Bär en dubbelknäppt kostym korrekt-tips och letar efter stilmedvetna män

baige jacka dubbelknäppt bär vita byxor frisyr tatueringar

Dubbelknäppt kostym är ett smickrande klädesplagg på herrmode som är mycket mer mångsidigt än det känns igen. Ändå kan man säga att skräddarsy aldrig har varit mindre efterfrågat. Även om det brukade vara normalt för män att bära kostymer nästan varje dag, anses det idag vara ett jobb. Detta beror främst på att de flesta människor inte längre behöver bära kostym för att arbeta och att det nu är möjligt att se ut och känna sig bekväm utan att ha en så trång, rak jacka. Fritidskläder dominerar för närvarande till stor del herrmodevärlden eftersom det är lätt att bära och roligt, medan formellt slitage vanligtvis är tvärtom.

Bär en dubbelknäppt kostym annorlunda

ljusbruna och beige toner kombinerar herrmode street workwear läderväska modern

Men vad händer om det finns ett sätt att lägga till lite personlighet i din eleganta garderob? Detta kan göras genom val av tyg och naturligtvis färgen, men att kombinera toppen är också en enkel lösning. En enkelknäppt kostym kan vara standardvalet, men en dubbelknäppt kavaj är kanske det snabbaste sättet att bli uppmärksammad och dess mångsidighet gör den till ett lämpligt alternativ för skräddarsydda experiment.

Varför behöver du en dubbelknäppt kostym?

dubbelknäppt jacka, rutig pinstripe somrig kombination med vit skjorta och byxor

Kort sagt, för det kommer att få dig att se bra ut. Detta är en stil som smickrar majoriteten av män. Det expanderar dina axlar, gör din midja smalare och döljer din mage. De enda herrar som måste vara mer försiktiga med denna klädsel är de som är mindre än genomsnittet eftersom jackan är skuren på ett sådant sätt att kroppen inte blir visuellt långsträckt. Alla andra kan kombinera dubbelknäppt kostym som de vill och experimentera med det. Oavsett vilken stil du föredrar hittar du garanterat rätt för anställningsintervjuer, möten, affärsresor, fester och andra evenemang. Enkelknäppta kavajer är inte så mångsidiga.

Dubbelknäppt formell kostym med skjorta eller slips

dubbelknäppt kostymull med rockkombination solglasögon snygg fickficka

Den klassiska versionen är naturligtvis knäppt, varvid hjärtat i en affärsklädsel är de snygga skorna, Windsor -knuten och möjligen en guldklocka på handleden. Det här är en 80 -talsstil som har kommit tillbaka på modet den senaste tiden, vilket ger boxiga, maskulina snitt tillbaka till mode. Leta efter en jacka eller kavaj som är något kortare än den genomsnittliga enkelknäppta versionen och har breda spetsar som får din torso att se bredare ut för maximal manlighet. Välj marinblå nålband för Wall Street -looken av Gordon Gekko eller välj en ljusgrå nyans som är lättare för ögonen men ändå ser respektfullt ut vid förhandlingsbordet. Bär en vit skjorta under dubbelknäppt kostym om du är på bröllop eller om du tillbringar dagen med att förhandla och göra erbjudanden.

Kombinera två stycken korrekt

ljusbruna och beige färgtoner kombinerar herrstickad skjorta läderväska extravagant modern

Denna outfit var en hit under Fashion Week, särskilt den Florensbaserade herrklädeshowen Pitti Uomo. Det betyder inte att det måste vara överst. När du kombinerar elegans och form på ett lämpligt sätt är det ett subtilt sätt att visa upp dina modeskapelser på ett företagsevenemang eller sommarbröllop, för med tvådelade kostymer finns det alltid några saker du måste tänka på.

dubbelknäppt kostym marinblå med beige kappa kombinera vit skjorta stil oxford skor brun

Först bör du tänka på färgen. Du behöver en kontrast mellan övre och nedre kanten, men en som ser harmonisk ut. Till exempel skulle grädde och olivolja eller brun och kol vara ett lämpligt färgval i detta fall. Sedan är det tyget – linne för sommaren och kanske en kamdräkt för vintern. Och sist men inte minst, de små detaljerna ska inte underskattas och väljas som om de bara var en slump eller en eftertanke: veckade byxor, kontrasterande knappar, en tonficka i torget och tofflor.

Bär en dubbelknäppt kostym avslappnat

dubbelknäppt kostym ljus färg med blå byxor att bära elegant och stilfullt

En dubbelknäppt jacka är aldrig lika avslappnad som en lastbil eller bomber, men det betyder inte att den inte är lika perfekt för vardagligt slitage. Leta efter en något lösare passform, bär den öppen och välj en stil med färre knappar än de flesta traditionella stilar – fyra eller till och med två. Så du har ett mångsidigt utseende hela dagen som följer dig från morgonshopping till kväll i baren.

dubbelknäppt kostym corduroy byxor jordnära färg grön med ljusblå skjorta bär slips

Det är bäst att hålla sig till den avslappnade looken här. Satsa på nålband eller en linnedräkt och du behöver inget mer formellt under en t-shirt eller en tröja med rund hals. Om du vill kan du kombinera outfiten med ett par oxfordskor. Men minimalistiska sportskor går lika bra med det.

Gatukläder med dubbelknäppt kostym

Marinblå kavaj med jeans med solglasögon ger ett stilrent utseende

Det är ett tecken på hur mycket de gamla reglerna för herrmode har förändrats. Du kan bära en dubbelknäppt kostym eller kavaj med jeans, sportkläder och tjockt sneakers nuförtiden. Trots det får du en nick av samtycke från modesexperter. Detta är stilen för en avslappnad ytterkläder – perfekt för hösten eller med en matchande vinterrock när temperaturen är ännu lägre.

Rasad jacka med jeans tvätt kombinerar gatukläder sommar vår

Det är också en butikstrend. För att få det att se tilltalande ut, kombinera formellt och vardagligt. Bär den med lösa jeans med retroskor och en tröja eller jacka med huva över den. Förvandla sedan studentutrustningen till något lite mer diskret genom att para ihop den med en stor dunjacka. Detta gör ditt utseende snyggt, avslappnat, modernt och reserverat på samma gång.

Kvällskläder med turtlenecks och byxor

dubbelknäppt kostym att bära ordentligt letar efter stilmedvetna män turtleneck tröja svart

Vi kan ofta prata vagt om de små detaljerna i en outfit. Här är ett annat exempel på det. Bär din dubbelknäppta kostym över en tunn turtleneck och du kommer att se mer attraktiv ut direkt. Varför fungerar det Det har något att göra med hur den skarpa vinkeln på de korsande lapparna ramar in halsen ovanför. Det är strukturen och formaliteten i den klassiska dubbelknäppade kostymen som visuellt mjuknar och gör outfiten perfekt för en cocktailbar eller en förstklassig lounge.

dubbelknäppt kostym att bära ordentligt letar efter stilmedvetna män turtleneck tröja blazer brun

Så det här är våra förslag på alternativa kvällskläder. Mörka färger är bäst: svart, brunt, träkol och marinblått. En tjockare ullkrage lägger till en akademisk atmosfär från 70 -talet som Wes Anderson skulle stödja. Håll dig till lätta stickade kläder som tar mannen ur dig.