Tinker höstkrans med barn: färgglada idéer att göra själv

Ur meteorologisk synvinkel har hösten redan varit här i flera dagar och den kalla årstiden växer långsamt fram med blött och kallt väder. Säsongen ger inte bara moln och regn, utan också en utmärkt guldbrun färgpalett. Känn dig som hemma med en vacker dekoration i varma jordfärger. Vi visar dig hur du gör en höstkrans. Med denna färgstarka dekoration kommer du garanterat att få hela familjen på humör för den gyllene årstiden. Särskilt barnen kan se fram emot det, eftersom DIY -instruktionerna är superenkla att implementera.

Tinker höstkrans med barn: design kreativt höstlöv av trä

Gör höstkransen av trä och måla den med barnen

Den första idén är perfekt som en övergång mellan sommar- och höstdekorationer. Höstlöven lyser i glada sommarfärger och säkerställer gott humör även i dåligt väder. Denna vackra självgjorda höstkrans passar inte bara som en fritidsaktivitet för barnfamiljer, utan också som ett tillfälle att komma på humör för säsongen med en kreativ höstdekoration. Girlanden kan målas och märkas efter önskemål och bildar tillsammans med ton-i-ton målade pumpor en effektiv ensemble.

Gör höstkrans av höstlöv av trä själv

Träfigurerna har länge varit en del av leveransprogrammet för varje hantverksbutik – med god anledning. Eftersom de kan designas på olika sätt med akrylfärger, servetteknik eller filtull. Det finns inga gränser för din egen kreativitet. För att du ska kunna skapa en modern höstkrans med barnen rekommenderar vi att du målar höstlöven i trä i glada sommarfärger. Blått, rosa och lila ger en touch av sommar i dina egna fyra väggar och gult och orange ger en höstlig touch. Raka, plana penslar av nylonhår och vattentunna, väderbeständiga akrylfärger är bäst för målning. Självklart kan barnen också blanda färgerna med varandra och göra de enskilda höstlöven särskilt färgglada.

Barn gör höstkrans, målar idéer

Efter att akrylfärgen har torkat helt kan du skriva ett kärleksfullt budskap med en penna eller så kan du rita höstlövens vener. För detta ändamål kan du antingen använda en måleri (en markör som är lämplig för alla material som tyg, kartong eller trä) eller en vattentät färgmarkör med en linjebredd på 2 mm.

Slöjdidéer för barn för hösten

När akrylerna har torkat är det dags att sätta ihop kransen. För detta ändamål, bind helt enkelt trähöstlöven till en sladd eller lim dem med ett hantverkslim. Du kan också använda en varm limpistol, så länge sladden eller snöret tål hög temperatur.

Gör och måla höstkrans av filt

Gör höstkransen själv av filt hantverk med barn

Textilfilt är lite tjockare än vanlig filt och är därför idealisk för kransar. Den gör mål med enkel bearbetning, kan klippas till önskad form, limmas, sys och du kan också peta hål. I butiker kan du hitta filtark i många färger, men du kan också måla dem med vanliga tygfärger. För denna hantverksidé behöver du filtark i färgerna lavendel, rosa, rött och gult. De bildar en härlig höstensemble och kan krydda den puristiska inredningen på bästa möjliga sätt. Du behöver också en mall som du kan göra själv. Du kan välja att ladda ner och skriva ut mallarna i slutet av vår artikel.

Gör höstkransen själv till idéer med filt för barn

Du kan be barnen att använda mallen för att klippa ut höstlöven från filtarken. Klippning är den perfekta fritidsaktiviteten för barn i dagisåldern, eftersom det främjar fingerfärdighet och finmotorik. När barnen har klippt ut alla önskade motiv, sticka hål i filtdetaljerna och trä en sladd eller ett snöre genom dem. Nu återstår bara att hitta en lämplig plats för höstdekorationen.

Gör höstkransen av trä

Gör dina egna trähöstkransinstruktioner och DIY -idéer

Nästa höstkrans är mycket praktisk, eftersom den är gjord helt av trä. De målade träfigurerna av pumpor och höstlöv kryddas sedan med träpärlor. Barnens kreativitet krävs här: Organisera en utflykt till naturen och samla också andra naturmaterial. Du kan också dekorera den puristiska kransen med fjädrar, kvistar eller färska blommor. På nolltid har du gjort en krans som du kan återanvända i många år.

Höstkrans gjord av träbollar som pysslar med instruktioner

Så här kan du färga träpärlorna: trä träpärlorna på ett träspett och måla dem med en platt, rak pensel. Du kan använda färgfärger efter eget val. Akvareller och akrylfärger är bra för barn. De två torkar snabbt, men akrylfärgerna får poäng med sin goda opacitet. Du kan hälla färgen i ett kaffefilter.

Gör din egen höstkrans steg för steg instruktioner

Använd samma pensel och färg och använd den för att måla trähöstlöven. Låt barnen välja en accentfärg för pumporna. Du kan naturligtvis också köpa träfigurer för att krydda kransen. Ekorrar, igelkottar, blommor och rävar gör dekorationen till ett riktigt blickfång.

Gör en trähöstkrans DIY -guide

Vänta tills färgen torkar helt. Borra sedan hål i träfigurerna, detta kommer att trä tråd. Erfarenhet och försiktighet krävs vid användning av borrmaskinen. På grund av den höga risken för skada bör föräldrar behärska denna uppgift. Låt aldrig barnen leka med borren!

Gör och måla höstkrans av trä med barnen

När alla detaljer är målade kan du klippa ett snöre och trä träfigurerna och träpärlorna omväxlande. Häng sedan kransen på mantelpiece, på en vägghylla eller på ett annat lämpligt ställe.

