Hantverk med frigolitbollar på hösten: 22 DIY -projekt för hantverkare

För hantverksentusiasterna är hösten den vackraste tiden på året. Vi föredrar att spendera kalla, regniga höstdagar hemma och trolla fram vackra dekorationer. Om du vill prova en ny DIY -idé hjälper vi dig gärna och visar vad du kan göra med frigolitbollar. Oavsett om det är en puristisk bordsdekoration eller söta djurfigurer för barnrummet – vi har något för alla smaker. Tinkering med frigolitbollar är mycket roligt och de flesta idéer kan förverkligas utan alltför stora ansträngningar.

Hantverk med frigolitbollar på hösten: pumpor av filt

Klinkande pumpor med frigolitbollar på hösten

Frigolitbollar finns i alla storlekar. Det är värt att investera i en uppsättning frigolitbollar i olika storlekar. Bollarna med en diameter på 5 till 8 cm är perfekta för nästa hantverksinstruktioner. Gör minipumpor av vit och orange filt. Materialet gör inte bara poäng med en behaglig känsla, utan ser också bra ut. Du kan gruppera de små pumporna på soffbordet, i fönsterbrädan eller på kaminhyllan eller visa dem tillsammans med andra dekorativa figurer. Här är steg-för-steg-instruktionerna:

Hantverk med filt- och frigolitbollar på hösten DIY -idéer med pumpor

Nödvändiga material:

 • Ark av filt, orange, grönt och vitt
 • Frigolitbollar med en diameter på 10 cm
 • sax
 • Sytråd, orange
 • Akrylfärg orange
 • pensel
 • markör
 • linjal
 • Hantverkskniv
 • penna
 • lim

Tillverkningsinstruktioner:

1. Hitta mitten på frigolitkulan och mäta 2,5 cm upp och ner. Markera dessa mått med en prickad linje runt frigolitkulan. Skär sedan av de markerade detaljerna med en kniv.

2. Måla frigolitbollen orange och låt färgen torka.

3. Om det finns skarpa kanter när du skär de två detaljerna kan du slipa ner dem med sandpapper.

4. Skär ut ett orange filtark i en cirkel med en diameter på 10 cm. Så att frigolitkulan täcker.

5. Knyt filtkulan med sytråden.

6. Skär en 3 cm bred och 10 cm lång remsa från den gröna filten och rulla ihop den. Lim ovanpå.

Hantverk med frigolitbollar på hösten: söta ugglor

Gör hantverk med frigolitbollar ugglor från filt själv

Du kan också göra många djurfigurer av frigolitbollar och filt. Till söta ugglor behöver du filtark i olika färger, frigolitbollar med en diameter på 25 cm, googlyögon, en skärkniv och lim. Alternativt kan du fästa filtdetaljerna på frigolitbollarna med stift eller använda varmt lim. Låt din fantasi springa vilt och experimentera med färgerna. Hur man skapar en färgstark och söt dekoration för fönsterbrädan, soffbordet eller hyllorna i köket.

Konstruera med frigolitbollar i höstens DIY -projekt

För denna hantverksidé behöver du följande detaljer:

 • små trianglar gjorda av filt till pennan
 • Kände cirklar för ögonen
 • 3 medelstora trianglar för näbben och öronen
 • 1 stor triangel för huvudet

Gör fåglar av filt- och frigolitbollar

Gör hantverksidéer med frigolitbollar och fågelfåglar själv under hösten

Du kan göra söta fåglar av filt, färgglada fjädrar, rörstädare och runda glaspärlor. Du behöver fortfarande två frigolitbollar: den första för huvudet och den andra för kroppen. Du kan också klippa näbben av filt eller kartong. Du kan ordna de söta fågelfigurerna på trädgrenar och visa dem i trädgården eller på balkongen. När du har ett dekorativt fågelhus kan du använda fåglarna för att dekorera det.

