9 lättskötta krukväxter som också växer frodiga hemma

lättskötta växter design-interiör-idé-vita-möbler

Gillar du krukväxter, men har hittills inte varit särskilt framgångsrik med dina växter hemma? De väljer alltid bra och lättskötta krukväxter som bara inte vill trivas med dig? Du behöver inte misströsta första gången du försöker. Det händer ibland. Vi skulle vilja avslöja hemligheten för dig direkt: de flesta växter är mycket krävande och vi behöver verkligen omfattande kunskap för att ta hand om dem hemma.

Lättskötta krukväxter: Steg 1 är rätt val

lättskött inomhus växter klöver-metalliska-blomkrukor-modern-idé

Vi har 9 för dig idag lättskötta krukväxter som du skulle älska att ha hemma och som verkligen kräver väldigt lite underhåll. De kommer säkert att trivas med dig också. Och känn dig inte skyldig om du misslyckas första gången. Du kan försöka igen. Träning gör mästerskap, trots allt. Dessutom är det bästa sättet att ta reda på vilka växtarter och vårdkrav som är bäst för din fritid att prova dem.

 Pengaträdet (Crassula ovata)

lättskött-inomhus-växter-pengar-träd-saftiga-mörk-gröna-blad

Vi vill kort presentera 9 av de mest populära lättskötta krukväxterna. Du behöver inte särskild vård eller speciella förutsättningar för att växa riktigt bra. Med detta kommer du säkert att ha din första framgång!

Denna krävande husväxt är flerårig. Deras ursprungliga hem är Sydafrika. Den har tjocka, vintergröna blad i olika nyanser som skapar ett intressant utseende. Pengaträdet kan nå en höjd av upp till 2,80 m om det lyfts i en tillräckligt stor hink. Den pryds av små vita eller rosa blommor under de kalla vintermånaderna. Pengaträdet vattnas måttligt ofta, medan vattningen till och med kan stoppas på vintern.

Växande Spathiphyllum hemma

lättskött-inomhus-växter-enkla blad-vit-blomning-kruka-elegant

Spathiphyllum eller på tyska Scheidenblatt, Blattfahne, Einblatt eller Peace Lily kommer från de fuktiga tropiska skogarna i Asien och Amerika och är en av de lättskötta inomhusväxterna. Det har bevisats att växten avsevärt kan minska koncentrationen av föroreningar i luften. Spathiphyllium är mycket populär som krukväxt eftersom den blommar året runt. Denna krukväxt föredrar ofta vattning och får under inga omständigheter placeras i direkt solljus. Det är också lämpligt att skydda växten från drag.

Aloe vera

lättskött-inomhus-växter-aloe-vera-saftiga-elegant-sten

Aloe Vera är en av de mest populära succulenterna. Denna krukväxt klarar sig mycket bra i ljusa rum och med måttlig luftfuktighet. Hon bor trots allt i heta områden och är därför van vid längre torrperioder. På vintern bör rumstemperaturen inte sjunka under 10 till 12 grader, medan vattning ska göras ungefär en gång i månaden.

aloe vera krukväxter-succulenter lättskötta hemma i rummet

Aloe som lättskötta krukväxter har också en annan fördel. Det är känt för sina helande egenskaper. Bladsaften lugnar brännskador och andra sår, men den kan också användas för ansiktsvård genom att göra egna krämer. Vissa typer är till och med ätbara och kan användas för hälsosamma drycker.

Aloe Vera växt mörkgröna köttiga löv-vattendroppar

Aloe vera skapar en mysig atmosfär med en exotisk stil, medan dess lättskötta karaktär gör den mycket populär i många hushåll. Växten är en underbar variant om du vill börja med något särskilt enkelt. Det multiplicerar mycket snabbt, så att du snart kan dekorera många hörn av rummet med det och ta hand om din hud. Du har valet mellan olika typer med olika bladformer och färger.

Chlorophytum (grön lilja)

Chlorophytum gröna lilja-i krukväxter som ordentligt tar hand om information

Den gröna liljan är en mycket krävande krukväxt, ursprungligen infödd i Sydafrika. Det växer bra på en sval och mörk plats samt i ett ljust och varmt rum. Den gröna liljan tål inte överdriven fukt. Om du har en katt som husdjur rekommenderar vi att du hittar växten på en hög, otillgänglig plats så att du inte hittar din vackra krukväxt i dåligt skick en morgon, eftersom katter gillar att tugga på den gröna liljans löv. Eftersom liljan kommer till sin rätt som en hängande växt, är det inga problem alls.

