10 parasta kotilääkettä hilseen poistamiseen!

Hilse on ärsyttävä ongelma, joka voi hyökätä lähes kaikkiin! Aikuisista lapsiin kaikki voivat joutua tämän päänahan häiriön uhriksi. Jos sietämätön kutina on asian toinen puoli, kiusalliset valkoiset vaa’at, jotka putoavat hartioillesi, ovat toinen! Ennen kuin päällystät päänahkasi kovilla kemiallisilla tuotteilla, suosittelemme kokeilemaan näitä turvallisia kotilääkkeitä hilseelle!

Koti korjaustoimenpiteitä hilse

Samalla opastamme sinua myös siinä, miksi päänahka on altis hilseelle ja mikä laukaisee tämän ongelman sekä tyypit ja vaiheet. Ymmärtäminen tästä voi pienentää hilseilymahdollisuuksia tulevaisuudessa. Joten, jos haluat saada puhtaan, hiutaleittoman päänahan, lue kanssamme!

Mikä on Hilse?

Hilse on päänahan tila, jossa hilseileviä laikkuja ilmestyy ihon yläkerrokseen. Sen aiheuttaa Malassezia -niminen sieni, ja siihen liittyy huomattavia oireita, kuten valkoisia hiutaleita, kutinaa ja tulehdusta (1). Jos tämä ongelma vaikuttaa päänahan ohella muihin kehon alueisiin, kuten kulmakarvoihin, rintaan tai silmäluomiin, sitä kutsutaan seborrooiseksi dermatiitiksi.

Mitkä ovat hilseen syyt?

On harhaluulo väittää, että hilse johtuu huonosta hygieniasta. Sen sijaan se johtuu useista tekijöistä, kuten elämäntavoista, ruokavaliosta, tuotteista ja sairauksista. Tässä ovat tärkeimmät syylliset tämän flakey -ongelman takana:

Mikrobitekijät:

1. Hiiva -infektiot: Yksi tärkeimmistä hilseen syistä on Malassezia -niminen sieni. Ne menestyvät päänahan talissa ja hajottavat sen oleiinihapoiksi. Jos olet herkkä tälle sivutuotteelle eli öljyhapolle, solujen kasvu kaksinkertaistuu ärsyttävän aineen poistamiseksi. Tämä johtaa hiuspohjan kuolleisiin hiutaleihin, joita kutsutaan hilseeksi (2)

2. Bakteerien hyökkäykset: Viimeaikaiset tutkimukset osoittavat, että bakteerit, kuten Propionibacterium acnes ja Staphylococcus epidermidis, ovat suurin hilseen aiheuttaja kuin sieni. Elimistön epätasapaino aiheuttaa valkoisia hiutaleita päänahassa (3).

Muut tekijät:

3. Päänahan olosuhteet: Jos päänahka putoaa joko “liian rasvaiseksi” tai “liian kuivaksi”, hilseen todennäköisyys kasvaa.

4. Epäsäännöllinen shampooing: Jos et pese hiuksiasi säännöllisesti, päänahka voi olla tukossa ei -toivotuista epäpuhtauksista, kuolleista soluista ja ylimääräisistä öljyistä. Tämä voi muodostaa täydellisen ympäristön eliöille kasvaa ja lisääntyä.

5. Stressi: Stressi vaikuttaa suoraan hilseeseen. Ahdistuneisuus ja hermostuneisuus voivat heikentää immuunijärjestelmääsi ja vaikeuttaa kehosi taistelua vieraita hyökkäyksiä vastaan.

6. Herkkyys tuotteille: Jos päänahka on allerginen hiustenhoitotuotteille, on suuri todennäköisyys, että joudut hilseen uhriksi. Myös päänahan tuotteiden kerääntyminen voi tukkia huokoset, mikä johtaa päänahan infektioihin ja hiutaleisiin.

Hilseen tyypit:

On olemassa kaksi päätyyppistä hilseä, joista jokainen johtuu päänahan tietystä tilasta. Näiden asioiden oppiminen auttaa sinua valitsemaan oikean toimintatavan ongelmasi ratkaisemiseksi.

1. Kuiva hilse:

Se johtuu päänahan kosteustason vähenemisestä, mikä johtaa harmahtavan valkoisiin hiutaleisiin päänahassa. Tässä kutiavassa tilassa vaa’at putoavat koko olkapäälle aina, kun naarmutat päätäsi tai harjaat hiuksiasi.

