Vinkkejä hiusten kasvun stimuloimiseksi kemoterapian jälkeen

Yksi syövän hoidon ahdistavimmista vaiheista on nähdä hiusten putoaminen ryhmiksi. Syöpä itsessään voi aiheuttaa vakavaa masennusta ja nähdä, että pääsi kaljuuntuu, voi olla erittäin stressaavaa. Kemoterapia, joka tehdään syövän hoitoon, tuhoaa syöpäsolut. Kuitenkin se tuhoaa myös terveet solut, mikä tappaa karvatupet kokonaan. Tämä on perimmäinen syy siihen, miksi ihmiset menettävät hiuksensa kemoterapian jälkeen. Riippumatta siitä, minkä laatuiset hiukset sinulla on, ainakin jonkin verran hiustenlähtöä tapahtuu varmasti. Tämä artikkeli auttaa sinua tietämään, miten stimuloida hiusten kasvua kemoterapian jälkeen.

Stimuloi hiusten kasvua kemoterapian jälkeen

Parhaat vinkit hiusten kasvamiseen nopeammin kemon jälkeen:

Nyt tässä annamme sinulle luettelon parhaista vihjeistä, joiden avulla voit tietää, kuinka kasvaa nopeammin kemon jälkeen. Ne ovat seuraavat:

1. Vitamiinit ja lisäravinteet:

Hiusten lisäravinteet hyödyttävät tyypillisesti hiuksia, jotka kasvavat kovemmin ja nopeammin. Ota monivitamiini joka päivä. Mahdollisesti tunnetuin on biotiini, joka tunnetaan myös H- tai B7-vitamiinina. Piidioksidi, nokkonen, rauta ja A-, D- ja C -vitamiinilisät voivat myös palauttaa hiusten kasvun ja luokan, samoin kuin runsaasti proteiinia ja hyviä rasvoja. Koska olet vastuussa muista lääkkeistä, joita saatat käyttää, on todennäköistä, että saatat olla kielletty ottamasta synnytystä edeltäviä vitamiineja.

2. Syö tasapainoinen ruokavalio:

Hedelmät ja vihannekset ovat yhdessä loistava tapa saada kaikki kehon tarvitsemat vitamiinit. On myös tärkeää syödä rautaa ja proteiinia sisältäviä ruokia, jotka ovat molemmat elimistölle elintärkeitä. Beetakaroteeni, lisäravinteista saatavana oleva vitamiini, suojaa hiusten kuituja. Proteiinipitoiset elintarvikkeet, kuten liha, linssit, munat, pavut ja tofu. Välttämällä elintarvikkeita, joissa on ylimääräisiä sokereita, kuten makeisia ja suklaata, voidaan myös pitää karvatupet stimuloituina. Hyvä, terveellinen ruokavalio on paras luonnollinen korjaustoimenpide hiusten kasvulle kemoterapian jälkeen.

3. Hiero hiuksiasi:

Hiero oliiviöljyä päänahkaan päivittäin 5-10 minuutin ajan pienin pyörivin liikkein. Se lisää veren liikkumista päänahkaasi ja inspiroi nopeammin hiusten kasvua kemoterapian jälkeen. Se tekee päänahasta erittäin pehmeän. Tämä voi auttaa tukemaan nopeampaa hiusten kasvua. Harjoitus nostaa veren liikettä kehoosi, ja kehon lämpötilan nousun aiheuttama kuumuus tukee hiuksia nopeammin.

4. Uusien hiusten leikkaaminen:

Varhainen leikkaus voi auttaa tekemään hiuksista paksummat päästämällä eroon kaivojen päistä. Jos hiukset kasvavat epäsäännöllisesti, hiusten leikkaaminen tai jopa ajeleminen voi tehdä hiuksista tiheämmät ja siistimmän näköiset. Stylistit haluavat väittää, että leikkaus 6-8 viikon välein on välttämätön halkeamien, mutta tämä ei vain pidä paikkaansa. Samaan aikaan on parasta pysyä poissa kemikaaleista, joita käytetään hiusten värjäyksessä, valkaisussa, värjäyksessä ja pysyvissä hiuksissa.

5. Vältä keinotekoisten hiustenhoitotyökalujen käyttöä:

Hiusten kasvattamisesta leikkauksesta on hyötyä siinä, että uudet hiukset ovat täysin neitsyitä-ilman suoristuslaitteiden, auringonvalon, kiharrinraudan ankarien puhdistusaineiden aiheuttamia vaurioita, rosoisia kammia, silikonin liian voimakasta harjausta, väriaine- tai metallipohjaisia ​​hiuksia ja valkaisuainetta. Näitä kemikaaleja on vältettävä kokonaan, jotta vältetään lisää vahinkoja.

