Tinker med en skokartong? – Instruktioner för barnleksaker

Skobox tinker barn pizza ugnsspel

Vill du göra nya saker av gamla saker? Uppcyklingstrenden fortsätter och det finns inga gränser för fantasin. Fördelen är uppenbar: du får nya saker utan att behöva lägga pengar på dem. Om du letar efter nya lek- och hantverksidéer för dina barn har du kommit till rätt ställe. I det följande kommer vi att visa dig vad du kan pilla med en skokartong.

Vad kan du pilla med en skokartong?

Tinker skokartong -barn-pizza-ugn-pizza-leksaker

Stora barnleksaker kan pysslas med enkelt hantverksmaterial som skokartonger. Du kan limma, måla och dekorera lådorna som du vill. Ta en titt på våra fantastiska idéer och skapa något kreativt med dina barn!

Gör en pizzaugn av en skokartong

skokartong-pyssla-barn-pizza-ugn-filt-ätande

Förutom smink och dockdressing är matlagning och bakning bland de mest populära spelen för tjejer. Du kan göra en enkel pizzaugn av en skokartong till din lilla prinsessa. Gör helt enkelt en öppning på lådans breda sida så att klaffen kan fällas fram.

Ugnsrattar

skokartong-pyssel-barn-pizza-ugn-knappar-runda huvudklämmor

Två pappcirklar fungerar som spisknappar. Runda huvudklämmor ska användas så att de fortfarande kan vridas. Gör också en liten linje för att markera temperaturen.

Ost, salami och oliver av filt

Skokartong-tinker barn-pizza-förbered-sig-filt-mat

Det bästa är att barnet kan förbereda pizzan själv. Skär olika ingredienser ur filt: till exempel salami och tomatskivor av rött tyg. Svarta oliver, tärnad rosa skinka, riven ost, rödlök och många andra pizzaingredienser är idealiska.

Marmor labyrint gjord av enkla material

skokartong-tinker-barn-boll-spel-skicklighet-spel

Det är inte bara kul att göra hantverk här! Vad är en marmor labyrint? Detta är en liten spelplan med en labyrint där en boll kan rulla runt. Bollen styrs genom att luta spelplanen. Det finns bara ett sätt och du kan inte gå vilse, men det kan finnas hinder som bollen inte ska falla i.

Skapande skicklighetsspel för barn

skokartong-tinker-barn-boll-labyrint-sugrör

Till drickshalm labyrinten behöver du: massor av färgglada sugrör, ett skokartongslock, en filtpenna eller penna, en sax och en varm limpistol. Bårramen och locket kan fortfarande täckas med washi -tejp och färgat papper.

Rita mallen med blyerts

Skobox tinker barn-instruktioner-boll-labyrint-markörer

Skissera först din labyrint. Du kan färga in mallen ovan eller designa din egen labyrint. Se till att bollarna har tillräckligt med utrymme för att rulla genom gångarna.

skokartong-tinker-barn-instruktioner-boll-labyrint-sugrör

Du bör använda dessa linjer för att klippa dina sugrör till storlek och sedan limma dem på plats med den heta limpistolen. Skär två öppningar på ramen för början och slutet.

Tinker foosball ur skokartongen

Skobox tinker barn-fotbollsinstruktioner-träspett

Ett mini fotbollsbord av en gammal skokartong är kul för både barn och vuxna. Det kan tinker snabbt och kräver bara några få billiga material och verktyg. Så du kan ha dina helt egna bordsfotbollsturneringar!

Material behövs

Skokartong-tinker-barn-fotboll-instruktioner-träklämmor

Följande material krävs: 1 skokartong, 4 pinnar, washi-tejp, 10 träklämmor, grönt eller gult konstruktionspapper att klistra på, frukt- eller potatisnät för målet, vit markör, allsidig lim, sax, gäddare, skärare , linjal, frigolitboll eller bordtennisboll.

Rita på spelplanens markeringar med en vit filtpenna

skokartong-tinker-barn-fotboll-fält-kartong

Klipp en grind med skäret på var och en av de två kortsidorna av skokartongen. Täck insidan av lådan med grönt konstruktionspapper. Rita upp målområdenas linjer med en vit filtpenna. Limma utsidan med färgat byggpapper eller måla med akrylfärg.

Skokartong-tinker-barn-fotboll-lätt

Använd pennan för att markera placeringen av hålen för torsionsstängerna. Dessa bör stickas på en höjd av 5,5 cm. Det är bäst att mäta från mittlinjen. Trästickarna, till vilka träklämmor fästs, kommer senare att placeras i dessa hål.

Träklämmor används som fotbollsspelare

skokartong-tinker-barn-träklämmor-washi-tejp-team färger

Träpinnarna ska vara så långa som rutan är bred, plus cirka fyra tum på varje sida. Alternativt kan du använda orkidépinnar. För säkerheten och ett bättre grepp fastnar vinkorkar på träpinnar och limmas.

Skokartong-tinker-barn-fotboll-träpinnar-träspett

Färga klädnypspelarna som du vill eller klistra upp washi -tejp på dem. Nu ska bitarna klämmas fast på pinnarna och fixeras med varmt lim – precis som du kan se på bilden. Det ska vara en halv centimeter mellan klämman och lådans botten.

