Top 8 harjoitusta selkäkipuun

Selkäkipu johtuu yleensä selkärangan lihaksista, hermoista, nivelsiteistä tai nivelistä. Se voi olla krooninen kipu, josta kärsit, tai akuutti kipu, joka johtuu putoamisesta tai vammasta. Selkäkipu voi säteillä alavartaloon ja käsivarsiin ja on erittäin epämukava.

Harjoituksia selkäkipuun

Liikunta voi todella auttaa selkäsairauksien hoitamisessa. Liikunta on paras vaihtoehto niille, joilla on heikko ydin tai heikko selkä (heikot lihakset) tai niille, jotka ovat ylipainoisia ja kärsivät selkäkipuista selän paineen vuoksi. On harjoituksia selän kipujen hoitamiseksi ja selkärangan lihasten vahvistamiseksi. Tässä muutamia,

Tehokkaimmat harjoitukset selkäkipuun:

1. Venytys:

Kaunis nainen tekee venyttelyharjoituksia sisällä

Kevyet venytykset voivat auttaa lievittämään kipua. Venyttely luo supistuksia, jotka vahvistavat lihaksia. Mutta tämän venytyksen pitäisi olla kivutonta ja pitää noin 20 sekuntia, jotta alue todella löystyy.

2. Jooga:

rp_yoga-for-alas-selkä-kipu1.jpg

Jooga voi olla erittäin hyödyllistä ja kohdistaa tarkalleen kipua kärsiville alueille. On olemassa erilaisia ​​asanoja, jotka voivat auttaa poistamaan selkäkipu pitkällä aikavälillä kokonaan.

3. Sukhasana:

Sukhasana

Istu mukavasti tasaisella pinnalla sukhasana-asennossa (istu jalat ristissä). Pidä hartiat rentoina ja selkä suorana. Yhdistä sormesi ja nosta kädet hitaasti sivulle ja sitten ylös. Venytä ylöspäin ja laajenna selkärankaa. Varmista, että kyynärpäät ovat suorat. Pidä tätä asentoa 20-30 sekuntia ja hengitä syvään.

4. Marjariasana:

marjariasana

Tunnetaan myös nimellä kissan venytys, asana tekee selkärangasta joustavan ja vahvemman. Taivuta polviasi ja kämmeniäsi niin, että kädet, polvet ja jalat ovat yhdensuuntaiset toistensa kanssa. Hengitä sisään ja työnnä selkärankaa ylöspäin kuin kissa ja katso alas ja sitten ulos, samalla kun upotat selkäsi alaspäin ja katsot ylös. Toista tämä kolme-neljä kertaa.

5. Bhujangasana:

Bhujangsana

Yleisesti tunnettu kobra -asento bhujangasana luo juuri sitä, mitä selkärangallesi tarvitaan. Se supistaa selkärankaa ja laajentaa sitä, jolloin kaikki pehmytkudokset, nivelet ja hermot ovat paljon joustavampia ja vahvempia. Se lisää ketteryyttä.

Makaa vatsallasi. Pidä kämmenet kyynärpäät taitettuina olkapääsi suuntaisesti. Hengitä nyt ja nosta ylävartaloasi käsivarren avulla. Älä pidätä hengitystäsi; hengitä normaalisti. Pysy tässä asennossa noin 30 sekuntia ja laskeudu alas. Toista kolme kertaa.

6. Vedä polvesta rintaan:

Makaa selälläsi. Taivuta nyt polveasi (mikä tahansa jalka, jonka haluat ensin) ja tuo se lähemmäksi rintaasi, kun pidät toista jalkaa tukevasti ja suoraan maahan. Tee sitten sama toisella jalalla. Kun olet suorittanut tämän asennon kolmesti, vedä molemmat jalat rintaasi kohti ja pidä 40 sekuntia ja vapauta sitten hitaasti uloshengittäessäsi.

7. Lantion kohotus:

Makaa selälläsi polvet koukussa. Pidä vartalo ja kasvot suorina ja jalat yhdensuuntaisina. Nosta lantion aluetta hitaasti ylös ja paina jalkojasi ja olkapäätäsi. Pidä myös kädet rinnakkain ja pidä ne lattialla. Yritä muodostaa suora viiva olkapäästä polveesi. Pidä tätä asentoa 20 sekuntia ja toista se kolme kertaa.

8. Jalkojen ulottuma:

Saavuttaaksesi jalkasi, taivuta polvillesi ja kämmenellesi. Katso alas lattialle. Pidä kehosi lujana ja nosta jalkasi tai ojenna se ulospäin ja pidä se suorana. Pääsi ja jalkasi tulee olla samalla tasolla. Pidä nostettua jalkaa 10 sekuntia ja palaa alkuasentoon ja nosta toinen jalka. Toista tämä kolme kertaa normaalilla hengityksellä.