Gör hantverk med frigolitbollar i höstfågelfigurer själv

Ytterligare en idé för höstdekorationer med fågelfigurer av filt- och frigolitbollar: Gör fjädrarna och huvudet av filt och du kan göra benen själv av hantverkstråd. Dessa fåglar kan pryda matbordet långt in på vintern. Beroende på vilka färger du har valt kan fåglarna kombineras bra med både höst- och vinterdekorationer. Du kan också visa dem på trädgårdsbordet, eftersom snö, regn och frost inte kan skada frigolitbollen och filten.

Gör en lykta av papper med höstmotiv

Gör dina egna höstkransinstruktioner

Anordnar du en fest eller har vänner och familj inbjudna till middag? Då är nästa hantverksidé exakt för dig. Du kan göra höstlyktor av stora frigolitbollar (diameter 40 cm eller mer). Vik enkelt in bollarna i guldpapper, krepppapper eller silkespapper. Alternativt kan du också klippa blommor ur papper. Lyktan kan belysas med hjälp av en LED -ljuskedja. Häng dem över matbordet för att skapa en mysig atmosfär.

Gör höstdekorationer med frigolitbollar: svamp

Gör-det-själv höstdekorationer Svampar och dvärgar och igelkottshuvuden

Använd delbara frigolitbollar med en diameter på 15 cm och frigolitkottar för att trolla fram en vacker höstdekoration med skogsmotiv. Du kan måla svampen som du vill eller linda dem med siden eller kräppapper. Detta skapar snygga dekorationer med höstmotiv på nolltid. Dekorera svamparna med nyckelpigor gjorda av saltdeg eller fjärilar av papper. Dessutom kan du göra igelkottar av kottar och filt och visa hela dekorationen på en mossmatta och en tårtplatta gjord av en trädskiva.

Svamp från frigolitbollar i hösttinker idéer och instruktioner

Snygga svampar i stort format ser också bra ut i trädgården bredvid älvhuset eller trädgården. Om du vill skryta med dem utomhus kan du måla dem med vattentäta akrylfärger. Så du kan trotsa snö och regn. Styrofoam och papperssvamp är inte lämpliga för utomhusbruk, eftersom vatten och fukt kan skada crepe -papperet.

Gör ekollon själv av frigolitbollar

Gör hantverk med frigolitbollar på höstens ekollon i kräppapper själv

Du kan också göra andra dekorationer med skogstema av små frigolitbollar och crepe-papper. Dessa inkluderar till exempel ekollon, som du kan göra själv av små frigolitbollar med en diameter på 3 cm. Du kan använda den för att ställa in accenter på matbordet eller helt enkelt fylla glasvasen eller skålen. Lite mer skicklighet krävs när du skapar ekollon, eftersom du bör fästa de små detaljerna exakt. Men ansträngningen är värd det, eftersom slutresultatet är mycket hållbart och du kan använda dem i flera år.

Höstdekoration med buxbom av papper 

Hantverk med frigolitbollar i höstdekorationsidéer gjorda av papper

En buxbom av papper som liknar den riktiga saken? För nästa hantverksidé behöver du en frigolitboll med en diameter på 40 cm och en med en diameter på 30 cm, en shashlik -spett, grön akrylfärg, crepe -papper i ljus, gräs och mörkgrönt, och en växtkruka. Du behöver också följande tillbehör: fineliners, saxar, borstar, lim. Skapa först en mall för lövbladslöven, klipp sedan ut tillräckligt med löv och fäst dem på de två frigolitbollarna. Måla kebabspetten grön och stick den genom mitten av frigolitbollarna.

Gör hantverk med frigolitbollar själv i höstens hortensior ur papper

Du kan också göra en hortensia av kartong och hälften av en frigolitboll. Klipp helt enkelt ut hortensiabladen från rosa, naken, orange och lila kartong och lim dem på frigolitkulan. Du kan göra blombladen av grön kartong. Gör en vas av kartong med naturliga motiv för att visa hortensia. Denna dekoration kan enkelt kombineras med moderna pappersdekorationer. Tillsammans med origamifåglar skär den en fin figur.