Suckulenter som lättskötta krukväxter

Saftiga inomhusväxter-lättskötta idéer-grön heminredning

Att ha en saftig som krukväxt är inte ett problem eftersom detta fleråriga växtsläkt trivs ganska bra i inhemska förhållanden. Lägg lite sand och kompost i jorden för att hjälpa dina succulenter att utvecklas bättre. De föredrar värme och fukt. Vissa arter får fram underbara blommor i ljusrött till lila på våren. Sedumväxten är mycket populär, men också husläkare. En större behållare som du planterar med olika arter rekommenderas också starkt. Detta skapar en underbar blandning av färger och underhållskraven reduceras också till ett minimum. Du kanske till och med snart känner för att bygga en vertikal väggträdgård med succulenter.

Påskkaktus

Plantera succulenter speedwell husväxter grönska anteckningar

En bra typ av kaktus är påskkaktusen, som också finns som julkaktus. Båda typerna skiljer sig från varandra i sina bladformer. Men båda har en sak gemensamt och det är att de är vackra blommor som glädjer ögat en gång om året – antingen vid jul eller påsk. Denna växt behöver lite mer vatten än en vanlig ökenkaktus, men är annars mycket lättskött. Naturligtvis bör kaktusen befruktas då och då som alla andra växter för att garantera dess tillväxt, vackra löv och frodiga blomställningar.

Vårsparris som lättskötta krukväxter

Vårsparris sparris ormbunke behålla tips vattning

Det är också en flerårig som kommer att göra det bra hemma och inte oroa dig. Håll dock växten borta från husdjur om du inte vill att de ska ätas. Vårsparris växer när det finns gott om frisk luft, så du kan placera den nära ett fönster som du öppnar ibland för att ventilera och gillar måttlig jordfuktighet. Vattna växten med vatten vid rumstemperatur. För att göra detta, fyll helt enkelt en behållare och låt den stå i några timmar. Det är bättre för växten.

Mammillaria (pincushion cactus)

Mammillaria Pincushion Cactus-Home krukväxtidéer

Nålkudden är utbredd i Mexiko och Centralamerika är också en del av lättskötta krukväxter. Den blommar hela sommaren. Du behöver sällan vattna det, vilket är typiskt för kaktusar. Det är inte heller lika krävande när det gäller befruktning, vilket gör kaktusar i allmänhet perfekta för nybörjare eller personer med mycket arbetsstress eller som reser mycket. Nålkudden trivs fantastiskt i torr jord. Du kan plantera denna kaktus i små, grunda krukor hemma, så du kan vara säker på att din nålkudde kommer att frodas. På sommaren kan du också lägga den på fönsterbrädan eller på balkongen. Han kommer att må ännu bättre i frisk luft.

Dracaena (dragon tree)

Dracaena populära krukväxter typiska färgränder

Drageträdet är en medelstor växt med vackra, tunna löv, vars kanter är färgade i olika nyanser som gult, grönt, rött, vitt. Dracaena kan placeras i ljusa och delvis skuggade områden som inte utsätts för direkt solljus och drag. Vattna denna populära krukväxt med lite vatten under den varma årstiden och sällan på vintern. Då känner hon sig perfekt!

Schefflera (liten stråle aralia)

Schefflera small-ray aralia odlar inomhusväxter hemma

Schefflera eller den lilla strålen aralia har mycket specifika blad, vars form påminner om stjärnor eller strålar. Denna krukväxt behöver en medel mängd ljus, så den bör skyddas från långvarigt och direkt solljus. Vid rumstemperatur behöver växten bara vattnas när det övre jordlagret är torrt. Kylare och våta rum med temperaturer upp till 20 grader är idealiska för Schefflera. Då kan bladen perfekt bildas och utvecklas och bilda en frodig växt.

Spathiphyllum växter vita blommor vård tips

För övrigt finns Spathiphyllum inte bara med mörkgröna blad. Varianter som den i fetstil ovan med flerfärgade blad är också mycket populära och utan tvekan vackra att titta på. Med idealiska förhållanden, som även nybörjare kan garantera, garanteras en oavbruten blomningstid. Men även när det inte finns några blommor ser lättskötta inomhusväxter som dessa helt enkelt attraktiva ut.

pengaträdet sköter ordentligt om Crassula ovata - köttiga blad

Vi hoppas att du fann denna information intressant och användbar. Nu kan du redan välja din favoritväxt för ditt hem och ta hand om det ordentligt. Om du verkligen är nybörjare och inte riktigt vågar prova en växt, prova bara en innan du fyller hela rummet. Du kommer snabbt att upptäcka att det är mycket lättare att ta hand om än du trodde och du kan bättre bedöma om du fortfarande har tid för en andra krukväxt.