2. Rasvainen hilse:

Tämä hilse johtuu siitä, että päänahka tuottaa ylimääräistä talia, joka reagoi päänahan iholla olevan hiivan kanssa. Tuloksena on rasvaisia, tahmeita ja lieviä kellertäviä hiutaleita, jotka voivat muodostaa kerroksen päänahalle. Näiden oireiden helpottamiseksi sinun on käytettävä vain lääkettä, joka on suunniteltu kyseiseen sairauteen.

Onko hilse hoidettavissa?

Hilse ei ole vaarallinen ongelma eikä aiheuta merkittäviä terveysriskejä. Se on hoidettavissa, jos ryhdyt korjaaviin toimenpiteisiin oikeaan aikaan. Tämä sisältää,

 • Hilseen oireiden tunnistaminen.
 • Hilseen tyypin diagnosointi.
 • Oikean shampoon, kosteusemulsion tai hiustenhoitotuotteen valitseminen kunnollesi.
 • Kotihoitojen käyttö hiivan kasvun hallitsemiseksi päänahassa.

10 tehokasta kotihoitoa hilseen hoitoon:

On monia tapoja hoitaa hilse, ja luonnolliset menetelmät ovat turvallisin vaihtoehto. Nämä toimenpiteet on tehty päivittäisistä raaka -aineista helpottamaan kutinaa. Suosittelemme kokeilemaan näitä ensin, ennen kuin siirryt koviin kemiallisiin tuotteisiin. Lue eteenpäin ja opi niistä jokaisesta yksityiskohtaisesti:

1. Sitruuna hilseelle:

Sitruuna hilseelle

Sitruuna on yksi tehokkaista kotilääkkeistä hilseelle. Sitruunahappo sitruunassa auttaa päänahan ihoa palauttamaan sen pH -tason. Tämä auttaa hallitsemaan päänahan öljyntuotantoa estämään hiivasolujen kasvua. Sitruuna on myös runsas C -vitamiinin lähde, joka on voimakas antioksidantti taistelemaan vapaita radikaaleja vastaan, jotka aiheuttavat hapettumisvaurioita ja edistävät terveen päänahan ihon muodostumista. Kookosöljyn, joka on luonnollinen sienilääke, lisääminen voi lisätä sitruunamehun tehokkuutta.

Sitruunan käyttö hilseelle,

Tarvitset:

 • Sitruunamehu – muutama tippa.
 • Kookosöljy – 2 rkl.

Valmistelu aika: 2 minuuttia.

Valmistautuminen ja käyttö:

 • Sekoita sitruunamehu kookosöljyyn.
 • Levitä tasaisesti vaurioituneille alueille.
 • Hiero hyvin 2-3 minuuttia.
 • Anna vaikuttaa 20 minuuttia.
 • Pese jäännös miedolla hilseenvastaisella shampoolla.
 • Huuhtele huolellisesti vedellä.

Kuinka usein minun pitäisi käyttää: Kaksi tai kolme kertaa viikossa.

2. Sarviapila hilseen poistamiseksi:

Sarviapila hilseelle

Sarviapila on ikivanha hilseenvastainen luonnollinen lääke, jonka monet intialaiset tuntevat. Tutkimuksen mukaan itäneiden sarviapilan siementen paikallisen käytön havaittiin olevan erittäin tehokas hidastamaan Malassezia Furfur -kasvun (4). Nämä siemenet sisältävät myös lesitiiniä, joka on välttämätön rasva, joka voi kosteuttaa päänahkaa ja vahvistaa karvatuppia. Sarviapilassa olevat suuret aminohappomäärät voivat estää hilseilyn aiheuttaman kuivuuden ja hiusten putoamisen.

Sarviapilan käyttö hilseelle,

Tarvitset:

 • Liotetut sarviapilan siemenet: ½ kuppi.
 • Sitruunamehu: 2 rkl.

Valmistelu aika: 10 minuuttia (pois lukien yön liotus).

Valmistautuminen ja käyttö:

 • Jauha yön yli liotetut sarviapilan siemenet pienellä määrällä vettä.
 • Lisää sitruunamehu ja sekoita hyvin.
 • Leikkaa päänahka ja levitä se tasaisesti vaurioituneille alueille.
 • Anna vaikuttaa 45 minuuttia.
 • Huuhtele huolellisesti vedellä jättämättä tuotteen jälkiä päänahkaan.

Kuinka usein minun pitäisi tehdä tämä? Kerran viikossa.

3. Jogurtti päästä eroon hilseestä:

Jogurtti päästä eroon hilseestä

Toinen yleisesti käytetty kotihoito hilseelle on raejuusto tai jogurtti. Tämä maitotuote on erittäin tehokas hallitsemaan päänahan tulehdusta ja lievittämään kutinaa. Vaikka ei ole vankkaa näyttöä siitä, että Curd parantaa hilsettä, asiantuntijat uskovat, että maitohappo saattaa hajota kuolleet solut ja kirkastaa päänahan ihoa. Kurkku voi myös tasoittaa hiuksiasi ja ravita munarakkuloita estämällä kuivumista.

