Tinkerbilder med stenar – en vacker väggdekoration av naturmaterial

Idag skulle vi vilja presentera dig för en särskilt intressant idé för att dekorera väggarna. Det här är originalmålningar, vars motiv är sammansatta av stenar. Med lite fantasi kan du skapa anmärkningsvärda konstverk som du inte ens behöver ha en speciell talang för. Vi vill hjälpa dig genom att skicka några förslag som du kan göra vackra Bilder med stenar kan göra det själv. Även nybörjare har inga problem med det.

Bilder med stenar – idéer att imitera

bilder med stenar glänsande-beige-färg-man-barn-design

Du kan göra bilder av stenar på en mängd olika sätt och med en mängd olika motiv. Det enklaste sättet är att helt enkelt rengöra stenarna och använda dem i ett naturligt utseende. Du kan också måla stenarna med ett transparent lack innan du gör bilderna med stenar för att markera stenarna ännu bättre.

Målning av stenar till jul – idéer för bra vinter- och festmotiv

Att göra en spjälsäng med barn till jul – 7 idéer med instruktioner

Att måla stenar som en hantverksidé – bra exempel på motiven

Original stenbilder – kombinera stenar och andra naturmaterial

bilder med stenar som dansar-par-rock-roll-rock-skal

Stenarna behöver inte nödvändigtvis vara det enda material som du använder för bilderna med stenar. Här är en bra idé där en barkbit används som botten. Ett vackert skal bildar i sin tur dansarens kjol. Med flera naturmaterial ser bilden ännu mer levande ut. Du kan ordna stenarna i valfri ordning för att bilda vissa figurer.

Lim stenar på plats

tinkerbilder med stenar-skog-björkälskare-ängmålning

Stenarna limmas enkelt upp med en varm limpistol. Se till att du använder tillräckligt med lim, men inte för mycket, så att limmet inte sipprar ut på sidorna när du trycker på det på ytan. Det är bäst att göra detta på en annan yta innan du pysslar med bilderna med stenar.

Bröllopsstenristningar

bilder med stenar romantisk-idé-brud-par-sten-vit-grå

Bilder med stenar som har ett specifikt tema är inte bara lämpliga för att dekorera ditt eget hem, utan är också en perfekt present. Exemplet ovan kan utformas som en bröllopspresent. Idén är inte bara original, den har också en speciell charm eftersom den är självtillverkad. Det är inte heller för komplext och pompöst.

Rustik ram

bilder-stenar-fåglar-grenar-kvist-rustik-ram-diy-inspiration

Eftersom du använder naturmaterial för bilderna med stenar kan du välja vilken stil som helst för ramen. Här kan du se en attraktiv ram i rustik stil, men en modern eller vintage ram är också lämplig för att få den perfekta varianten för din livsstil. Ett par fåglar som står på en gren ur en Zweg.

Stapla stenar ovanpå varandra

bilder-stenar-duk-inspiration-kärlek-par-zen-stil

Beroende på bilden kan det hända att flera stenar måste staplas ovanpå varandra. Det är inga problem med varmt lim i sig. Tänk dock på att många stenar gör det tyngre på en liten duk eller annan yta. Du bör ha detta i åtanke när du fäster de färdiga bilderna på väggen med stenar. Utskjutande stenar drar bilden nedåt.

Rolig sköldpadda

bilder-stenar-pyssel-idéer-sköldpadda-hav-blå-bakgrund

Om du använder en duk kan du måla den i förväg och göra en bakgrund som passar det valda temat för bilderna med stenar. Detta exempel visar en sköldpadda som motiv. Eftersom detta lever i havet valdes en mörkblå bakgrund. Samtidigt uttrycks de ljusa stenarna också bättre.

göra bilder med stenar själv-får-småsten-grå-färg

Färgglada stenar för trädtoppen 

bilder-stenar-träd-grus-stam-löv-småsten

En klassiker bland bilderna med stenar är trädet. Du kan designa stammen och kronan med en enkel pinne och massor av färgade eller svartvita stenar. Resultatet är bara fantastiskt. Dessutom kan du imitera grenar med några tunna kvistar. Och allt detta utan att ens behöva göra ett penseldrag. De som inte kan rita gör rätt val med den här typen av bilder.

Skapa en subtil bild med småsten och trä

bilder-stenar-båt-sjö-duk-design-lim-motiv-idéer-lätt

Bilderna med stenar behöver inte vara komplexa. Bilden ovan utstrålar ett speciellt lugn, vilket inte bara beror på temat och motivet, utan också på användningen av färre material. Lämpliga stenar kan hittas snabbt och enkelt på varje promenad. Naturligtvis kan du också köpa dekorativt grus i valfri naturlig färg.

