Blommor för trädgården – bra tips för vacker design

blommor för trädgården ros drottning vacker

Att välja blommor för trädgården kommer att fördjupa dig i naturens mångfald. Med de färgglada, doftande och unika blommorna har du möjlighet att ta med doft och friskhet i din trädgård under de varma månaderna. Så att trädgårdsdesignen med dig Blommor till trädgården Om det verkligen fungerar har vi några tips och idéer som hjälper dig.

Blommor för trädgården – några tips och idéer

blommor pioner populära känsliga blommor vårhumör

I de vackraste parkerna är blommor huvudelementet. De färgglada mattorna gjorda av penséer, tulpaner, begonier och petunier odlas med mycket kärlek, men också med mycket arbete. Korrekt vård påverkas av många regler och det vackra arrangemanget av blommor, de figurer och mönster som resulterar kan kallas konst. Det är därför du behöver Blommor till trädgården var också uppmärksam på växternas individuella behov. Du bör också ordna blommorna på ett sådant sätt att de omges av färgglada blommor, oavsett åt vilket håll du tittar.

Trädgårdsdesign med blommor – tips för framgångsrik växtvård

Du behöver inte vara en erfaren trädgårdsmästare för att veta att det är svårare att ta hand om växter i trädgården än att ta hand om inomhusväxter. Detta beror främst på att växterna utanför utsätts för en mängd olika väderförhållanden som regn och sol. Så att du inte behöver oroa dig för mycket när du utformar trädgården med blommor, bör du redan orientera dig mot deras behov av ljus och fukt när du planterar blommorna. Om du planerar att plantera flera typer av blommor i en säng, dela dem i grupper baserat på deras likhet och höjd de når. Så om din säng är mer i mitten av trädgården, bör du plantera de högre blommorna i mitten och de mindre utåt. Om sängen är i kanten av trädgården så att bara framsidan kan ses, plantera de höga blommorna på baksidan och låt dem bli mindre och mindre framåt.

Blommor för trädgården – gruppera efter deras blomningstid

blommor för trädgården nasturtiums många gula färger

De som blommar samtidigt bör vara i en grupp. Plantera blommor nära dem som kommer att blomma vid en annan tidpunkt. På så sätt kommer du att njuta av blommande blommor hela tiden.

På samma sätt bör blommorna grupperas efter deras vattenbehov. Du kan inte plantera blommor som gillar mycket vatten och sol bredvid de som föredrar skugga och torr jord. Det är också bäst att vattna plantorna tidigt på morgonen. Överdriv det dock inte. Om du har tillsatt gödselmedel i jorden, var medveten om att det kommer att behålla fukt, så övervattning kan vara dåligt för växterna.

Utan tvekan är rosen blommans drottning. Det är en del av i nästan varje trädgård Blommor till trädgården. Förutom den vackra, doftande rosen kan man också hitta iris, rött pelargonium, vackra krysantemum och vackra syrener. Vårens föregångare som krokusar, snödroppar och liljekonvaljer finns också i de flesta trädgårdar. För en riktigt färgstark, mångsidig och hisnande trädgårdsdesign med blommor får du inte glömma följande blommor:

Trädgårdsdesign med blommor – Populära blommor för trädgården

blommor för trädgården pioner1 populär rosa

  • Blommor till trädgården: Pioner (pioner) – De är fleråriga växter med stora, vackra blommor. De blir upp till 100 cm höga. De känner sig mest bekväma i solen och i en jord rik på humus. Pionerna blommar från sen vår till försommar. Fröplantor erhålls från roten. I Kina är denna blomma en populär symbol inom folklore och betyder välstånd och rikedom.

blommor för trädgården dahlior lila blommor

  • Dahlior (Dahlia) – Dahlior kallas också georginer. Det finns cirka 30 arter och över 20 000 hybrider. De når en medelhöjd på 50 cm och blommar från maj till oktober. De känner sig särskilt bekväma i indirekt solljus. Dahlia är en nationell symbol för Mexiko.