Näin voit käyttää tätä luonnollista lääkettä hilseen hoitoon:

Tarvitset:

 • Raejuusto – 1 kuppi.
 • Sitruunamehu – 2 rkl.

Valmistelu aika: 2 minuuttia.

Valmistautuminen ja käyttö:

 • Sekoita juusto ja sitruunamehu tasaiseksi tahnaksi.
 • Levitä se tasaisesti päänahkaan.
 • Jätä se 20-25 minuutiksi.
 • Huuhtele huolellisesti miedolla puhdistusaineella.
 • Pese pois vedellä.

Kuinka usein minun pitäisi tehdä tämä? Kerran viikossa.

HUOMAUTUS: Jos päänahka on hyvin kuiva, älä käytä sitruunamehua.

4. Ruokasooda hilseelle:

Ruokasooda hilseelle

Ruokasoodaa käytetään usein halvemmana vaihtoehtona lääkkeellisille hilseenvastaisille kaavoille. Se on kuivausaine, joka voi absorboida päänahan ylimääräisen talin ja jättää sen kihelmöivän puhtaaksi. Ruokasoodalla on myös antiseptisiä ominaisuuksia mikrobien aiheuttamien infektioiden torjumiseksi (5). Sinun on kuitenkin myös tiedettävä tämän aineen käytön vaarat. Asiantuntijat ehdottavat, että ruokasoodan liiallinen käyttö hiuksiin voi aiheuttaa haurautta.

Tässä on yksi tapa käyttää ruokasoodaa hilseelle.

Tarvitsemasi asiat:

 • Ruokasooda-2-3 rkl.
 • Lämmin vesi – 1 kuppi.

Valmistelu aika: 2 minuuttia.

Kuinka valmistella ja käyttää?

 • Sekoita ruokasooda haaleaan veteen tasaiseksi tahnaksi.
 • Levitä se koko päänahan vaurioituneelle alueelle.
 • Anna vaikuttaa 5-10 minuuttia.
 • Shampoo, jossa on hellävarainen hiustenpuhdistusaine ja sen jälkeen hoitoaine.

Kuinka usein minun pitäisi tehdä: Kerran tai kahdesti kuussa.

HUOMAUTUS: Tee ruokasoodamaskin laastaritesti aina ennen levittämistä suuremmalle alueelle. Jos koet ärsytystä tai polttavaa tunnetta, vältä tätä korjaustoimenpidettä.

5. Multani Mitti hilseelle:

Multani Mitti hilseelle

Multani Mitti tai Fuller’s Earth on luonnollinen savi, jolla on öljyä imeviä ominaisuuksia. Se voi imeytyä ylimääräiseen taliin, likaan ja epäpuhtauksiin, jotka lisäävät hilseen mahdollisuuksia. Tämä aine voi myös tarjota päänahassa viilentävän tunteen saadakseen helpotusta kutinaan ja ärsytykseen. Multani Mittin tiedetään myös parantavan verenkiertoa, mikä parantaa follikkelien hapensaantia ja vahvistaa niitä sisältäpäin.

Multani Mittin käyttö hilseen hoitoon,

Tarvitset:

 • Multani Mitti – 1 kuppi.
 • Sitruunamehu-3-4 rkl.
 • Vesi – Sekoittamiseen.

Valmistelu aika: 5 minuuttia.

Valmistautuminen ja käyttö:

 • Tee ohut tahna Multani Mitillä, sitruunamehulla ja vedellä.
 • Levitä se koko päänahalle.
 • Anna vaikuttaa 30 minuuttia.
 • Pese miedolla puhdistusaineella.
 • Huuhtele vedellä.

Kuinka usein minun pitäisi tehdä tämä? Kerran tai kaksi viikossa.

HUOMAUTUS: Jos päänahka on kuiva, vaihda sitruunamehu aloe veraan tai oliiviöljyyn.

6. Aloe Vera hilseelle:

Aloe Veran luonnolliset korjaustoimenpiteet hilseelle

Aloe vera on erinomainen luonnollinen ratkaisu hilseen poistamiseen. Tutkimuksen mukaan aloe verassa on monia antibakteerisia ja sienilääkkeitä, jotka estävät hiiva- tai bakteerisolujen lisääntymisen (6). Tämän ainesosan tulehdusta ehkäisevät ominaisuudet voivat auttaa parantamaan haavan paranemista ja tarjoamaan nopeaa helpotusta (7). Aloe sisältää runsaasti vettä ja proteolyyttisiä entsyymejä, jotka voivat estää kuivan hilseen pitämällä päänahan kosteana.