Att forma människor

bilder-stenar-kvinnor-marknaden-shopping-väskor-vägg-bilder-diy

Om du vill forma människor behöver du runda stenar för huvudet, långsträckta stenar för lemmarna och ovala stenar för kroppen. Lägg stenarna löst tillsammans innan du klistrar fast dem. Därefter fixar du dem gradvis med limet. Låt din fantasi springa iväg när du skapar bilder med stenar. Ofta inspirerar stenarnas former vissa motiv.

Stenbildfåglar på duk

bilder-stenar-bruna-stenar-måsar-tinker-sky

Canvasbilder och stenar kan kombineras perfekt. Med lite akryl eller till och med oljefärg kan du skapa imponerande bilder med stenar som kommer att vara ett speciellt blickfång på väggen. En enkel bakgrund skapades här igen. I det här fallet är det himmel och hav i två olika nyanser av blått. Måsarna är i sin tur gjorda av stenar.

Familjen stenhuggar

bild-stenar-familj-design-far-mamma-barn-bokstäver

Du kan symbolisera sammanhållningen i din familj med en sådan bild. Bokstäver är också en bra idé. Du kan skriva ut dessa på ett pappersark i förväg, som du sedan använder som bas för utformningen av bilderna med stenar. För övrigt går drivved bra med stenar. Detta gör att bilden ser mer romantisk ut.

Använd platta stenar

bilder-stenar-seglar-skepp-färgade-segel-drivved

I synnerhet på stränderna kan du ofta hitta platta stenar huggna av havet. Så håll utkik efter din nästa semester. De är särskilt lätta att pilla med eftersom de har ett stort område att hålla fast på. Du kan också måla de platta stenarna i färg för att själv göra färgade bilder med stenar.

Måla stenar för bilderna

bilder-stenar-idéer-stad-kust-hav-fyr

Naturligtvis kan inte bara platta stenar målas. Ovan kan du se en mer genomarbetad bild som har stenar förvandlade till hus och träd för det. Hela städer eller byar och landskap kan utformas på detta sätt. Måla först bakgrunden som du låter torka. Under tiden kan du designa stenarna. Sedan är allt bara snyggt ihop och bilderna med stenar är klara.

Bilder med stenar och hav

måla-bilder-med-stenar-strand-träd-sol-hav

För att färgen ska hålla längre rekommenderar vi också att försegla stenarna med ett transparent lack. Med denna väggmålning, var uppmärksam på hur solen utformades. Eftersom du inte kan ordna stenar på detta exakta sätt kan du använda samma färg som du använde för bakgrunden. Strålarna kommer till sin rätt så perfekt. Det finns olika knep för bilderna med stenar.

Attraktiv blombukett

bilder-stenar-blommor-tulpaner-strauss-band-linne

Bilderna med stenar har en 3D -effekt eftersom de sticker ut. Du kan betona detta ännu mer genom att lägga till andra objekt. Till denna bukett användes till exempel även dekorativt tyg, som man gör med en riktig bukett. Blommorna är gjorda av målade stenar, medan löv också kan tillverkas av hantverkslera.

Romantiskt kustlandskap

bilder-stenar-klippa-hav-stad-hus-romantisk-solnedgång

Här är ytterligare ett exempel på en stad vid kusten. Först designades havet och solnedgången. Staden har till och med en kyrka och är omgiven av attraktiva klippor. En riktigt bra idé för bilder med sten, tycker du inte? De gröna stenarna för träd får bilden att se ännu mer naturlig ut.

Forma påfågel

bild-stenar-japansk-atmosfär-påfågel-bild-ram-vägg-dekoration

Denna påfågel ser mer komplicerad ut än den faktiskt är att göra. Det intressanta är att svansen är utformad bortom bilden och täcker en del av ramen. Detta är också ett exempel på stenbilder där stenarna staplas ovanpå varandra. Detta för att förhindra luckor. Att göra bakgrunden mer komplicerad är. Men du kan också välja detta annorlunda.

Roliga stenbilder för bröllopet

bilder-med-stenar-bröllop-brud-brudgummen-bröllop-klänning-ramar

Den här bilden är särskilt humoristisk. Brudparets motiv kan också ersättas av ett annat. Bilden täcker igen bildramen på ett originellt sätt. Kom med intressanta motiv för bilder med stenar och designa väggarna i alla rum på detta sätt. Välj zenmotiv för badrummet eller sovrummet, frukt och grönsaker för köket och romantiska idéer för vardagsrummet eller gör en vän eller släkting glad!