Hantverk med frigolitbollar på hösten

Gör hantverk med frigolitbollar på hösten som sticker filtblommor på plats

Sommaren är över. Men du kan fortfarande ta med en sommarstämning i dina egna fyra väggar. Gör blommor av filt i gult, lila, violett, rosa, blått och rött för att skapa övergången från sommar till höstdekoration. Lim filtblommorna på en frigolitboll för att skapa en “äng med blommor”. Arrangemanget är perfekt för september månad. Då är det redan höst, men vi har ännu inte anpassat oss till det kalla och molniga vädret.

Gör hantverk med frigolitbollar själv i höstpumpa från filt

Om du har lite hantverkserfarenhet och gillar att experimentera, kan du göra en kreativ dekoration själv med filt- och frigolitbollar. Släpp bara fantasin och gör en 3D -pumpa av filtdetaljer. Klipp ut tillräckligt med cirklar av orange filtduk och vik ihop dem. Limma sedan fast dem på frigolitbollen. Klipp ut ett grönt blad från rester av tyg och stick in en trädgren cirka 5 cm djupt i frigolitkulan. Du kan också göra hålet till grenen själv med en äppelskärare.

Höstdekorationer gjorda av naturmaterial: gör en mossboll

Trädbark, kottar och en mossboll skapar ett attraktivt arrangemang. Naturmaterialen kan effektivt iscensättas i såväl höga glasögon som under glaskåpor. För att du ska kunna göra mossbollarna själv behöver du bara lim och mossa. Dela först mossan i flera bitar och sprid limet på frigolitkulan. Lägg sedan mossan på den bit för bit och tryck ner den väl med fingrarna. Fortsätt tills du har helt täckt frigolitbollen med mossa. Alternativt kan du borra ett hål genom bollen med borren eller äppelskäraren, fylla den med vatten och lägga färska höstblommor i “vasen”.

Gör pumpor av stickgarn

Hantverk med frigolitbollar på hösten för att slå in pumpor

Du kan göra charmiga dekorativa pumpor av frigolitbollar, kvistar och stickgarn. Ordnade i en rustik skål av obehandlat trä, ger de den puristiska eller skandinaviska interiören den extra stilen. Skär helt enkelt ut en stående yta från frigolitkulan och borra ett hål genom mitten. Vira tråden genom hålet enligt bildinstruktionerna, klipp en trädgren och sätt in den i hålet. Den dekorativa pumpan är klar!

Filtpumpor gör dina egna dekorationsidéer för hösten

En annan variant är att bearbeta den torkade ullen med en tovnål och linda den runt frigolitkulan. Sedan kan du forma de andra detaljerna exakt. Denna dekoration ser väldigt naturlig ut och lägger till en charm på landet. Du kan visa de färdiga pumporna i en rottingkorg på kaffe- eller matbordet. Du kan lägga till kastanjer, höstlöv, kottar eller något annat naturmaterial du väljer.

Gör en räv av filt- och frigolitbollsinstruktioner

Du kan också göra djurfigurer av filt. Detta kräver dock en viss erfarenhet och skicklighet. Eftersom ullfibrerna komprimeras med en speciell tovnål under torrfiltning bör du vara mycket försiktig. Annars riskerar du att sticka dig själv med det. Forma först rävens kropp av ull. Detaljerna som öron, svans och näsa är designade med ull i kontrasterande färger, två svarta glaspärlor fungerar som ögon. Och så är den söta djurfiguren klar på nolltid alls.

Gör vetestjälkar och dekorativa bollar av tyg och frigolitbollar

Hantverksidéer för hösten med vetestjälkar och tygbollar inslagna i frigolit

Gör konstgjord buxbom av en frigolitboll och tyg

Hantverk med frigolitbollar i höstens puristiska dekoration för mantelbrickan

Gör dekorativa pumpor av filt- och frigolitbollar

Gör hantverk med filt i höstpumpor själv