Noudata näitä ohjeita Aloen käyttämiseksi hilseelle.

Tarvitsemasi asiat:

 • Luonnollinen Aloe-vera -geeli-1 kuppi.
 • Sitruunamehu – 2 rkl.

Valmistelu aika: 5 minuuttia.

Valmistautuminen ja käyttö:

 • Lisää sitruunamehua juuri uutettuun aloe vera -geeliin.
 • Sekoita hyvin, ettei muodostu paakkuja.
 • Levitä tämä seos tasaisesti päänahalle.
 • Anna vaikuttaa 25-30 minuuttia.
 • Pese mieto hiustenpuhdistusaine ja huuhtele vedellä.

Kuinka usein minun pitäisi tehdä tämä: 1-2 kertaa viikossa.

7. Puuteeöljy hilseelle:

Teepuuöljy hilseelle

Teepuuöljy on tehokas ratkaisu, joka voi hoitaa jopa kaikkein itsepäisimmän hilseen. Tutkimuksen mukaan teepuuöljy sisältää monia sienilääkkeitä, joilla on voimakas vaikutus tiettyyn sieneen nimeltä P Ovale, joka aiheuttaa hilseen (8). Samassa tutkimuksessa todetaan, että 5% teepuuöljyshampoon käyttö on osoittanut merkittävää parannusta hilseilyjen ja rasvaisen päänahan vähentämisessä. Voit myös käyttää laimennettua versiota puhtaasta teepuuöljystä saadaksesi samanlaisia ​​etuja.

Tehdä se,

Tarvitset:

 • Teepuuöljy-3-4 tippaa.
 • Kookosöljy – 2 rkl.

Valmistelu aika: 2 minuuttia.

Valmistautuminen ja käyttö:

 • Sekoita teepuuöljy kookosöljyyn.
 • Levitä se koko päänahalle.
 • Anna vaikuttaa 15-20 minuuttia.
 • Pese se huolellisesti miedolla hilseenpuhdistusaineella.
 • Huuhtele vedellä.

8. Oliiviöljy hilseelle:

Oliiviöljy Home korjaustoimenpiteitä hilse

Oliiviöljy on erinomainen kotihoito kuivan hilseen hoitoon. Vaikka se ei käsittele ongelmaa suoraan, se toimii keinona tukea muita hilseenvastaisia ​​ainesosia, kuten sitruunaa, juustoa jne. Jopa tutkimukset viittaavat siihen, että oliiviöljy tehostaa monien yrttien, kuten hunajan, munien, risiiniöljyn, tehokkuutta päänahkaan liittyvät häiriöt (9). Sen levittäminen suoraan päänahalle voi vähentää halkeamia, kuivuutta ja hiusten putoamista.

Tässä on yksi parhaista kotilääkkeistä hilseelle:

Tarvitset:

 • Oliiviöljy – 3 rkl.
 • Hunaja – 2 rkl.

Valmistusmenetelmä: 2 min.

Valmistautuminen ja käyttö:

 • Sekoita hunaja oliiviöljyyn.
 • Levitä se tasaisesti hilseen saastuttamalle päänahalle.
 • Anna vaikuttaa 30 minuuttia.
 • Huuhtele huolellisesti miedolla puhdistusaineella ja vedellä.

Kuinka usein minun pitäisi tehdä tämä? Kahdesti viikossa.

9. Kamferi ja kookosöljy:

Kamferi ja kookosöljy korjaamiseksi hilseelle

Yksinkertainen, mutta tehokas ayurveda -lääke hilseeseen on kamferi -infuusio kookosöljy. Kookosöljy sisältää tehokkaita sienilääkkeitä estämään hiiva -infektioita. Se on myös erinomainen kosteusvoide pehmentävien ominaisuuksiensa ansiosta kuivan ja hilseilevän päänahan hoitoon. Tutkimuksen mukaan kamferin lisääminen kaikkiin hilseenvastaisiin sovelluksiin voi väliaikaisesti vähentää päänahan kutinaa, päänahan häiriötä, joka liittyy Sebbohreic-dermatiittiin (10)

Näin valmistat ja käytät tätä luonnollista lääkettä kotona:

Tarvitsemasi asiat:

 • Kookosöljy – 1 kuppi.
 • Puhdas kamferi-1-2 tablettia.

Valmistelu aika: 5 minuuttia.