Fäst bålen

skokartong-tinker-barn-fotboll-nät-mål

Använd tejp eller en häftapparat för att fästa potatis- eller fruktnät till varje grindöppning. För enkel fastsättning kan du lämna en sådan klaff – som visas på bilden ovan.

Tinker en grindvisning

skokartongens tinkering poäng poäng

En enkel grindisplay kan också göras av kartong och metallringar. Två bitar av tråd med gängade pärlor är ett alternativ. Så du har alltid en överblick över fotbollsresultatet.

Tinker teatern i en skokartong

skokartong-tinker-barn-teater-bobble-border-finger dockor

Om du redan har gjort några fingerdockor behöver du också en scen där barnen kan uppträda. En skokartong är också perfekt för detta. Du kan klä upp den enkla skokartongen med en bubbelkant och omslagspapper.

Att göra dockor till teatern

skokartong-tinker-barn-teater-djur-träpinnar

Du kan sedan skapa en saga med barnen. Olika bakgrundsbilder för de olika scenerna skulle också vara mycket trevligt. Du kan också enkelt skriva ut teaterfigurerna, klippa ut dem och fästa dem på träpinnar.

Gör en skattkista av en skokartong

Skokartong-tinker-barn-skatt-bröst-barn-födelsedag-pirater

Om du vill organisera en fantastisk fest för ditt barns födelsedag, överväg då mottot ”piratkalas” och låt festgästerna söka efter skatter. En vanlig skokartong kan användas som grund för skattkistan. Nitar och gångjärn och nyckelhålet är typiska för skattkistan.

Tinkergitarr ur en skokartong

skokartong-tinker-barn-gitarr-grönt

Vill dina barn lära sig spela gitarr? Eller klä ut dig till rockstjärnor inför nästa karneval och verkligen tävla med de stora popstjärnorna? Prova sedan att göra en gitarr av en skokartong och elastiska band. Du kommer att upptäcka att detta musikinstrument tillverkat av enkla hushållsartiklar faktiskt fungerar. Använd elastiska band av olika tjocklek – de tunna låter mycket högre än de tjocka. Om du ändrar spänningen i gummibanden kommer andra toner också att uppstå.

Tinker akvarium i en skokartong

skokartong-tinker-barn-akvarium-fisk-line-alger

Om du inte vill ha husdjur kan du göra ett trevligt akvarium med dina barn. Först är insidan av skokartongen målad med akvareller eller täckt med papper. Sedan skärs färgade fiskar, marina djur och växter ur papper.

Tinker undervattensvärld i en skokartong

skokartong-tinker-barn-akvarium-fisksträng

Djuren och växterna limmas i skokartongen. Vissa fiskar fästs på toppen av lådan med en tunn tråd. Det ser då ut som att de svävar genom vattnet.

Genomskinlig film istället för en plexiglasvägg

skokartong-tinker-barn-akvarium-sand-fisk

Skal och små stenar limmas på botten av skokartongen. En blandning av sand (sand och pasta) skulle också vara en bra idé. Öppningen som vetter mot dig på framsidan kan också stängas med en film. Så det hela ser verkligen ut som ett riktigt akvarium.

Tinker hus ur skokartong

skokartong-tinker-barn-hus-dockor-tre-nivå

Färdiga dockhus är ibland för dyra och tar alldeles för mycket plats. Skokartonger, å andra sidan, är ett billigt hantverksmaterial. Du kan också själv bestämma om arkitekturen – dockhuset kan också se ut som ett bostadshus eller ett hus med gaveltak.

Tinkerrum i skokartongen

skokartong-tinker-barn-hus-dockor-rum-olika-färger

Ett riktigt lås på tre våningar kan också göras av flera skokartonger. Limma helt enkelt kartonglådorna ovanpå varandra och använd färgat papper som tapeter och mattor. Tapetrester är också perfekta.

riktigt snygga fönsterdekorer

skokartong-tinker-barn-hus-dock-fönster-bilder-lim

Du kan designa varje rum i dockhuset annorlunda: rosa väggfärg i sovrummet, gult i köket, grönt för badrummet, etc. Finishen ges av vita ”golvlister”. En bra idé är att använda tryckta bilder av fönster med utsikt.

Minimöbler till dockhuset

skokartong-tinker-barn-hus-dockor-rum-sovrum-rosa

Det ska inte alltid köpas dockhusmöbler. Dessa är också superenkla att göra: en byrå gjord av tändsticksaskar, en matta gjord av tårtdukar, ett bord av en toalettrulle och flasklock osv. Leta runt på nätet för fler idéer!

Skokartonghus med innergård

skokartong-tinker-barn-hus-rum-inredning

Om du inte vill bygga ett stort dockaslott kan du också börja med ett litet projekt – en 4 -rumslägenhet med en innergård. Kartongen kan klistras med stenpapper och imitera en riktig stenfasad. Gräsmattan här består av en filtbit och bredvid finns en sandlåda med en rutschkana.

Dekorera ditt dockhus till jul

Skokartong-pyssel-instruktioner-barn-hus-dockor-dekorerade till jul

När dockhuset är klart kan du också göra säsongsdekorationer tillsammans med barnet. Oavsett om det är jul eller påsk – idéerna är många!