Att färga grått hår naturligt: ​​Med dessa tips och huskurer fungerar det perfekt!

Vi vaknar en morgon, tittar i spegeln och överraskar, det är tillbaka – det gråa tillvägagångssättet! Oavsett om vi är i mitten av 30 -talet eller 50 och över – är grått hår något som ingen av oss kommer att kunna undvika. Och även om grått hår utan tvekan är en av årets mest populära hårtrender och även många unga kvinnor väljer det moderna utseendet, finns det fortfarande de som ännu inte kan acceptera förändringen och hellre skulle göra något åt ​​det. Att applicera kemiska medel på vår man varje 3-4 veckor kan vara mycket dyrt och tidskrävande och på sikt skadar det hårstrukturen och gör vårt hår sprött och torrt. Du är inte redo att låta ditt gråa hår växa ut, men du skulle också vilja spara dig själv ett besök hos frisören? Då har du rätt hos oss! I den här artikeln kommer vi att berätta hur du naturligt färgar grått hår och döljer den irriterande hårlinjen igen!

hur man döljer ett grått tillvägagångssätt färgar grått hår naturligt

Även om fler och fler kvinnor och kändisar som Jane Fonda, Diane Keaton och Sharon Stone har accepterat sin naturliga skönhet och stolt bär sitt naturliga gråa hår, har omkring 70 procent av kvinnorna fortfarande färgat sitt gråa hår regelbundet. Det finns mycket att säga om att färga och dölja grått hår naturligt. Industriellt producerade färgämnen och nyanser kan dock innehålla tvivelaktiga ämnen, attackera hårets struktur, sila våra huvuden och få dem att torka. Några av ingredienserna kan också orsaka allergiska reaktioner hos vissa av oss och vi vill inte det, eller hur? Innan du försöker några av följande åtgärder bör du dock också veta att färgresultaten kommer att vara väldigt olika, och inte alla metoder kommer att täcka håret helt.

Färgar eller färgar du håret? Vad är skillnaden?

Att färga grått hår naturligt hemhjälpmedel kaffe färgämne guide

Termerna hårfärgning och nyansering används ofta som synonymer och många kvinnor vet inte skillnaden. De två metoderna och resultaten är ganska olika. När vi färgar håret med färgämnen bryts nagelbanden och färgpigmenten sätts in i håret. Dessutom tvättar inte färgen bort utan växer långsamt ut med tiden. Vid färgning av hår, å andra sidan, ligger färgen bara på hårets utsida och nyansen tvättas ut igen efter ca 6 till 8 veckor, beroende på intensiteten. Eftersom växtbaserade läkemedel också bara färgar hårets utsida kan vi inte riktigt tala om naturlig hårfärgning – så huskurerna fungerar mer som en nyans. Om du vill dölja din gråning finns det otroligt många huskurer och örtextrakt att välja mellan, som har naturligt färgande egenskaper. Dessa inkluderar till exempel henna, olika örter, kaffe eller rödbetor.

Att färga grått hår naturligt: ​​dessa örter är perfekta för detta

Låt grått hår växa ut som att färga grått hår naturligt

Vill du inte låta ditt gråa hår växa ut ännu? Då har vi goda nyheter för dig! Beroende på vilken startfärg du har kan du naturligt färga grått hår med olika örter. Men på grund av den speciella hårstrukturen kommer grått hår att få en något annan färg än det icke-gråa håret. Till skillnad från konventionell färgning blir resultatet inte lika intensivt efter den första appliceringen och du kan behöva upprepa processen flera gånger för att uppnå önskad effekt. Eftersom naturläkemedel inte skadar håret eller hårbotten och inte kan utlösa allergier, är ansträngningen definitivt värt det. Naturliga färgämnen absorberas mest jämnt och bäst av hår som är riktigt rent och fritt från rester från vården. Beroende på hårets längd varierar följande växtbaserade blandningar från 50 till 100 milliliter. Men du kan också förbereda en större mängd och förvara den i kylskåpet i upp till 1 vecka.

 • Salvia, rosmarin och nässla är bra örter för allt det färg grått hår brunt vilja. Simma alla tre ingredienserna i vatten i 30 minuter, låt svalna något, sila och borsta eller spraya ordentligt genom håret. Beroende på önskad intensitet, låt blandningen vara på i en timme. Alternativt kan du applicera balsam varje dag efter dusch. Detta tar lite tålamod – det kan ta 1 till 2 veckor att helt täcka det gråa tillvägagångssättet.
 • Om du vill färga grått hår blont, då är det bäst att använda kamomillte, ringblomma, saffran och solrosblad.
 • Prova nypon, hibiskus och ringblomma för att ge det röd nyans för att fördjupa och dölja de grå höjdpunkterna. Blötlägg örterna i kokande vatten i 30 minuter, sila och spraya på håret. Om möjligt, låt håret torka i solen.

