Klippa hår enligt månkalendern – vad handlar det om?

lockigt-hår-klippt-enligt månkalendern

Många kvinnor undrar ofta när det är rätt tid att klippa sig! Klippning av hår enligt månkalendern låter lite platt för vissa, men det har verkligen något att göra med det. Låt oss titta närmare på denna punkt och upptäcka historien bakom den. Det kan hjälpa oss att få en annan förståelse för vårt hår!

Klippa hår enligt månkalendern – vad ligger bakom det?

Bondmånekalender

Det finns faktiskt en schemaläggare som hjälper dig att ta reda på när det är bäst att klippa håret. Månfasfläktarna svär genom att klippa hår enligt månkalendern, för uppenbarligen beror rotens styrka och sunda tillväxt på stjärntecknen. Oroa dig inte, det är inte så att du måste vänta till september för att få håret gjort inom den tilldelade tidsramen. Månens vaxning och avtagning tolkades redan av jordbrukare på medeltiden som en växttillväxtskala. Enligt populär tro och astrologiskola valdes den bästa perioden för skörd och lagring av spannmål. Liksom alla andra berättelser, fortsätter den här i dagens mening. Populära uppfattningar om månens positioner i zodiakens tecken och när ska hår och naglar klippas så att du kan få hår som växer snabbt och hälsosamt igen observeras också idag.

Klippning av hår enligt månkalendern – stjärntecknen spelar en viktig roll

Stjärntecken och deras roll i hårklippning

Klippning av hår enligt månkalendern har också att göra med den betydande roll som stjärntecknen spelar. Under det första kvartalet medan månen vaxar, gå till frisören för snabbt växande hår. Detta är effektivt för män och kvinnor som har fint hår, eftersom det betyder att hela hårets längd snart är där igen. Den omvända regeln gäller om du vill få tjockare och fastare hår och få det klippt när månen avtar. Den perfekta tiden för en kort frisyr är fullmåne.

Månekalendern 2014 och varför du ska följa den?

Klipp håret enligt månkalendern – användbara tips

2017 månkalender för trädgården – tips om trädgårdsvård

Varje dag representeras av ett stjärntecken

Lunar-kalender-2015-hårklippt-2015

För fint hår är det lämpligt att välja de dagar i månaden som är märkta med stjärntecknen Leo, Jungfrun och Stenbocken. För att undvika raggigt hår, undvik vattenstämpelcancer och fisk. På dagarna med Vattumannen luftskylt är det ganska bra att klippa dina tips, till exempel.

Stjärnteckenens effekt

Fiskarnas zodiakens månkalender

blir-stark-hårklippt

Månens faser

långbrunt-hårklippt

vacker-mörk-hår-månkalender

Helt långt hår med lockar.