiga för att kunna limma ihop båda vingarna. Två remmar ska också sättas genom klaffen så att vingarna kan knytas. Stick sedan filtduken på ena sidan när du gör dessa änglavingar. Papper är också lämpligt som ersättning för tyget (i detta exempel musikpapper).

Tillverkningsinstruktioner för änglavingar

Ängelvingar-tinker-papper-vik-idé-kartong-limning

Nu är det dags att dekorera vingarna. Om du vill göra små änglavingar behöver du individuella element från kaffefiltren. Hur man grovt viker ihop dem visas på den första bilden ovan. De enskilda filtren behöver dock inte alltid vara hundra procent desamma. Limma det första filtret på kartongens nedre spets (filtsidan pekar mot ryggraden) och arbeta dig upp från botten.

Gör änglavingar av papper

änglavingar-tinker-romantisk-design-gör-det-själv-vit-klänning-skördetröska

För att vara på den säkra sidan kan du lägga ut varje rad innan du limmar filtren på plats. Du bör inte ha bråttom när du gör änglavingarna. När allt kommer omkring vill du inte hamna med några lediga platser genom vilka kartongen kan ses. Låt de färdiga vingarna torka och se fram emot ditt färdiga, hemlagade tillbehör till din ängeldräkt.

Romantiska änglavingar

änglavingar-tinker-diy-wire-sy-nybörjare-instruktioner-kostym

Använd gärna tråd när du gör änglavingar. Du använder detta för att designa “ramverket”. I det här exemplet behöver du också spetsväv samt nål och tråd i matchande färg. Lägg tyget på ställningen och trimma överflödigt tyg. Använd sedan nålen för att sy ihop tyget längs tråden.

Designvingar med spets

änglavingar-tinker-original-form-deco-fjäder-brosch-strass

Du kan också göra det motsatta när du gör änglavingarna, dvs. först sy ihop tyget och sedan skär av resterna. Detta är mer fördelaktigt för nybörjare eftersom tyget då inte längre kan glida och du kan skapa en jämn kant. Innan du nu kan utforma mittstycket som du vill kan du lägga till ett gummiband som du kan använda för att knyta vingarna till axlarna senare. Du kan också sy eller fästa vingarna på kostymen.

Fina änglavingar

änglavingar-pyssel-stimulering-spets-tyg-veck-band-pärla

Dessa vingar är en kombination av kartongen och spetsvingarna. Skär vingarna ur kartong igen. Istället för att täcka dem med ett kaffefilter, använd remsor av spetstyg som du fäster i rader. Börja igen längst ner och arbeta dig uppåt. En bra idé för mittstycket är ett vackert band. Det finns i princip en mängd olika saker du kan använda när du gör änglavingar.

Färgad spets

änglavingar-tinker-gul-spets-vit-fjädrar-accent-beige-romantisk

För lite variation, använd olika färgade tips. Alternera färgglada och vita spetsar och kombinera med några fjädrar här och där. Svart spets är perfekt för att skapa vingar för en ond ängel, vilket är perfekt för Halloween. Var kreativ när du gör änglavingar!

Gör änglavingar för vuxna

änglavingar-tinker-point-wire-enkel-inspiration-vit

Gamla gardiner eller en duk är lämpliga. I stället för två individuella vingar, skär ut båda tillsammans. Så att de också kan stå upprätt, sy tråd i de övre ändarna, som du också kan fästa på dräkten samtidigt. Om du gör små eller stora änglavingar är helt upp till dig.