Tinker höstkrans med barn i en modern lantlig stil

Gör höstkrans av pom-poms

Gör höstkransen av träbollar och pom poms

Vill du göra en höstkrans med barnen, men har inga träfigurer hemma? Inga problem, du kan helt enkelt ersätta dem med pomponger i höstfärger. Processen är liknande, här kan barnen bestämma färgerna och önskad ordning på pomponger och träpärlor.

Gör höstkransen av tyg

Höstkrans av tyg med barn som gör instruktioner

Har du rester av tyg i höstfärger och vill göra något kreativt med det? Ladda ner mallar för höstlöv i flera storlekar och låt barnen klippa stora, medelstora och små höstlöv ur tygstyckena. Plocka ekollon under en resa i skogen. Lägg de tre höstlöven ovanpå varandra och limma eller häfta ihop dem. Fäst sedan en ekollon på den.

Tinker höstkrans av tyg med ekollon med barn

Nu återstår bara att hänga upp alla höstlöv på ett snöre och du har redan gjort kreativa och billiga höstdekorationer med barnen.

Tinker höstkrans och kreativt måla eller stämpla

Gör höstkrans av papper, måla pumpaidéer för barn

Magi upp en färgglad höstdekoration tillsammans med barnen! Pumporna på bilden består av tre ovala former av samma storlek, som du kan måla som du vill. Ränder, prickar eller komplicerade naturmotiv – det finns inga gränser för fantasin.

Gör höstdekorationer av kartong med barnen

Sicksack och kontrollerade mönster ser mer komplicerade ut, men barn från 8 år och uppåt klarar enkelt uppgiften. Hantverkets kul är garanterat för unga och gamla!

Gör din egen höstkrans av naturmaterial

Gör din egen höstkrans av naturmaterial

Du kan också göra en höstkrans av naturmaterial. Samla höstlöv och lägg dem på tidningen. Låt höstlöven torka ut tillsammans med citronklyftor i flera dagar och häng dem sedan på kransen. Om du vill kan du dekorera kransen med kanelstänger, fjädrar, kastanjer och ekollon. Prova olika varianter tillsammans med barnen.

Vill du göra en höstkrans med barnen? Låt dig sedan inspireras av DIY -instruktionerna i fotogalleriet nedan.

De nödvändiga naturmaterialen för att göra höstkransen på bilden ovan 

Instruktioner för att göra höstkrans av naturmaterial med barnen

Du behöver träpärlor, garn, kanelstänger, torkade citron- eller apelsinskivor och höstlöv

Tinker höstkrans av naturmaterial med citron för barn

Du kan hänga kransen på en gren

Gör höstkransen av naturmaterial med barnen

En annan idé för purister: Samla gran- och tallkottar med barnen och limma dem på ett snöre.

Gör höstkransidéer med barn med hjälp av naturmaterial

Här är en översikt över nödvändiga material: snöre, kottar, träpärlor ton-till-ton med kottarna och tillbehör som sax och varmt lim

Gör höstkrans med barnen, lim ihop kottar

Du kan fixa tallkottarna med det heta limet, träpärlorna – knut 

Gör höstkrans av Holy- och Natut -material som tallkottar med barnen

Tinker höstkrans med barn: klipp ut höstlöv från kartong i orange, senapsgult och vinrött

Gör färgglad höstkrans av kartong med barnen

För denna hantverksidé behöver du kartong, en mall, dubbelsidig tejp och snöre

Gör din egen höstkrans av kartonginstruktioner

Låt barnen klippa ut höstmotiven (mallen hittar du nedan)

Tinker höstkrans gjord av kartong DIY idéer

För denna höstkrans, gör först höstbladen av salt deg 

Gör höstkrans med barn av höstlöv från salt deg

För saltdegen, blanda först 1/2 kopp vetemjöl med 1/2 kopp salt och 1/2 kopp potatisstärkelse i en skål. Tillsätt sedan 1/2 kopp vatten och knåda ingredienserna till en homogen massa. Tillsätt sedan 1 tsk vegetabilisk olja och kavla ut den färdiga degen. Klipp sedan ut olika höstformer med skärare. Klä en bakplåt med bakplåtspapper och lägg saltformarna i den. Grädda dem vid 60 grader i en timme och öppna ugnsluckan vid var 15: e minut. Höj sedan temperaturen till 150 grader Celsius och grädda saltdegsformarna i 60 minuter.

Hantverk med barn för hösten Gör krans själv av höstlöv från salt deg

Skär en bit tejp och klistra den diagonalt på ett höstlöv av salt deg. Detta kommer att göra det mycket lättare för barnen när de målar de dekorativa figurerna.

Hantverk med modelleringslera av salt deg för hösten med barn

Låt färgen torka helt, ta sedan försiktigt bort tejpen.

Gör en krans av höstlöv och tänd den

Gör en höstkrans av höstlöv och LED -lampor

Du kan belysa en krans av höstlöv med en rad ljus. Lim LED -lamporna på sagoljusen på höstlövens baksida och kransen är klar. Lämna dem aldrig utan uppsikt eftersom det finns risk för brand.

Mallar för en höstkrans

Hur man gör höstkrans av höstlöv själv

Höstkrans av höstlöv att skriva ut och klippa ut

Tinker höstkrans DIY -idé för barnfamiljer

Gör höstkrans med barnmall för ekollon att skriva ut och klippa ut

Gör höstkrans med barn Mall för igelkottar

Gör höstkrans med barn för att skriva ut mallar

Pumpamall för att skriva ut och klippa ut idéer för höstdekorationer