Tinkering med piprensare till jul – 8 enkla DIY -dekorationsidéer

tinker med piprengörare för julidéer gör själv instruktioner

Om du letar efter små hantverksidéer som både vuxna och barn kan använda för att skapa snabba och enkla dekorationer är rörstädare ett underbart material. De okomplicerade, plyschtrådarna är extremt enkla att arbeta med och kan användas för en mängd olika projekt. Och eftersom den populära julen äntligen har kommit, är det dags att sätta ihop några lämpliga hantverksidéer. Så om du vill göra vackra dekorationer med rörstädare till jul, använd en av följande idéer och skapa en rolig eftermiddag för dig och hela familjen, under vilken du också kommer att göra användbara juldekorationer.

Gör minikransar med pipstädare till jul

tinker med piprensare för julkrans mini enkla rosetter pärlor

Börja med sådana minikransar om du pysslar med rörstädare till jul, som kan dekorera inte bara fönstret utan också någon annan del av huset. De är också mycket lämpliga som hängen till en julbukett eller som julgransdekorationer. Det är bäst att använda rörstädare i matchande julfärger. Använd en bit tråd för att göra en ring. Linda sedan in detta med en annan tråd. Du är välkommen att använda en färdig ring av ett annat material om det skulle vara lättare för dig. Det spelar ingen roll. Två rörstädare kan också användas för inslagning. Testa bara! Du kan också dekorera med pärlor, klockor eller andra saker som du vill.

Tinker dörrkrans med piprensare till jul

tinker med piprensare för juldörrkransidé frigolitring bobble

Om du vill ha en mer genomarbetad krans som du kan dekorera fönstret, väggen eller dörren med är det bäst att använda en stor frigolitring, som du först täcker med valfritt tyg och sedan designar med självgjorda mönster från rörstädare. Eftersom de tunna trådarna är så lätta att böja kan du enkelt göra sicksackmönster eller andra själv. Med den här hantverksidén till jul kan du låta din fantasi bli vild och hitta på olika saker. Du kan också dekorera juldörrkransen med pomponger, strass, pärlor eller andra dekorativa element.

Gör en snöflinga

pyssel med piprengörare för jul snöflinga färgglada färger

Du kan till och med göra snöflingor själv med de praktiska rörrensarna. De är särskilt vackra att titta på när plyschrörets plysch också har glittrande element. Annars kan alla färger användas och till och med kombineras. Häng massor av dem på fönstret eller dekorera julgranen. I vilket fall som helst, med det här projektet väljer du en riktigt enkel och snabb.

tinker pipe cleaner jul snöflinga pipe cleaner plysch tråd glitter

Om du vill göra snöflingorna med rörstädare till jul, förbered fyra längre och fyra trådstycken ungefär hälften så långa. Följ sedan instruktionerna ovan: Börja med ett kors av två långa bitar av tråd runt vilket du också lindar de andra två. Fäst sedan de mindre trådbitarna i ändarna på det första korset. Och inget mer behöver göras!

Tinker en liten julgran till jul

tinker pipe cleaner jul julgran julgran gör det själv bobeln

En sådan julgran är lika lätt att göra. Den är särskilt lämplig som bordsdekoration och kan göras av både barn och vuxna. Om du vill pyssla med en piprengörare till jul behöver du en popsicle -pinne, en träpinne, piprensare i två olika nyanser av grönt, en gul piprensare och små färgglada pomponger. Det första du kan göra är att göra ställningen. För att göra detta, dela popsicle -pinnen i mitten och använd lim för att bilda ett kors från båda delarna. Medan du låter det torka kan du fortsätta med plantan.

tinker pipe cleaner jul julgran gran instruktioner glasspinnar

Rörstädarna är bundna runt träpinnen för detta ändamål. Varva de gröna tonerna. Trådens nedre ändar är också böjda något utåt. Gör sedan en stjärna av den gula rengöraren och klistra denna och olika pomponger på trädet. Slutligen limmas träpinnen på stativet och den snabba och enkla dekorationen är klar. På så sätt kan du göra hur många julgran du vill med pipstädare till jul.

Tomterna pysslar med rörstädare

tinker pipe cleaner christmas jultomten klassisk modern beige röd

Ta en rak bit rengöringsmedel för dina armar. Lägg ytterligare en ovanpå för att bilda ett kors och knacka ändarna ner på vardera sidan. Du har redan dina ben. För att dessa ska avsmalna till en punkt måste du klippa av några av plyscharna. Huvudet kan du göra själv av en trä- eller frigolitkula. Limma sedan en kon av bomull eller papper på den och forma allt med en vit piprensare för skägg och hår. Använd i sin tur filtpennor för att designa ansiktet. Alternativt kan en bobble och en ögla läggas till för upphängning.

Skidåkare med pipstädare gör hantverk till jul

tinker pip cleaner jul skid tall kottar filt glass pinnar tandpetare

Om du kombinerar filt med rörstädare kan du också göra intressant hantverk. Till en sådan skidåkare, till exempel, behöver du också en tallkotte, en träboll för huvudet, tandpetare och pärlor och en liten klocka eller bubbla. Armar, ben och skål kan tinker med rörstädare till jul. Skidstavarna är gjorda av tandpetare och pärlor och skidorna är gjorda av ispinnar. Limma ihop alla enskilda element som visas på bilden. Lägg till sist en klocka eller en bubbla till hatten. Ett enkelt projekt som är roligt och gulligt att titta på!

Gör fönsterstjärnor med rörstädare till jul

tinker pipe cleaner christmas tinkering juldekorationer dekorera

Det kan också vara vackert dekorerat med stjärnor. Dessa är ännu enklare att göra med rörstädare till jul än snöflingorna. Hur exakt kan ses i de enkla slöjdinstruktionerna. Använd färger som passar till resten av din julpynt. I detta exempel har silver och guld valts. Slutligen knyter du ett snöre till den färdiga stjärnan så att du kan hänga upp den. Genomskinlig tråd är bäst för fönstret.

tinker pipe cleaner julstjärnor gör dig själv guld silverfönsterdekoration

Du kanske till och med vill göra ett stjärnskott med en piprengörare till jul. Lägg sedan bara till en svans till stjärnan. Om du kombinerar stjärnorna med stjärnan på fönstret ser juldekorationen särskilt vacker och mångsidig ut. Du kan också skapa kombinationer av två eller tre färger som också kommer att visas i resten av juldekorationerna.

tinker pipe cleaner julstjärna snöflinga pärlor dekorera julgransdekorationer

En annan variant för en stjärna som också kan användas som snöflinga är den här. Här, liksom för snöflingan ovan, är två kors kopplade till varandra. Du dekorerar sedan stjärnans “armar” med pärlor som du enkelt träder på tråden. Olika nyanser av en vinter- eller julfärg kan underbart kombineras med varandra.