Färga grått hår naturligt med kaffe eller svart te

Hur man färgar grått hår naturligt med kaffeanvisningar

Inte bara kommer din morgonkaffe att väcka dig, den kan också användas för att naturligt färga grått hår. Och det bästa? Som kaffedrickare har du det redan hemma och behöver inte ens lägga extra pengar på det. Och nej, ditt hår blir inte kolsvart, det kan bara färgas lite mörkare. För att uppnå ett vackert och bestående resultat rekommenderar vi att du inte använder billiga blandningar från diskoteket, utan hellre använder espresso eller en mörk stek. Och så här går det till:

 • Brygg starkt kaffe genom att tillsätta lite mer malet kaffe än vad som är nödvändigt för mängden vatten.
 • Låt kaffet svalna något och blanda 2 msk kaffegryn med 2 msk hårbalsam och 200 ml brynt kaffe tills du får en krämig pasta.
 • Massera in blandningen i nytvättat hår, bind ihop håret och låt det stå i en timme.
 • Skölj sedan med ljummet vatten och styla som vanligt.

Är du mer en tedrickare? Sedan förklarar vi nedan hur du använder svart te färga grått hår naturligt.

 • Lägg 1 msk svart te, torkad rosmarin och salvia i en liten kastrull och häll 150 ml kokande vatten över dem. Låt den svalna och låt den stå i kylen i 12 timmar.
 • Häll blandningen genom en sil och häll i en sprayflaska.
 • Lägg en handduk runt axlarna, spraya teblandningen i nytvättat och handdukstorkat hår och arbeta in det jämnt.
 • Låt det torka och styla som vanligt.

Rödbetor för en fin röd linje

Färga grått hår naturligt Hemmetoder Gör rödbetor hårfärgade själv

Alla som någonsin har förberett en sallad eller smoothie med rödbetor vet att rotfrukterna fläckar starkt. Och det är just denna effekt du kan dra nytta av om du vill färga grått hår naturligt och ge det ett fint rödaktigt skimmer. Så här går det till:

 • Beroende på hårets längd, blanda 100 till 250 ml rödbetsjuice med 2-3 matskedar honung tills du får en viskös och tjock pasta.
 • Applicera nu blandningen generöst i handdukstorkat hår och antingen bära en duschkeps eller linda plastfilm runt huvudet. Eftersom det färgas mycket starkt rekommenderar vi att du tar på dig gummihandskar.
 • Låt det stå i minst en timme och skölj håret med ljummet vatten.

Färga grått hår naturligt med henna

Färga grått hår naturligt brunt Färga hår med kaffe

Henna är ett populärt växtbaserat färgämne som har varit en häftklammer i skönhetsvärlden i århundraden. Inte bara kan du rita coola tillfälliga tatueringar, men du kan också färga grått hår naturligt! Färgen är gjord av hennabuskens löv och till skillnad från kemiska färgämnen tränger den inte in i hårstrukturen och har till och med en närande effekt. Ren henna skapar en rödaktig glans, men om du blandar det med till exempel svart te eller kaffe kan du använda det för att färga grått hår brunt eller svart. Så här kan du dölja grå tillvägagångssätt:

Nödvändigt material:

 • Blanda henapulver med lite varmt vatten tills du får en tjock pasta.
 • Ta på dig en gammal T-shirt och applicera en generös mängd fuktkräm på huden runt hårfästet på öronen, pannan och halsen.
 • Applicera blandningen generöst på håret och täck håret med lite aluminiumfolie. Du kan också linda en handduk runt ditt huvud så att det fungerar ännu mer intensivt.
 • Låt verka i cirka 20 till 30 minuter och skölj med ljummet vatten.

Hur man färgar grått hår naturligt blont?

grått hår blont färg naturligt grått tillvägagångssätt dölja huskurer

Grått hår har redan lite eller inga färgpigment och är därför svårt att lätta. Och ändå har vi ett förslag till dig om hur du kan färga grått hår blont och ge det ett fint skimmer. En citron och lite bakpulver – det är allt du behöver för det.

 • Beroende på hårets längd, pressa ur saften från 1 till 2 citroner och blanda med 1-2 matskedar bakpulver tills du får en tjock pasta.
 • Applicera blandningen på nytvättat, handdukstorkat hår och massera in väl.
 • Låt verka i cirka 1 timme och skölj noggrant med ljummet vatten.

Naturliga huskurer för att dölja det gråa området

Grått hår växer ut tips för att naturligt färga grått hår

Tips och tricks slutar inte där! Nedan finns mer effektiva huskurer som kan hjälpa dig att naturligt färga och dölja grått hår.

 • Om du är ett fan av Kombucha då vet du förmodligen allt om de hälsofördelar det medför. Men visste du att du kan använda den för att dölja den grå kanten? Kombucha hjälper till att återställa melanin i hårsäckarna och är perfekt för alla med svart eller brunt hår. Spraya bara håret generöst med nyberedd kombucha och låt det stå i 20 till 30 minuter. Skölj med ljummet vatten och ett sulfatfritt schampo och låt håret lufttorka.
 • Även med Potatisskal grått hår kan färgas blont naturligt. Skala först cirka 6 medelstora potatisar och lägg skalet i en kastrull med cirka 300 ml vatten. Koka i 30 minuter och låt sedan dra i 20 minuter. Häll vattnet genom en sil och tillsätt några eteriska oljor om du vill. Applicera blandningen noggrant på tvättat hår och massera in väl. Låt verka i 15-20 minuter och skölj med kallt vatten.

Medium lagne -frisyrer för grått hår som att färga grått hår naturligt