6. Satiinityynyn käyttö:

Nuku satiinityynyliin vähentääksesi kitkaa ja mekaanisia vaurioita yöllä. Tämä myös rentouttaa sinut nukkumaan koko yön.

7. Käytä peruukkia:

Jos olet kärsimätön ja ihmettelet, kuinka kauan hiukset kasvavat kemoterapian jälkeen, peruukki on täydellinen ratkaisu. On hyvä, jos sinulla on peruukki, joka vastaa luonnollisia hiuksiasi. Jos tarvitset sellaisen, säädä se luonnollisemman näköiseksi. Voit tehdä tämän aikaisemmin, kun aloitat kemoterapian, kun hiuksesi ovat siellä hiljaisia. Voit myös suojata hiustesi lukon peruukin kanssa, jos päätät tehdä sen myöhemmin.

Hiusten uusiutumisen vaiheet kemoterapian jälkeen:

Suurin kysymys, jonka useimmat ihmiset ovat, on “Milloin hiukseni kasvavat takaisin kemoterapian jälkeen?”. Tämä kemokarvojen kasvun aikajana voi auttaa sinua ymmärtämään hiusten kasvun vaiheet kemoterapian jälkeen. Muista, että tämä aikajana riippuu täysin vaikutuksesta kemoon päänahassa, iästä, hiusten tilasta ja muista lääketieteellisistä parametreista. Hiusten kasvun vaiheet kemian jälkeen ovat:

 • Pehmeät hiukset: Tämä tapahtuu kahden tai kolmen viikon kuluttua kemoterapian jälkeen.
 • Hiusten uusiutuminen: Reaaliaikainen hiusten kasvu alkaa kuukauden kuluttua kemoterapiasta
 • Yksi tuuma hiuksia: Hiuksesi kasvavat tuumalla kahden kuukauden kemoterapian jälkeen.
 • 2-3 tuumaa hiuksia: Kuuden kuukauden kuluttua huomaat, että hiuksesi ovat kasvaneet 2-3 tuumaa
 • Suuri pituus: Voit aloittaa hiusten kampaamisen tai harjaamisen vuoden kuluttua.

Varotoimenpiteet ja vasta -aiheet:

On hyvä merkki havaita hiusten uusiutuminen kemoterapian jälkeen. Vaikka se on normaalia kasvua hitaampaa, kasvu on varmasti tasaista. Pysyvä kaljuuntuminen on melko harvinaista, vaikka saatat huomata kaljuja laikkuja päänahassa. Seuraavan toimenpiteen noudattaminen auttaa estämään vaurioita ja nopeuttamaan kasvua:

 • Vältä hiusten liiallista harjaamista, koska se voi vetää heikot karvatupet juuristaan.
 • Lääkkeet, jotka väittävät stimuloivan uusien hiusten kasvua, eivät ehkä toimi tehokkaasti kemoterapiaan liittyvään hiustenlähtöön.
 • Kuivaa hiukset aina ilmalla ja älä koskaan käytä lämpö- tai muotoilutuotteita.
 • Älä stressaa liikaa hiustenlähdöstä, sillä stressi voi aiheuttaa lisävahinkoja.
 • Hiukset on aina hyvä pitää lyhyinä, jotta niitä on helppo huoltaa.
 • Käytä mietoa, luonnollista shampoota päänahan puhdistamiseen
 • Käytä kemokuppia, jotta kuolleet hiuksesi eivät putoa kaikkialle.
 • Käytä aina aurinkovoidetta päänahassa, kun lähdet ulos auringosta.

Kemoterapia on melkein välttämätöntä syövän hoidossa. Se on yksi todistetuista tavoista tuhota peruutussolut ja estää niiden leviäminen muihin elimiin. Sen vaikutusta terveisiin soluihin ei kuitenkaan voida välttää, ja hiustenlähtö on osa hoitoa. On välttämätöntä, että lääkäri selittää tämän potilaalle ja hänen perheelleen tarpeettoman trauman välttämiseksi. Sinun on myös ymmärrettävä, että hiustenlähtö on väliaikaista ja harvoin peruuttamatonta. Hiuksesi kasvavat varmasti takaisin jonkin ajan kuluttua, vaikka laatu ei olekaan niin hyvä kuin se oli. Anna huolesi levätä ja anna lääkäreiden tehdä parhaansa päästäkseen eroon syövästä. Seuraa näitä yksinkertaisia ​​vinkkejä hiusten kasvun stimuloimiseksi kemoterapian jälkeen.

Joten nämä ovat joitain parhaita vinkkejä hiusten kasvun hoitamiseksi kemoterapian jälkeen. Toivon, että pidät tätä artikkelia erittäin hyödyllisenä ja tehokkaana. Pitää huolta!