blommor hortensior blå känsliga perfekta designidéer

  • Hortensia – Den växer i form av perenner. Blommorna är sfäriska och finns i känsliga nyanser. Den är mellan 1,20 och 1,80 meter lång. Hortensian behöver inte mycket underhåll. Det enda att se upp för är att deras rötter alltid är fuktiga.

blommor trädgård eld salvia lila färg doft färsk

  • Fire salvia (Salvia Splendens) – Fire salie har sitt namn tack vare sina blommor, som avsmalnar mot toppen och har en stark röd färg. Den blir upp till 80 cm hög. Han älskar lös, luftig jord som är rik på näringsämnen och värme, varför du bör hitta en plats för honom i solen. Dessutom hälls det ofta med nöje. Den blommar från juni till sen höst.

Blommor för trädgården – olika sorter

blå nasturtium gul mättad färg aromatisk korrekt vård sortering viktigt

  • Blommor till trädgården: Nasturtium (Tropaeloum) – Det har läkande egenskaper och används för avitaminos, anemi, njursjukdomar, håravfall, hosta och mag -tarmstörningar. Nasturtium älskar soliga och delvis skuggade platser och mycket vatten. Marken ska inte befruktas, annars kommer den inte att blomma. Det är vanligtvis en vinstock, men det finns också buskar som blommar i gula, orange, ljusröda, rödbruna och rosa nyanser.

blommor för trädgården vackra röda blommor

  • Kalanchoe (Kalanchoe blossfeldiana) – Denna tropiska växt kommer från Madagaskar. Den buskliknande växten blir upp till 30 cm hög. Deras blommor håller länge. Eftersom Kalanchoe -rötterna lagrar vattnet bör jorden torka innan nästa vattning. Hon älskar värmen och solen, men hon borde få en plats i halvskuggan i trädgården. Den blommar på vintern.

blommor för trädgården student blomma tagetes gul

  • Marigold (Tagetes) – Den är mellan 20 och 25 cm hög och är mycket lämplig för platta och hängande blomkrukor, samt dekorativa blomlådor. Den blommar från juli till oktober i starka gula, orange, gyllene eller brunorange färger. Hon älskar måttlig luftfuktighet och sol. Ringblomman utstrålar en lite bitter doft och behöver en blandad jord.

blommor trädgård lavendel lila idéer växtvård

  • Lavendel (Lavandula) – Lavendel är en starkt doftande, flerårig buske som blommar i känsliga lila färger. Han älskar ljus och en näringsrik jord. Varken kylan eller den sällsynta vattningen stör honom. Lavendel är särskilt populär på grund av dess eteriska oljor och dess läkande och kosmetiska egenskaper. Det används också i köket.

Blommor för trädgården – påsklilja är alltid populär

blommor för trädgården påsklilja populär natur

  • Påsklilja (Narcissus) – Visst känner du till legenden om den vackra Narcissus från antika Grekland, som dog på grund av sin kärlek till sin egen reflektion. Påskliljan fick sitt namn. Den älskar soliga eller lite skuggiga platser och en lös sandlerajord. Påskliljan ska vattnas rikligt. Den blir upp till 60 cm hög. Blommornas färger varierar mellan vitt, grädde och alla nyanser av gult. Förökning sker genom lök.

Zantedeschia, gladioli, caladias, azaleaer, kamelior och prydnadssolrosor blommar också mellan juni och september. För utbredning av murgröna och filodendron av plantor är juni bäst. Du kan också plantera andra fleråriga blommor i samma månad, till exempel ringblommor, nejlikor, cyklamen, snapdragons, primros och den vanliga smörblomman. Varje blomma har sin egen charm. I Blommor till trädgården allt beror på din fantasi. Du ensam väljer var och hur du fördelar dem i trädgården.