Valmistautuminen ja käyttö:

 • Lämmitä kulhossa vähän kookosöljyä miedolla lämmöllä.
 • Lisää kamferi kuumaan öljyyn ja sammuta liekki.
 • Anna vaikuttaa 3-4 minuuttia, jotta se liukenee kokonaan.
 • Kun olet valmis, levitä se koko päänahalle.
 • Hiero hyvin 5 minuuttia.
 • Jätä se yön yli saadaksesi parempia tuloksia.
 • Pese se pois seuraavana aamuna miedolla shampoolla.

Kuinka usein minun pitäisi tehdä tämä? Kahdesti viikossa.

10. Omenasiiderietikka:

Omenasiiderietikka hilseelle

Omenasiiderietikkaa pidetään usein eliksiirinä hilseen hoitoon. Se on hapan aine, joka voi tasapainottaa päänahan pH: ta estääkseen talirauhasten toimintahäiriön. ACV on myös tehokas antiseptinen aine, joka tappaa infektioita aiheuttavia mikrobeja, jotka johtavat päänahan ongelmiin. Asiantuntijat ovat myös sitä mieltä, että ACV: ssä olevat AHA- tai alfahydroksihapot voivat hoitaa päänahan tulehdusta ja palauttaa sen terveyden. Se on myös erinomainen puhdistusaine, joka voi poistaa tuotteen kertymisen ja liuottaa päänahan kuolleet solut ja epäpuhtaudet.

ACV: n käyttö hilseelle,

Tarvitset:

 • Omenasiiderietikka – 2 rkl.
 • Vesi – 1 kuppi.

Valmistelu aika: 2 minuuttia.

Valmistautuminen ja käyttö:

 • Lisää ACV kupilliseen vettä.
 • Pese nyt hiukset miedolla puhdistusaineella.
 • Viimeisenä vaiheena huuhtele hiukset laimennetulla ACV: llä.
 • Älä pese sitä enää.

Kuinka usein minun pitäisi tehdä tämä? Kahdesti viikossa.

Muita vinkkejä hilseen estämiseksi kotona:

Edellä mainittujen kotihoitojen käytön lisäksi sinun on myös noudatettava näitä tärkeitä vinkkejä hilseen vähentämiseksi tulevaisuudessa:

 • Ota tasapainoinen ruokavalio, joka sisältää runsaasti sinkkiä, seleeniä, C -vitamiinia, B6 -vitamiinia ja muita ravintoaineita immuunijärjestelmän vahvistamiseksi. Tämä toimii kehosi ensimmäisenä suojalinjana infektioita vastaan.
 • Vältä voimakkaiden kemikaalien, huokosia tukkevien tuotteiden, kuten voiteiden ja öljyjen käyttöä päänahassa. Nämä lisäävät hilsehyökkäysten todennäköisyyttä.
 • Pese hiukset miedolla hilseenshampoolla vähintään kerran tai kahdesti viikossa. Varmista, että päänahka on puhdas ja vapaa epäpuhtauksista.
 • Älä koskaan levitä hoitoaine päänahkaan tai juuriin. Rasvainen kaava istuu iholla ja voi laukaista ihottuman.
 • Kääri puuvillainen vaha tai huivi harjasi ympärille estääksesi pölyä ja saastumista istumasta päänahallesi
 • Jos kotilääkkeet eivät auta, yritä etsiä apteekista lääkeshampoja, jotka sisältävät salisyylihappoa, sinkkipyritionia jne. Ne ovat yleensä turvallisia ja tehokkaita.
 • Jos oireet jatkuvat, käy ihotautilääkärillä saadaksesi asiantuntijahoitoa.

Merkkejä siitä, että hilseesi on hallinnassa:

Voit testata, reagoiko päänahka hilseenvastaisiin kotihoitoihin, varo seuraavia oireita:

 • Päänahassa vähemmän kutinaa kuin ennen.
 • Vähentää hiutaleiden ja kuolleen ihon vakavuutta.
 • Hallittu tali päänahassa.
 • Punaisuus ja tulehdus ovat hallinnassa.

Lopulliset ajatukset:

Jos olet huomannut nämä tulokset, se on selvä osoitus siitä, että olet oikealla tiellä. Hilse voidaan hoitaa helposti, jos tunnistat ja ryhdyt toimiin ajoissa. Ellei se ole erittäin vakava, jos tarvitset lääkärin apua, useimmat hilseen tapaukset voidaan hoitaa kotona. Sinun on seurattava korjaustoimenpiteitä ja vinkkejä säännöllisesti, jotta huomaat näkyvän eron ja pääset eroon “flakey” -ongelmasta pysyvästi!