Kuinka kosteuttaa hiukset kotona?

Tämän päivän kiireinen ja kiireinen elämäntapa estää meitä huolehtimasta itsestämme. Meillä on taipumus sivuuttaa niin paljon omasta itsestämme. Oletko koskaan miettinyt, miksi hiuksistasi on tullut niin kuivia ja karkeita? Se johtuu siitä, että se ei ole saanut tarvitsemaansa hoitoa. Kaikkia hiusten väärinkäytöksiä, jotka on tehty hiustenkuivaimilla, litteillä silitysraudoilla, kiharrusraudoilla ja kuumatelalla, ei voida asettaa oikein päivässä.

Lisäksi korkea lämpötila poistaa hiusten luonnollisen kosteuden. Mutta on olemassa tapoja, joilla voit pitää hiuksesi kosteina. Tässä artikkelissa aiomme keskustella siitä, miten hiukset pidetään kosteina, ja sinun tarvitsee vain seurata alla olevia yksinkertaisia ​​ohjeita.

Kuinka kosteuttaa hiukset kotona

Kuinka pitää hiukset kosteina:

1. Pidä lämmityslaitteet minimissä:

On tunnettu tosiasia, että hiustenkuivaajat, kihartimet, jne. Saavat hiuksemme näyttämään kauniilta, mutta se on myös yksi tärkeimmistä syistä, miksi hiuksemme ovat niin hauraita ja kuivia. Siksi on suositeltavaa pitää lämmityslaitteet minimissä. Kokeile erilaisia ​​kampauksia, kuten punoksia, pullaa, poninhäntä ja anna hiuksillesi lepoa. Kokeile myös käyttää lämpösuojaavaa kaavaa, joka toimii esteenä hiusnauhojen ja puhalluskuivaimien ja silitysraudojen välisen lämmön välillä. Valitse kuivausrummut ja silitysraudat, joiden lämmityslämpötila on alhaisempi.

2. Opi milloin ja miten pestä hiukset:

Hiusten säännöllinen shampoopesu johtaa myös kuivumiseen, koska se poistaa hiusten luonnolliset öljyt. Ohita hiusten pesu päivittäin ja anna kahden tai kolmen päivän tauko. Valitse myös oikea shampoo. Etsi ainesosia, kuten aloe veraa tai aprikoosinsiemeniä, koska nämä shampoot on suunniteltu erityisesti kuiville hiuksille. Älä myöskään käytä liikaa hoitoaineita. Voit valita huuhtelevan hoitoaineen shampoopesun sijaan, koska se toimii sekä shampoon että hoitoaineen kanssa.

3. Suojaa hiuksesi auringolta, kloorilta, tuulelta, suolavedeltä ja kuivilta hiuksilta:

Kesäinen hiustenhoito

Hiuksesi altistuvat liialliselle auringonvalolle, kloorille, tuulelle, suolaiselle vedelle ja kuivalle ilmalle. Haitalliset UV -säteet, ankara tai kuiva sää, uima -allas tai valtameri voivat kaikki vahingoittaa hiuksiasi, joten on välttämätöntä ryhtyä varotoimiin ulkona. Kun olet alttiina ankarille ympäristöolosuhteille, peitä hiukset hatulla tai huivilla. He tekevät söpöjä asusteita myös hiuksillesi. Markkinoilta on saatavana hiuksiin jätettäviä suihkeita hiusten suojaamiseksi UV-säteiltä. Suihkuta se ennen kuin lähdet kotoa. Jos aiot mennä uimaan, peitä hiukset hoitoöljyllä tai paksulla hoitovoiteella ja laita uimapuku päälle. Muuta myös ilmastointirutiiniasi vastaavasti talvella.

4. Vähennä hiusten kemiallisia hoitoja:

Vähennä hiusten kemiallisia hoitoja

Hiusten värjäys, korostaminen ja pysyminen saa sinut näyttämään ehdottomasti kauniimmalta, mutta se myös vahingoittaa hiuksiasi ja johtaa kuivumiseen. Jos sinun on värjättävä hiuksesi, valitse ammoniakittomat hiusvärit. Keskustele stylistisi kanssa suositusten saamiseksi. Voit kokeilla tekniikkaa, joka kutsuu biologia korostusten sijaan, mikä on luonnollisempaa. Kokeile myös suoristaa hiuksesi ilman litteitä rautoja. On olemassa monia tasoittavia kaavoja, jotka suoristavat hiuksiasi ja saavat ne hiipumaan, mutta myös hoitavat hiuksiasi.

5. Valitse oikea hiusharja:

Huonosti valmistetut tai metalliset harjat voivat myös kuivata hiukset. Älä koskaan harjaa hiuksiasi, kun ne ovat märät, koska ne ovat silloin herkimpiä ja voivat helposti repeytyä. On suositeltavaa käyttää leveää hammaskampaa hyvällä villisian harjaksella. Aloita ylhäältä ja irrota hiukset hitaasti ylöspäin.

Seuraavassa on muutamia vinkkejä kuivien luonnollisten hiusten kosteuttamiseen kotihoidoilla:

1. Kotitekoinen kuumaöljykäsittely:

 • Sekoita yhtä suuret määrät manteliöljyä, oliiviöljyä, jojobaöljyä ja kookosöljyä ja lämmitä se.
 • Hiero hiuksesi tällä lämpimällä öljyllä.
 • Anna vaikuttaa tunnin ajan tai kiedo hiukset lämpimään pyyhkeeseen 30 minuutiksi.
 • Shampoo ja huuhtele tavalliseen tapaan.

2. Kasviöljy ja hunaja -naamio:

 • Sekoita kaksi ruokalusikallista hunajaa kahden ruokalusikallisen kasviöljyn kanssa.
 • Levitä tämä tahna hiuksiin ja kääri se naamioon.
 • Anna vaikuttaa 15 minuuttia.
 • Shampoo ja huuhtele tavalliseen tapaan.

3. Kokeile majoneesia:

 • Vatkaa puoli kupillista majoneesia vaahdoksi
 • Levitä tämä märkiin hiuksiin.
 • Peitä hiukset naamarilla tai suihkukupilla ja anna vaikuttaa 30 minuuttia.
 • Shampoo ja huuhtele tavalliseen tapaan.

4. Mansikat eivät ole vain jäätelöille:

 • Sekoita 4 mansikkaa 2 rkl majoneesia.
 • Levitä tämä seos hiuksiin juurista latvoihin
 • Anna vaikuttaa 15-20 minuuttia.
 • Shampoo ja huuhtele tavalliseen tapaan.

Näitä yksinkertaisia ​​kotihoitoja on helppo kokeilla, ja näiden vinkkien säännöllinen käyttö jättää sinulle upeat ja kosteutetut hiukset. Pese hiukset aina kylmällä vedellä ja minimoi lämmitystyökalujen käyttö. Sulfaatittomat shampoot ovat lempeitä hiuksillesi ja auttavat säilyttämään kosteuden. Toinen tärkeä vinkki on juoda runsaasti vettä ja syödä terveellistä ja tasapainoista ruokavaliota, koska sinun on ravittava hiuksiasi sisältä.

Seuraa näitä vinkkejä ja korjaustoimenpiteitä, ja sinulla on nopeasti hiukset.